Pred tekmo: Gorica - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

26. avgust 2016, ob 20:15: GORICA - DOMŽALE

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 617 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov
- predprodaja

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Gorica je tudi v letošnji sezoni eno prijetnejših presenečenj. Goričani so luknje, ki so nastale z odhodi Johnsona, Mevlje in Martinovića zapolnili z mladimi močmi, Miran Srebrnič pa se je razveselil tudi vrnitve Dejana Žigona. Prav slednji je bil eden od junakov gostovanja v Šaleški dolini, od koder so se sinje-modri vrnili s polnim izkupičkom. Velenjčani so resda povedli z golom Dominika Glavine, a je v nadaljevanju srečanja sledil preobrat. Po izenačujočem golu Žigona se je prvenca v letošnji sezoni razveselil še Rifet Kapić, Goričani pa so s prvimi gostujočimi točkami v letošnji sezoni skočili vse do drugega mesta. Primorci bodo zadnjo tekmo pred premorom odigrali na domačem igrišču, na katerem to poletje še niso oddali točke.

Tilen Nagode, napadalec Gorice: »Zadnji dve zmagi sta na ekipo zelo dobro vplivali. Povečali smo si stopnjo samozavesti. Vzdušje v slačilnici je izjemno. Ne glede na to, nas ponovno čaka zahtevno srečanje. Moramo biti zbrani, nabrušeni, pristop mora biti na najvišji ravni. Domžale so zelo čvrsta in bojevita ekipa, toda, če bomo prikazali igro kot na zadnjih tekmah, se nimamo česa bati.«

Kdo je vroč?

Dejan Žigon spada s 27 leti med najbolj izkušene nogometaše Gorice. Nizkorasli nogometaš se je tik pred pričetkom sezone še drugič v karieri vrnil v sredino, v kateri igra že vse od kadetskih selekcij. Žigon je zaupanje trenerja Srebrniča hitro upravičil tudi na zelenici, saj je bil v zadnjih krogih med najbolj razpoloženimi igralci v sinje-modri opravi, dobre predstave pa je z zadetkom kronal v minulem krogu, ko je pričel preobrat v tekmi z Rudarjem, ki mu očitno zelo ustreza, saj je velenjsko mrežo kar štirikrat zatresel že v sezoni 2014/15.

Ali ste vedeli?

Z domžalskim moštvom se bodo v Novo Gorico vsaj za nekaj ur vrnili kar trije nekdanji nogometaši Gorice. Dres z goriško vrtnico so v preteklosti dolga leta nosili Luka Volarič, Matija Širok in Amedej Vetrih. Prva dva sta se ob Kamniško Bistrico preselila pred letošnjo sezono, Vetrih pa ima za sabo že eno sezono v rumenem dresu, pred gostovanjem pri matični zasedbi pa je vezist sklenil tudi novo pogodbo. Volarič je sicer v goriškem dresu zbral zgolj osem prvoligaških nastopov, s precej daljšo zgodovino v goriški slačilnici pa se lahko pohvalita Vetrih in Širok. Prvi je za Gorico odigral 110 tekem, Širok pa je z 169 nastopi le streljal oddaljen od deseterice igralcev z največ ligaškimi tekmami v zgodovini kluba.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so po petem krogu Prve lige Telekom Slovenije zasedli vrh prvoligaške razpredelnice, a tako kot po uvodnem krogu na njem ostali zgolj dober teden. V dvoboju kroga so morali varovanci trenerja Luke Elsnerja priznati premoč Olimpiji, ki se je z zmago pred tri tisoč gledalci znova zavihtela na prvo mesto. Domžalska četa je morala po sploh prvem porazu v letošnji izdaji državnega prvenstva mesto na lestvici prepustiti tudi tokratnemu nasprotniku, ki ima v primerjavi z Domžalčani točko več na računu. Z vrnitvijo v zmagovalne tirnice bi rumeni vsaj za dan znova skočili pred vodilne zmaje, za nameček pa bi na reprezentančni premor odšli z dobro popotnico, ki si je želijo vsi v domžalskem klubu.

Adnan Golubović, vratar Domžal: »To bo zelo pomembna tekma, saj se zavedamo, da bi z zmago proti Gorici na najboljši način popravili vtis z zadnje tekme. Gorica je dobra ekipa, ki je v odlični seriji izidov, zato nas čaka izjemno zahtevno delo. Verjamem v našo ekipo in prepričan sem, da se bomo domov vrnili dobre volje.«

Amedej Vetrih, vezist Domžal: »Tekme proti Gorici so zame še vedno čustvene. Občutki so posebni, vendar, ko stopim na igrišče, odmislim preteklost in vse svoje moči usmerim v zmago svoje ekipe. Če bom dobil priložnost, bo seveda lepo znova zaigrati v novogoriškem Športnem parku. Tam se vedno počutim odlično.«

Kdo je vroč?

Čeprav se je Marko Alvir domžalskemu klubu pridružil že pred pričetkom lanske sezone, je nekdanji gojenec mladinskih selekcij Zagreba in Dinama eno od odkritij letošnje sezone. 22-letni nogometaš si je z dobrimi nastopi priigral tudi minutažo v evropskih preizkušnjah, bivši član C ekipe madridskega Atletica pa pomembno vlogo igra tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Alvir je vseh šest tekem pričel v začetni enajsterici, za nameček pa je pokazal še bogato raznolikost, saj je po nogometni izobrazbi sicer vezist kar nekajkrat zaigral na položaju desnega in levega bočnega branilca, s te pozicije pa je v mrežo Olimpije zabil tudi pravi projektil.

Ali ste vedeli?

Sobotni dvoboj v domžalskem Športnem parku je spremljalo tri tisoč gledalcev, kar je tudi ligaški rekord domžalskega prvoligaša. Še z bogatejšo številko rekordnega obiska se lahko pohvalijo v Novi Gorici, kjer se je na prvi majski dan leta 1996 po uradnih podatkih nagnetlo kar štiri tisoč gledalcev. V Novi Gorici so gostovali ljubljanski zeleno-beli, dvoboj pa se je končal z delitvijo točk, kar je kasneje precej pripomoglo k temu, da so Goričani po 36 krogih slavili prvi naslov državnega prvaka.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani doma končno ugnali Domžale
    Nogometaši Gorice so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale 3:1 (1:0).

DELI NA