19.08.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Domžale

Prva liga Telemach, 6. krog

GORICA - DOMŽALE

22. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 6 evrov
- sezonske vstopnice

GORICA

Prepoved nastopa: /

Gorica je po obetavnem začetku (vrnitev med elito je obeležila z zmago nad Bravom v prvem krogu) padla v manjšo rezultatsko krizo in na dnu lestvice dela družbo Bravu in Mariboru, ki te dni pišeta podobno zgodbo. Sinje modra krivulja se navzgor ni obrnila niti v ljubljanskih Stožicah, kar v bistvu niti ni presenetljivo – zmaji so za vrtnice že pregovorno neugoden tekmec. niz štirih zaporednih porazov bodo Miran Srebrnič in druščina skušali prekiniti v ponedeljek, ko na krilih vijoličastega skalpa v goste prihajajo Domžalčani. Točka proti ravbarjem bi bila več kot dobrodošla, v nasprotnem primeru bodo v Novi Gorici že začeli goreti alarmi …

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič je takoj po drugem prejetem zadetku v lov na izenačenje poslal najprej Mateja Jukića, deset minut pozneje pa še goriškega talismana Etiena Velikonjo. Jukić je izkušenejšemu soigralcu v 88. minuti pripravil čudovito priložnost, a je »Eti« okroglo usnje poslal visoko prek – povsem praznega – gola. V letošnji sezoni tako ostaja pri enem zadetku, ki ga je pred mesecem dni dosegel pod Kalvarijo.

Ali ste vedeli?

Goričani so se pred spopadom z Domžalami dodobra okrepili. Novo pridobitev v napadu predstavlja Miroslav Iličić. Štiriindvajsetletnega Srba slovenska nogometna javnost že pozna: nastope je nazadnje zbiral za Celje. Primorska zvezna vrsta je močnejša za Zvonimirja Petrovića; mladi reprezentant Bosne in Hercegovine na sončno stran Alp prihaja kot posojen nogometaš poljske Korone. V Novi Gorici bo ostal vsaj pol leta.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Nekoliko ironično je, da je Radovanu Karanoviću stolček spodnesel ravno Simon Rožman. »Žuti«, zdaj že bivši trener najtrofejnejšega slovenskega kluba, je septembra namreč vskočil prav namesto 39-letnega strokovnjaka, ki se te dni mudi na domžalski klopi. In ki se je ob Kamniški Bistrici, tako kaže, spet našel. V uvodnih krogih je imel z varovanci kljub dobrim predstavam nekaj rezultatske smole, zdaj pa so na rumeni račun začele počasi kapljati tudi točke. Nazadnje so, kot zapisano, Domžalčani vse tri odgriznili Mariboru, zdaj pa se bodo udarili s še eno zasedbo iz spodnjega dela lestvice. Bodo Domžale v Novi Gorici ubranile tretje mesto?

Kdo je vroč?

Ivan Durdov se ob Kamniški Bistrici počuti kot riba v vodi. Potem ko je prejšnji teden odločil srečanje v Spodnji Šiški, je tokrat poskrbel za sive lase v mariborskem taboru. Hrvaški napadalec je v 9. minuti najprej pripravil sanjski debi rojaku Kovačeviću, ki je za prvi zadetek v rumenem žogo le potisnil v prazno mrežo, nato pa se mu je na seznamu strelcev pridružil še sam. V 50. minuti je unovčil predložek Markuša.

Ali ste vedeli?

Zmago nad Mariborom je zasenčila nova poškodba Tilna Klemenčiča, ki je v akciji za izenačujoči zadetek Sirka nerodno pristal in si poškodoval desno križno vez. Napovedi niso obetavne: konec meseca ga čaka operativni poseg in nato dolgo okrevanje, letošnja sezona pa je za branilca tako končana. »Težko bo. Misli bodo sedaj uhajale na vse strani, vendar gre za zrelega fanta, ki se bo zagotovo vrnil še močnejši,« verjame trener Rožman.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.08.2022 | Prva liga Telemach
    Remi brez golov med Gorico in Domžalami
    Nogometaši Gorice in Domžal so se v tekmi 6. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA