Pred tekmo: Gorica - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

GORICA - MARIBOR

17. oktober 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Gorica je po prvi zmagi sezone - modro-beli so bili boljši od Aluminija - točko osvojila tudi v Domžalah. Za remi je po dobri uri mokrega spopada zadela Mathias Oyewusi, ki s svojo igro dokazuje, da dobre predstave na drugoligaških zelenicah niso bile naključkje. Goričane v soboto čaka nov zahteven obračun, na sever Primorske prihaja Maribor. Medsebojni obračunu Goričanov in Mariborčanov imajo že dolgo brado, saj sta se tekmeca v Prvi ligi Telekom Slovenije srečala že na 97 tekmah. Tehtnica se sicer močno nagiba v korist Štajercev, ki so dobili 58 obračunov, Goričani pa so se zadnje zmage razveselili avgusta 2016. Ob avtogolu Marka Šulerja je bil uspešen še Miran Burgić, donedavni športni direktor kluba. Kako uspešni bodo Goričani v soboto?

Etien Velikonja, napadalec Gorice: "Maribor je v obdobju ‘prenove’, a še vedno premorejo veliko individualne kvalitete. Kot vsak klub v prvi ligi, je tudi Maribor vsekakor premagljiv. S soigralci se moramo zahtevnih preizkušenj veseliti in naredili bomo vse, da točke ostanejo v Gorici. Vzdušje v ekipi je pozitivno, kar je seveda povezano tudi z boljšimi rezultati v zadnjem obdobju."

Kdo je vroč?

Mathias Oyewusi se je v Domžalah veselil drugega zadetka v Prvi ligi Telekom Slovenije, domačo mrežo pa je zatresel zgolj nekaj minut po vstopu v igro. Hitri Nigerijec je s svojo dinamičnostjo dobra popestritev novogoriškega napada, ki ob tem še čaka na vrnitev Lamina Colleyja. Slednji se je z osmimi goli dokazal že na drugoligaških zelenicah, spomladi pa si je težje poškodoval koleno, pred tedni pa je na istem kolenu opravil še manjši operativni poseg.

Ali ste vedeli?

Dres Gorice trenutno nosi kar pet bivših članov Maribora, trije so se v goriško zasedbo vrnili v zadnjem prestopnem roku. Ob Adisu Hodžiću gre za Nejca Mevljo, Etiena Velikonja in Gorana Cvijanovića, ki ga navijači Maribora še danes nosijo v lepem spominu. Cvijanović je za Maribor v vseh tekmovanjih odigral točno 200 tekem, s 35 goli pa si deli 29. mesto večne klubske lestvice. Velikonja, ki je štajerske barve branil na 66 tekmah, je v dresu Maribora zabil 28 zadetkov, še 40 jih je dodal kot napadalec Gorice. S to številko na klubski lestvici lovi četrtega Novico Nikčevića.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

V Mariboru so reprezentančni premor izkoristili za odpravljanje pomanjkljivosti, pred gostovanjem v Novi Gorici pravi Mauro Camoranesi. Argentinec na štajerski klopi je pred dvotedenskim premorom prvič okusil pomen velikega derbija, navijači pa s točko niso bili zadovoljni. Maribor je po porazu v Sežani osvojil deveto točko, a v šestem krogu prvenstva še tretjič remiziral. Toliko neodločenih izidov so ob vijolicah nabrali tudi nogometaši Kopra in Olimpije, Mariborčani pa so po novem remiju zdrsnili na tretje mesto lestvice. Se lahko s sobotno zmago v Novi Gorici vsaj za en dan vrnejo pred Bravo? Mariborska četa z gostovanjem na Primorskem pričenja peklenski ritem, saj bo v 16 dneh odigrala pet tekem, do izraza pa bo prišla tudi širina kadra, ki je v mestu ob Dravi ne manjka.

Mauro Camoranesi, trener Maribora: "Zamisel je znana, v prihodnjem obdobju želim videti ekipo z več ritma na igrišču, kot ga je imela pred našim prihodom in v prejšnjih tednih. Dobro smo izkoristili oba delovna tedna, zdaj je to treba potrditi še na igrišču."

Kdo je vroč?

Mauro Camoranesi je, kot vse kaže, prebudil Jasmina Mešanovića. Mostarčan je s prihodom novega stratega znova zasedel mesto na svojem naravnem položaju v konici napada, na zadnjih štirih tekmah pa se je trikrat vpisal med strelce. V polno je po močnem, a natančnem udarcu meril tudi v spopadu z Olimpijo. Je bosansko-hercegovskega napadala prebudil tudi kapetanski trak, ki ga nosi na zadnjih ligaških preizkušnjah?

Ali ste vedeli?

Maribor bo v Novi Gorici zagotovo zaigral brez Aljoše Matka, Camoranesija pa lahko veseli podatek, da sta se v reprezentančnem dresu izkazala Nemanja Mitrović in Alexandru Cretu. Prvi je bil z dvema goloma osrednji junak zmage v prijateljskem obračunu s San Marinom, dan pred 28. rojstnim dnevom pa je zaigral tudi na tekmi z Moldavijo. Cretu je odigral celotno tekmo z Islandijo, proti Norveški je igral do 75. minute, ob tretji zaporedni tekmi Romunije proti Avstriji pa je ostal na klopi. Kenan Pirić v golu BiH ni dobil priložnosti za igro.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor visoko porazil Goričane
    Nogometaši Gorice so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:4 (0:1).

DELI NA