Pred tekmo: Gorica - Luka Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

28. september 2016, ob 18:15: GORICA - LUKA KOPER

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 626 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani po septembrskem reprezentančnem premoru niso uspeli ponoviti rezultatov, ki so sinje-modro zasedbo krasili v uvodu letošnje sezone. Ob pokalni zmagi v Lendavi so varovanci trenerja Mirana Srebrniča v treh ligaških tekmah iztržili vsega točko. Po porazu v Ljubljani in neodločenem izidu v Kidričevem so Goričani v prvi septembrski domači tekmi izgubili s Celjem. Zmagovalca je odločil prosti strel Daliborja Volaša, po katerem je bil Grega Sorčan brez moči. Slednji v letošnji sezoni spada med vratarje z najmanj prejetimi zadetki, saj je klonil zgolj osemkrat, manj zadetkov, vsega šest, je prejela zgolj vodilna Olimpija. Več težav imajo Goričani v fazi napada, ki je bil v uvodu lanske sezone zaščitni znak Primorcev, saj septembra še niso dosegli ligaškega zadetka.

Miran Srebrnič, trener Gorice: »Vse misli do tekme s Koprom bodo usmerjene v izboljšanje realizacije. Moramo biti bolj konkretni. Pridemo v dobre situacije, a jih ne uspemo unovčiti. Koper je vsaj tako močan tekmec kot Celje. Potrebna bo nova odlična tekma in verjamem, da se bo fantom odprlo. Sam sem optimist.«

Kdo je vroč?

Čeprav so Goričani v primerjavi z Gorico v desetih tekmah dosegli dva zadetka več, novogoriški strateg Miran Srebrnič razpolaga z ožjo listo strelcev. V polno je za zdaj zadela peterica, s petimi zadetki pa je daleč najuspešnejši Sandi Arčon, ki se je podpisal pod pet od 11 zadetkov Gorice. Krilnemu napadalcu motiva ne bo manjkala niti v primorskem derbiju, saj je bil pred vrnitvijo v Gorico član tokratnega nasprotnika.

Ali ste vedeli?

Gorica je po uspešnem vstopu v novo sezono, ko se je po šestem krogu prvenstva zavihtela tudi na vrh prvoligaške razpredelnice, nekoliko popustila pri zbiranju točk. Kot že zapisano, možje v sinje-modri opravi v treh septembrskih ligaških tekmah še niso dosegli gola, na katerega po sobotni tekmi s Celjem čakajo 278 minut. Pod zadnji gol se je v zaključku dvoboja z Domžalami podpisal Rifet Kapić.

 

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Podobno kot za Gorico, tudi za Koper velja, da je v desetih tekmah letošnje sezone močnejši del moštva obramba. Ravno tako kot Goričani, so tudi Koprčani v novem prvenstvu prejeli zgolj osem zadetkov, dosegli pa so še dva manj kot rival s severa Primorske. Manjše število zadetkov so za zdaj zabili zgolj Radomljani, po devet zadetkov pa so s tekmo več zbrali tudi Krčani in Kidričani. Prav Aluminij je bil zadnji nasprotnik Kopra, tekmeca pa sta se razšla brez zadetkov. Koprčani, ki so na Štajerskem pogrešali poškodovanega Rubena Belimo ter Senijada Ibričića in Jana Andrejašiča, ki se po tekmi prepovedi igranja vračata v zasedbo, so na Štajerskem kot zadnji med deseterico prvoligašev vknjižili prvi remi sezone.

Kdo je vroč?

Čeprav so Koprčani v desetih tekmah zabili devet zadetkov, se lahko v zasedbi z Bonifike pohvalijo s široko paleto strelcev. Doslej je zadelo sedem nogometašev, z dvema zadetkoma pa sta najuspešnejša Senijad Ibričić in Toni Datković. Medtem ko se bo nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine prvič srečal s primorskim derbijem, ima poveljnik koprske obrambe z njimi že nekaj izkušenj. Se bo branilec iz Paga znova izkazal tudi v napadu?

Ali ste vedeli?

Gorica in Koper bosta v slovenskem prvenstvu odigrala že 75. medsebojno srečanje. Da sta tekmeca v primorskih derbijih pošteno izenačena, priča tudi pogled na rezultate dvobojev. Z vsega zmago več so uspešnejši Koprčani, ki so se do vodstva povzpeli s pomočjo uspešnih predstav v dveh zadnjih sezonah, ko so Gorici zadali kar šest porazov, izgubili pa zgolj enkrat.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 28.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica - Koper 1:1
    Nogometaši Gorice in Luke Kopra so se v zaostali tekmi 9. kroga Prve Lige Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

DELI NA