Pred tekmo: Gorica - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

30. JULIJ 2016, OB 20:15: GORICA - KALCER RADOMLJE

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 500 gledalcev)

Neposredni prenos: Siol Tvin 501

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov
- BREZPLAČNO (rojstni dan 3 dni pred ali 3 dni po tekmi)
- Predprodaja


 

Gorica:

Prepoved nastopa: /

Po hitrem izpadu iz evropskih tekmovanj je Goričanom ostala le še domača scena. Izkupiček iz prvih dveh krogov je polovičen, po domači zmagi nad novincem Aluminijem so Goričani v Celju prikazali povsem drug obraz. Večja posest na Areni Petrol ni bila odločilna, to da so Goričani od enajstih strelov le trikrat streljali v okvir Kotnikovih vrat, pač. Kakorkoli, varovanci Mirana Srebrniča bodo proti novincu v ligi absoluten favorit, če sta doslej svoje ime na listo strelcev vpisala Arčon in Kavčič pa bo tekma z Radomljami priložnost za še za Burgiča, Osujija, Nagodeta in še koga. So pa Goričani v zadnjem tednu imeli nekaj nesreče s poškodbo. Amel Džuzdanovič je bil po strgani križni vezi že korak do povratka, zdaj pa je ponovno na seznamu poškodovanih. Kako dolgo bodo pokazale preiskave.

Kdo je vroč?

Po porazu v Celju je težko izpostaviti vročega igralca, saj je bila ekipa bolj ali manj hladna na Areni Petrol. A Jaka Kolenc je v prvih dveh tekmah pokazal nekaj lepih potez, zelo natančen pa je bil pri distribuciji žog soigralcem. Proti Celjanom je bil odstotek njegovih uspešnih podaj 91%, proti Aluminiju pa kar 98%.

Ali ste vedeli?

Goričani so z Radomljani doslej igrali štirikrat v sezoni 2014/15. Prvi dve tekmi so Goričani dobili s 4:0 in 3:0, potem pa se je trend obrnil. Najprej sta ekipi marca remizirali, v tekmi 32. kroga pa so bili Radomljani že boljši od Goričanov. Edino žogo mimo Sorčana je takrat spravil Anže Zorc.

 

Kalcer Radomlje:

Prepoved nastopa: /

Novinci v ligi so v prvih dveh krogih ostali dvakrat praznih rok in se nahajajo pri dnu lestvice skupaj z drugim novincem v ligi, Aluminijem. Čeprav se zavedajo, da jim v letošnji sezoni praktično nikoli ne bo pripadla vloga favorita, pa bodo Radomljani točke zbirali predvsem z željo, da se ekspresno hitro ne vrnejo v drugoligaško konkurenco. Ob težkem razporedu, doslej so igrali z Olimpijo in Domžalami, so Radomljani uspeli pokazati predstave, ki so precej namučile nasprotnike. Tako so aktualni državni prvaki do zmage prišli le s težavo v drugem polčasu, ko je Radomljane zlomil Miha Zajc. Ker Goričani pravo formo še iščejo, znajo belo-modri predstavljati še poseben motiv za prvo točko oziorma točke Radomelj v novi sezoni.

Kdo je vroč?

Dejan Djuranović je v novi sezoni posegel po nekaterih osvežitvah ekipe, ki ima predvsem željo ostati prvoligaš, kljub 35. letom pa je eden bolj vročih nogometašev v dresu Radomelj trenutno branilec Milan Anđelkovič. Nekdanji štoper Olimpije in Celja je v zadnjo vrsto Radomelj prinesel prepotrebne izkušnje, od katerih lahko največ potegnejo predvsem njegovi mlajši soigralci, zaradi njega pa so Radomlje nevarnejše tudi iz standardnih situacij pred golom nasprotnika.

Ali ste vedeli?

Marko Nunič je v pretekli sezoni branil barve Gorice, v želji po večji minutaži pa se je napadalec in otrok Olimpije preselil v Radomlje, kjer pa na svoj prvenec na uradni tekmi še čaka. Nunič je v svoji prvi pravi prvoligaški sezoni lani zbral 27 nastopov in zabil 5 zadetkov.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica - Radomlje 2:1
    Nogometaši Gorice so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer iz Radomelj z 2:1 (0:0).

DELI NA