Pred tekmo: Gorica - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 33. krog

GORICA - DOMŽALE

9. maj 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

GORICA

Prepoved nastopa: Matija Kavčič, Til Mavretič, Nejc Mevlja

Goričanom trda prede. Sredi tedna so iz Kidričevega odšli praznih rok, lastnoročno jih je pokopal David Flakus Bosilj. Izgubili so tekmo, ki je nikakor ne bi smeli izgubiti – tekmo z neposrednimi tekmeci za obstanek. Slednji je mogoč le še strogo matematično: Goričani bi morali za zgodovinski podvig na zadnjih štirih tekmah iztržiti vsaj osem točk (takšne forme letos še niso pokazali), pa še to bo zadostovalo le v primeru, da nekajkrat pošteno spodrsne devetim Celjanom. Grofi v mesto vrtnic prihajajo v predzadnjem krogu, še prej, že ta konec tedna, pa bodo sinje modri doma pričakali leteče Domžale. Bo rumena družina dokončno zapečatila primorsko usodo?

Kdo je vroč?

V lovu na izenačenje je goriški strateg sredi tedna v ogenj med drugimi poslal tudi Mihaela Mlinarića. Hrvaški napadalec, ki si je sinje modri dres nadel pozimi, ni bistveno spremenil poteka srečanja. Za Mlinarića je bila to prva večja priložnost za dokazovanje; za vrtnice je sicer debitiral že aprila, a je na koprski Bonifiki vpisal le borih 9 minut. Bo dvajsetletnik iz Koprivnice svojo vrednost dokazal v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Gorica je z 21 zadetki strelsko najslabša ekipa lige – morda tudi spričo dejstva, da v letošnji sezoni ni imela pravega »golgeterja«. S po tremi zadetki sta najučinkovitejša strelca primorskega kluba Tjaš Begić in Etien Velikonja. Prav vsi ostali prvoligaši imajo, zanimivo, vsaj enega bolj razpoloženega napadalca. David Flakus Bosilj, na primer, je svoj peti zadetek sredi tedna pospravil ravno v goriško mrežo, Milan Tučić pa je po vrnitvi v Spodnjo Šiško zabil že sedemkrat.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Derbi Ljubljanske kotline je močno zapletel bitko za prvaka. Razpleta ob Kamniški Bistrici so se razveselili predvsem nevtralni ljubitelji slovenskega nogometa, ki bodo lahko do konca maja spremljali še nekoliko pestrejše prvenstveno dogajanje. Vse skupaj so s še eno odlično predstavo zakuhali Domžalčani: premagali so sosednjo Olimpijo in naredili gromozansko uslugo Mariboru ter Muri, hkrati pa stopili še korak bližje evropskemu poletju. Novih treh točk se rumena družina nadeja ta konec tedna. Čaka jo gostovanje pri zadnji Gorici, a Primorcev ne gre soditi po položaju na lestvici. Jih bodo varovanci Dejana Djuranovića vzeli dovolj resno?

Dario Kolobarić, napadalec NK Domžale: '"Gorica se nahaja na zadnjem mestu, toda skozi celoten drugi del sezone so delovali precej dobro. Prikazali so kar nekaj spodbudnih predstav, a želenega rezultata jim kar ni in ni uspelo doseči. Tokrat bodo zaradi kazni malce oslabljeni, priložnost za igro bodo dobili ostali nogometaši, ki se bodo zagotovo želeli dokazati. Prav zaradi tega bo potrebno biti na najvišjem možnem nivoju in z moštveno igro napadati zmago. V Novi Gorici nam je to v aktualni sezoni že uspelo, sedaj pa moramo to ponoviti."

Kdo je vroč?

V domžalskih vrstah se je med tednom našlo lepo število junakov. Prvemu zadetku je poleg nesrečnega Maksimenka botroval tudi sijajen prodor Mattiasa Kaita. Dobre četrt ure zatem se je z lepim predložkom (sicer na slepo, pa vseeno) proslavil Sven Šoštarič Karič, ob pravem času na pravem mestu pa se je znašel Arnel Jakupović. Avstrijec se je med strelce vpisal tretjič na zadnjih petih tekmah. Bo na Primorskem udaril še četrtič?

Ali ste vedeli?

Rumena družina se v končnico prvenstva podaja brez štirih članov. Že dalj časa odsotnima Gabru Dobrovoljcu (stegenska mišica) in Tiborju Gorencu Stankoviću (kila) sta se na seznamu poškodovanih pridružila dva vezista. Zeni Husmani ima tako kot Dobrovoljc težave s sprednjo stegensko mišico, Marko Martinović pa je staknil poškodbo kolena. Za četverico je letošnja sezona že končana. Kakšne rešitve bo našel Dejan Djuranović?

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica presenetila Domžalčane
    Nogometaši Gorice so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (2:0).

DELI NA