04.12.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Bravo

Prva liga Telemach, 19. krog

GORICA - BRAVO

6. december 2022, ob 14.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 8 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

GORICA

Prepoved nastopa: Alen Krajnc

Prvi obračun kroga bodo nova gostili Goričani. Tokrat v slovenski Las Vegas prihaja Bravo, v prejšnjem krogu pa je bil na obisku sosednji Tabor. Dvoboj zaledja ni ponudil vrhunske nogometne predstave, smo pa videli dva čudovita gola – po enega v vsaki mreži. Povedli so Kraševci, domačini pa so po izenačenju lovili celo poln izkupiček, a je ostalo pri remiju. Tako eni kot drugi so vpisali 12. točko v letošnji sezoni, kar pomeni, da položaj na dnu prvenstvene razpredelnice ostaja nespremenjen. Sinje modri so se zaradi boljše razlike v zadetkih obdržali na devetem mestu, prednost pred zadnjimi češnjicami pa bodo skušali povišati v torek popoldne.

Zvonimir Petrović, vezist ND Gorica: "Mislim, da smo na zadnji tekmi proti Taboru prikazali dobro igro. Škoda, da nismo zmagali. Pozitivno smo miselnost preklopili proti naslednjemu izzivu. Prišel je čas, da končno osvojimo 3 točke. Na zadnjem medsebojnem obračunu nam je primanjkovalo nekaj agresivnosti. Bomo pa zato proti Bravu morali agresivneje kreniti v torek. Smo že lep čas brez zmage. Zadnja tekma v tem koledarskem letu pred domačimi gledalci bi nam morala služiti kot dovolj velika motivacija za borbo."

Kdo je vroč?

Končni izid je na tekmi s Sežančani postavil Luka Vekić. Nekdanji igralec Kopra je v 52. minuti odlično sprejel podajo Ankraha in takoj zatem silovito sprožil v zgornji kot vrat Jana Koprivca. Z bravuro si je 27-letni napadalec prislužil mesto v enajsterici kroga. Zanimivo je, da je to njegov drugi zadetek v letošnji sezoni, prvega pa je julija zabil prav Bravu in potrdil zmago svoje ekipe z 2:0. Bo znova ponagajal Šiškarjem?

Ali ste vedeli?

V začetni enajsterici Gorice so se prejšnji teden znova znašli Nejc Mevlja, Matija Širok in Alen Krajnc. Ta je v 70. minuti padel v sežanskem kazenskem prostoru, a ni preslepil Radeta Obrenovića, ki mu je za simuliranje pokazal rumeni karton. Za Krajnca je bil to že četrti v zbirki, kar pomeni, da bo 27-letnik tekmo z Bravom spremljal doma. Pri Šiškarjih je bil v tem pogledu »priden« Nemanja Jakšić, ki ga zato ne bo v ljubljanskem kadru.

BRAVO

Prepoved nastopa: Nemanja Jakšić

Če kdo lahko ustavi zdaj že dodobra ogreti štajerski stroj, so to Šiškarji. Vsaj tako se je zdelo pred spopadom najboljšega napada in najboljše obrambe. Vendar rumeno-modri pod Kalvarijo niso upravičili svojega slovesa; prej nasprotno. Priča smo bili (še enim) strelskim vajam vijoličastih, na drugi strani pa nepričakovano slabi obrambni predstavi varovancev Dejana Grabića, ki so tekmo predali že v prvem polčasu: na odmor so odšli z zaostankom 3:0, kar je bil tudi končni izid srečanja. Bravo je po prvi polovici sezone s 25 točkami trdno ugnezden na sedmem mestu, s čimer pa v prestolnici ne morejo biti ravno zadovoljni. Bodo bero izboljšali v Novi Gorici?

Kdo je vroč?

Če so Ljubljančani na eni strani slabo branili svoja vrata, so na drugi strani nekajkrat ogrozili mariborska. Tamar Svetlin in David Flakus Bosilj sta stresla okvir gola, dvakrat pa se je tresla tudi vijoličasta mreža. Tako Kurtoviću kot Kramariču je veselje preprečila dvignjena zastavica stranskega sodnika. Najboljša strelca šišenskega kluba bosta četrti oziroma osmi zadetek v sezoni lovila v mestu vrtnic.

Ali ste vedeli?

Bravo se je iz mesta ob Dravi praznih rok vrnil prvič po več kot dveh letih. Pred Štajerci so varovanci Dejana Grabića orožje nazadnje položili septembra 2020, tudi takrat so bili slabši za tri gole (4:1). Vmes so v mariborskem hramu nogometa trikrat ostali neporaženi, štirikrat, če štejemo še prijateljsko tekmo lanskega marca. Na drugi strani so Mariborčani izredno uspešni v Spodnji Šiški, kjer so slavili na šestih tekmah od sedmih.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.12.2022 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Gorico in Bravom
    Nogometaši Gorice in Brava so v 19. krogu Prve lige Telekom igrali neodločeno 0:0.

DELI NA