Pred tekmo: Gorica - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog

GORICA - KOPER

13. september 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Bravo je poskrbel, da je Gorica doživela ognjeni prvoligaški krst. Zasedba iz mesta vrtnic je pred reprezentančnim premorom v prestolnici odigrala šele četrto uradno tekmo v tem koledarskem letu - po prekinitvi drugoligaškega tekmovanja sta bili na sporedu namreč zgolj tekmi dodatnih kvalifikacij proti Triglavu. To se se je pokazalo tudi na zelenici šišenskega stadiona, edine "dobre" minute so varovanci Borivoja Lučića vpisali na začetku drugega polčasa, nato pa so pobudo znova prevzeli v zadnjem času odlični domačini in na koncu zasluženo zmagali. Goričani bodo ta konec tedna prvič po vrnitvi med najboljše igrali doma, nasproti pa jim bo stal primorski rival Koper. Komu bo pripadel spopad novincev?

Diego Bardanca, branilec Gorice: "Proti Kopru želimo pokazati veliko več. Ne zgolj zaradi tega, ker verjamem, da smo tega sposobni, temveč tudi zaradi navijačev, saj si to zaslužijo. Njihova podpora nam ogromno pomeni in v nedeljo se jim želimo oddolžiti."

Matija Kavčič, branilec Gorice: "Ta tekma bo zelo pomembna za našo samozavest, pa tudi za nadaljevanje prvenstva. Seveda je takšno tekmo lepo igrati na domačem stadionu, pred domačimi gledalci. Prepričan sem, da se bo kljub omejitvam zbralo lepo število ljudi. Ne dvomim v glasno podporo gledalcev in zveste navijaške skupine Terror Boys."

Kdo je vroč?

V goriški slačilnici se lahko s prvoligaškim zadetkom zaenkrat pohvali le Adis Hodžić. Enaindvajsetletni bočni branilec je v 61. minuti obračuna z Bravom prodrl po desni strani igrišča in z roba kazenskega prostora stresel najprej vratnico, nato pa še mrežo domače zasedbe. Med reprezentančnim premorom so bili na prijateljski tekmi z Verono uspešni Mathias Oyewusi, Leon Marinič in Semir Smajlagić, ki pa niso uspeli preprečiti poraza svoje ekipe.

Ali ste vedeli?

Jaka Kolenc, dolgoletni član in nekdanji kapetan Gorice, je v četrtek prišel do prvega zadetka za novi klub. Za Slovenca je bila prelomna sedma minuta drugoligaškega obračuna med Chobryjem iz Glogowa - Kolenc se je Poljakom pridružil pred mesecem dni - in Widzewom iz Lodža. Šestindvajsetletni vezist je sicer otrok Gorice, v sezoni 2014/15 pa se je kot posojen igralec preizkusil tudi pri Tolminu.

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Kanarčki so zaradi že zgodovinskega rivalstva z Olimpijo v dvoboj z zmaji krenili nadvse odločno. Zasedba iz prestolnice jim ni ostala dolžna, na Bonifiki pa smo tako videli izredno borben, četudi nekoliko manj atraktiven prvi del srečanja. Gostiteliji so povedli in šokirali Ljubljančane, a so v prednosti ostali le deset minut. Po zeleno-belem izenačenju so se varovanci Mirana Srebrniča z remijem bolj kot ne zadovoljili ter se do konca srečanja osredotočali na obrambne naloge. Uspešno, po drugih 45 minutah igre je bil na semaforju še vedno izpisan isti rezultat in Koper se je veselil prve prvoligaške točke po več kot treh letih. Bodo Primorci v nedeljo na svoj račun dodali še kakšno? Še pomembneje, s kakšno predstavo se bo v Novi Gorici predstavila goriška legenda na klopi Kopra?

Kdo je vroč?

Drugi zadetek med elito in prvega v pravo mrežo je proti zmajem dosegel Žan Žužek. Triindvajsetletnik je bil veliki osmoljenec otvoritvenega dvoboja s Taborom, ko je za edini gol na tekmi premagal lastnega vratarja. Tokrat je bil natančen na drugem koncu igrišča, po podaji Vršiča je v gneči pred vrati skočil najvišje in z glavo poslal žogo za hrbet Žige Freliha.

Ali ste vedeli?

Koprčani so med reprezentančnim premorom preskočili prvo oviro v pokalnem tekmovanju. S kar 10:0 so odpravili Bohinj, ki so nastopa v četrtem rangu slovenskega nogometa. Zadetka so se veselili Mulahusejnović, Čirjak, Vršič, Krajinović in Badžim, dvakrat je zadel Vekić, desetico pa je s hat-trickom dopolnil Stefan Stevanović. Podobno strelsko razpoloženi so bili še Radomljani (Mons Claudius - Radomlje 0:8), Lendavčani (Šenčur - Nafta 0:7) in Ptujčani (Dravograd - Drava 0:6).

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.09.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper dobil primorski derbi
    Nogometaši Kopra so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 4:2 (1:1).

DELI NA