Pred tekmo: Gorica - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

18. marec 2017, ob 16:00: GORICA - DOMŽALE

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 623 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Matija Boben in Rifet Kapić

Gorica je v minulem tednu odigrala dve tekmi. Zaradi obilnega deževja je bil obračun z Mariborom prestavljen na torek, poraz s trenutno vodilno ekipo Prve lige Telekom Slovenije pa so varovanci trenerja Mirana Srebrniča preboleli z zanesljivo zmago v Velenju, še drugo v letošnji sezoni. Prav tako so se sinje-modri razveselili še druge zmage v nadaljevanju sezone, s katero so Goričani zadržali stik s Celjem in Koprom, ki sta po dveh tretjinah tekmovanja prav tako zbrala 34 točk. Pred desetdnevnim reprezentančnim premorom Mirana Burgića, ki je z 11 zadetki tretji strelec prvenstva, in soigralce čaka še druga domača preizkušnja proti tekmecu, ki se na lestvici nahaja višje od Primorcev, v novogoriški Športni park prihajajo Domžalčani. Rumeni so se z jesenskega gostovanja na severu Primorske že vrnili poraženi, a so nato lekcijo Gorici odčitali na domačem terenu.

Dejan Žigon, vezist Gorice: »Kapić in Boben sta zagotovo dobra igralca, vendar imamo dovolj širok kader in vsak, ki bo igral, bo dal sto odstotkov svojih zmožnosti. Mislim, da se njuni odsotnosti zaradi kazni ne bi smeli poznati. Verjamemo v zmago in v soboto gremo po tri točke. Po dobrih izidih si obetamo tudi številčno in bučno podporo s tribun.«

Kdo je vroč?

Zmaga v Velenju in nov komplet treh točk sta terjala svoj davek. Miran Srebrnič je pred obračunom z Domžalami ostal brez dveh pomembnih adutov začetne enajsterice. Matija Boben bo zaradi štirih rumenih kartonov manjkal v zadnji vrsti Gorice, v zvezni vrsti pa bo Srebrnič pogrešal prvega asistenca ekipe Rifeta Kapića. Zaradi okrevanja po operativnem posegu slepiča bo nekaj tednov manjkal tudi Jan Humar, zato bodo morali dodatno breme prevzeti tudi drugi. Med njimi tudi Andrija Filipović, zimski novinec v Novi Gorici, ki je nase opozoril že v Krškem, v Velenju pa z golom in nekaj nevarnimi prodori nakazal, da je bil z razlogom član mladinskih selekcij torinskega Juventusa.

Ali ste vedeli?

Miran Burgić je v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije edini, ki sledi strelskemu tempu Dominika Glavine in Luke Zahovića. Burgić je spomladi prav tako dosegel že štiri zadetke, ob tem pa je bil kar trikrat uspešen po udarcu z 11 metrov. Ob izostanku Alena Jogana tudi kapetan Gorice je v dosedanjem delu prvenstva izkoristil že sedem najstrožjih kazni. V Velenju je poskrbel za rekorden dosežek, saj je presegel dosežek Viktorja Trenevskega, Davida Bunderle, Gorana Galešića in vratarja Ermina Hasića, ki so v posamezni sezoni izkoristili šest strelov z bele točke. Največ enajstmetrovk v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije sta izkoristila Ermin Raković in še en nekdanji Goričan Enes Demirović, ki se lahko pohvali, da ni zgrešil niti enega od 15 poskusov.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

V tretjem spomladanskem poizkusu je uspelo tudi Domžalčanom. Dvakratni državni prvak je po neodločenem rezultatu in porazu pred domačimi gledalci premagal Olimpijo. Domžale so sosedski dvoboj z Ljubljančani pred domačimi gledalci dobili prvič po maju 2011 in se aktualnemu prvaku približali na vsega tri točke zaostanka. Ker bodo zmaji tekmo 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije odigrali v nedeljo, imajo rumeni priložnost, da s sobotno zmago ujamejo zeleno-bele. Podobno kot v obračunih z Olimpijo, ima zasedba domžalskega stratega Simona Rožmana tudi v tekmah z Gorico boljši izkupiček na gostovanjih. Domžale so se s 32 gostovanj na severu Primorske vrnili z 12 zmagami, na domači zelenici pa so Gorici zadali devet porazov, zadnjo tudi jeseni, ko so za hrbet Grege Sorčana pospravili kar pet zadetkov in se veselili najvišje zmage v dvobojih z Goričani. Simon Rožman nima težav s kaznovanimi nogometaši, pomembno vlogo bosta odigrala tudi novopečena članska reprezentanta Slovenije, Žan Majer in Matija Širok.

Zeni Husmani, vezist Domžal:»Tekma proti Olimpiji je bila zelo borbena. Potrošili smo veliko energije, a hkrati pokazali dobro fizično pripravljenost. Taktiko smo prilagodili zaradi zahtevnosti nasprotnika, proti Gorici pa bomo znova zaigrali v svojem slogu, napadalno, z željo doseči čim več golov. Upam, da si bomo pripravili veliko priložnosti in jih čim več tudi izkoristili.«

Matija Širok, bočni branilec Domžal: »Gorica je na zadnji tekmi v Velenju odigrala zelo dobro. Ima dobro ekipo, ki je odlično vodena, a tudi v Domžalah imamo svoje načrte. Želimo zmagati in ob tem prikazati dobro igro ter se hkrati še seveda zabavati ob igranju nogometa.«

Kdo je vroč?

V novembrskem obračunu Domžal in Gorice gostujoči branilci niso našli rešitve za Slobodana Vuka, ki je dvema asistencama dodal še gol. Najboljši strelec v prvoligaški zgodovini Domžal je bil eden od pomembnih členov začetne enajsterice, ki so pozimi zapustili Športni park, še nekoliko pomembnejšo vlogo pa so prevzeli nekateri mlajši igralci. Med njimi največ priložnosti dobiva Jan Repas, ki je nase opozoril že v jesenskem delu prvenstva, v nedeljo pa je s četrtim prvoligaškim zadetkom odločil sosedski obračun z Olimpijo.

Ali ste vedeli?

Kot že zapisano, so nogometaši Domžal drugi letošnji medsebojni spopad z Gorico dobili s 5:0. S tem so rumeni izenačili najvišjo zmago sezone, prav Domžalčani pa si lastijo vse tri letošnje zmage s petimi zadetki razlike. V desetem, 11. in 16. krogu so varovanci trenerja Simona Rožmana napolnili mrežo Krškega, Radomelj in Gorice ter tedaj prevzeli tudi naziv najučinkovitejšega moštva prvenstva, a so jih s tega prestola po 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije prehiteli Mariborčani. Štajerci so v tekmo Gorice pospravili štiri zadetke, letos pa so jih dosegli že 51, štiri več od Domžal.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Preobrat Gorice za nove tri točke
    Nogometaši Gorice so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:1 (0:1).

DELI NA