24.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Domžale

Prva liga Telemach, 24. krog

GORICA - DOMŽALE

26. februar 2023, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 8 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

GORICA

Prepoved nastopa: Mirko Mutavčić

Trenerski stolček Mirana Srebrniča se je majal že nekaj časa, nato pa je imel goriški strokovnjak še to nesrečo, da ga je v 23. krogu skupaj z njegovimi varovanci čakalo gostovanje v Stožicah – gostovanje pri daleč najboljši (vsaj glede na točkovni izkupiček) ekipi prvenstva. Po uvodnem žarku upanja je sledil preobrat, ki so ga do srede drugega polčasa domačini spremenili v zajetno vodstvo. Čeprav bi lahko že na tej točki potegnili črto, so si Ljubljančani nato sami zakuhali vročo končnico, v kateri so Primorci vse do zadnjega upali na pozitiven rezultat. Tega žal ni bilo, Srebrnič pa se je moral posloviti od sinje modrih, ki Domžale pričakujejo na zadnjem mestu.

Florjan Debenjak, vršilec dolžnosti trenerja ND Gorica: "Upam, da se bomo tekme lotili zelo disciplinirano in da bomo izvajali naloge, ki smo jih v zadnjih dnevih pripravili v strokovnem štabu. Prepričan sem, da bodo fantje spet odigrali dobro tekmo, kot je bila zadnja domača proti Kopru."

Kdo je vroč?

Marsikdo je bil presenečen, ko se je ljubljanska mreža zatresla že v 4. minuti. Pod zadetek se je podpisal Dario Kolobarić, napadalec, ki je pred leti blestel prav v dresu Domžal. Triindvajsetletnik se je po neuspešni epizodi v tujini vrnil na sončno stran Alp, kjer je oblekel dres Kopra. Tudi na Obali se ni najbolje znašel, letos pozimi pa se je preselil na sever Primorske. Bo v Novi Gorici znova našel staro formo?

Ali ste vedeli?

»To ni dokončno slovo,« so Goričani zapisali na družabnih omrežjih. Miran Srebrnič ostaja v klubu, s katerim je nenazadnje neločljivo povezan. Kot pomočnik trenerja je sinje modre vodil na 82 tekmah, v vlogi glavnega trenerja pa se je znašel 282-krat. Vmes je med poletjem 2019 in zimo 2021 vodil koprske rivale, nakar se je vrnil v Novo Gorico in vrtnice skozi zmagovalno drugoligaško sezono popeljal nazaj med elito.

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Vse kaže, da je uvodni poraz proti Taboru, ki so ga Domžalčani sami označili za nesprejemljivega, prišel ob pravem času. In da so ga ravbarji doživeli na pravi način: kot spodbudo, da bi bili v prihodnje boljši. Sledila je zmaga v Spodnji Šiški in nazadnje remi z Mariborom. Tekma, ki navadno postreže z obilico zadetkov, je bila v tem smislu tokrat bolj mirna, a smo lahko v rumeno-vijoličasti bitki ljubitelji dobrega nogometa vseeno uživali. Končalo se je z delitvijo točk, in čeprav so bile Domžale tiste, ki so iz rok izpustile vodstvo, je lahko Rožman zadovoljen s podobo svojih varovancev. Kako jih bo pripravil na izziv, s katerim se bodo spopadli v Novi Gorici?

Franko Kovačević, napadalec NK Domžale: "Dvakrat sem igral proti Gorici. Gre za zelo organizirano ekipo, ki se dobro brani in je dobra na žogi. Mislim, da bo to vse prej kot lahka tekma. Avgusta je bilo 0:0, nato smo slavili s 5:1. Tudi tokrat verjamem v pozitiven rezultat."

Kdo je vroč?

Da je razpoložen, je bilo jasno že v 35. minuti, ko je po predložku Jošta Piška stresel vratnico. Franko Kovačević, ki je z asistenco in zadetkom prispeval levji delež k zmagi nad Bravom, je na svoj račun vendarle prišel v izdihljajih prvega dela. V kazenskem prostoru gostov je padel ob Maxu Watsonu, nato pa kljub nepisanemu pravilu sam izvedel najstrožjo kazen. V 76. minuti se mu je ponudila še priložnost za zmago, a je sprožil preslabo.

Ali ste vedeli?

Po lažji poškodbi bo v nedeljo Simonu Rožmanu spet na razpolago Emir Saitoski. Devetnajstletni krilni napadalec v letošnji sezoni pridno nabira minutažo, vendar pa se mu med strelce v prvenstvu še ni uspelo vpisati. Čeprav ima poleg slovenskega tudi potni list Severne Makedonije, je novembra skupaj z ostalimi izbranci Milenka Ačimovića odigral prijateljski tekmi z vrstniki iz Bolgarije in Črne Gore.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 26.02.2023 | Prva liga Telemach
    Slavje Domžal v Gorici
    Nogometaši Gorice so v 24. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:1).

DELI NA