Pred tekmo: Gorica - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

15. september 2016, ob 20:00: GORICA - KRŠKO

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 638 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Miran Burgić

Goričani so na reprezentančni premor odšli dobre volje, s pomembno zmago v domžalskem Športnem parku. Primorci so se v dvoboju z Radomljami veselili sploh prve zmage po slabi septembrski beri, saj so na slavje čakali 26. avgusta, ko je v Novi Gorici klonila domžalska zasedba. Z dvema goloma v mreži Domžal se je pred mesecem in pol izkazal tudi Sandi Arčon. S petimi zadetki prvi strelec sinje-modrih vse od tedaj ni vknjižil novega zadetka, goriška četa pa je v štirih septembrskih tekmah vknjižila dve točki. Po tesnem porazu v Ljubljani so se varovanci trenerja Mirana Srebrniča brez zmagovalca razšli s Kidričani in Koprčani, pred domačimi gledalci pa izgubili s Celjem. Prav grofje so bili edini, ki so v letošnji sezoni z Nove Gorice odnesli celoten plan, medtem ko so se Krčani, tokratni nasprotnik Gorice, doslej domov obakrat vrnili poraženi.

Sandi Arčon, krilni igralec Gorice: »Zanima nas samo zmaga. Vemo, da bo potrebno igrati zelo dobro, zavzeto, od prve do zadnje minute. Krško ima svojo kakovost. Če bomo ponovili zadnje predstave pred premorom, se za rezultat ne bojim. Povabil bi gledalce, da nas podprejo v čimvečjem številu.«

Kdo je vroč?

Tilen Nagode se je v tekmi 12. kroga Prve lige Telekom Slovenije veselil prvoligaškega strelskega prvenca. Nagode tako kot Amel Džuzdanović, ki je med reprezentančnim premorom prestal novo operacijo križnih vezi, prihaja z Ajdovščine, v dvoboju z Radomljami pa je odigral vidno vlogo pri vseh štirih zadetkih Gorice. Najprej je izsilil prekršek za najstrožjo kazen, zatem sam povišal vodstvo Gorice, udeležen pa je bil tudi v akcijah, ki sta Goričanom prinesli drugo in tretjo najstrožjo kazen.

Ali ste vedeli?

Miran Srebrnič bo zaradi štirih rumenih kartonov v dvoboju s Krškim pogrešal najizkušenejšega aduta v svoji slačilnici. Miran Burgić bo tekmo s Krškim spremljal s tribune, potem ko je v obračunu z Radomljami dosegel dva zadetka. Napadalec, ki sicer prihaja z Zasavja, je izkoristil kar dve enajstmetrovki in se z dvema goloma prebil na četrto mesto večne klubske lestvice, pred Miloša Breznikarja. Burgić je v goriškem dresu dosegel 39 zadetkov, za tretjim Novico Nikčevićem pet zadetkov, vodilni Milan Osterc je za Gorico zabil kar 62-krat.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: Robert Pušaver in Klemen Šturm

Krčani so se po porazu z Domžalčani, ki so posavski zasedbi zadali najvišji poraz letošnje sezone, hitro pobrali. Varovanci trenerja Tomaža Petroviča so se pred domačimi gledalci dobro upirali vodilni Olimpiji, ki pa je po koncu srečanja vseeno vknjižila tri točke. Gostitelji so po avtogolu Klemna Šturma izenačili z golom Ibrahima Mensaha, šesti poraz sezone pa je Krškemu zadal Etien Velikonja. Posavci so reprezentančni premor izkoristili tudi za polnjenje baterij, saj jih po napornem septembru v oktobru čaka še gostejši spored preizkušenj. Krčani so se namreč prebili tudi v četrtfinale Pokala Slovenije, še pred domačim dvobojem z Domžalami pa čaka Filipa Dangubića in soigralce gostovanje v Novi Gorici, kjer v dveh tekmah še niso vknjižili točke, so se pa Goričani dvakrat že opekli v posavski prestolnici, nazadnje letos poleti.

Kdo je vroč?

Krčani so v uvodu sezone igrali na krilih Filipa Dangubića in Martina Kramariča. Rečan je letos zabil že šest zadetkov, tri tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije, v kateri je bil trikrat uspešen tudi Martin Kramarič. Belokranjec je v prvem obračunu letošnje sezone pokopal tudi Gorico, zatem zatresel tudi mrežo Radomelj, po septembrskem reprezentančnem premoru pa je zaman čakal še na četrti zadetek sezone. Ga bo dočakal v dvoboju z Gorico, proti kateri je zabil tudi v dresu novomeške Krke?

Ali ste vedeli?

Krški strateg Tomaž Petrovič bo znova prisiljen v nekaj sprememb v začetni enajsterici. Zaradi izpolnjene kvote štirih rumenih kartonov bosta srečanje v Novi Gorici izpustila oba prva bočna branilca, Klemen Šturm in Robert Pušaver. Slednji je po vrnitvi na stadion Matije Gubca odigral osem srečanj, Šturm pa je bil na levi strani obrambne vrste praktično nezamenljiv, saj je zaigral na vseh tekmah uvodne tretjine, na klopi je pričel zgolj tekmo z Domžalami, a v igro vstopil ob polčasu.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Krčani do točke v Novi Gorici
    Nogometaši Gorice in Krškega so se v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA