Pred tekmo: Gorica - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

GORICA - MURA

24. november 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

GORICA

Prepoved nastopa: /

Gorica se je z remijem na primorskem derbiju približala Bravu in Domžalam, ki modro-belim bežijo še za dve točki. Goriška zasedba je po začetnih krčih strnila svoje vrste, septembrski prišleki pa so s svojo kakovostjo in izkušnjami dvignili nivo igre celotne ekipe. Primorci so v zadnjih petih krogih izgubili zgolj enkrat, pa še to z zmaji, ki so Goričane kaznovali za neučinkovitost. Ob skalpu tedaj vodilnega Tabora so varovanci Gordana Petrića remizirali še s Celjem in Bravom ter v zadnjih petih krogih nabrali šest od desetih točk. V torek v mesto vrtnic prihaja Mura, ki je septembra v domači Fazaneriji slavila minimalno zmago. Dvoboj na prekmurski ravnici je po strelu z bele točke odločil Amadej Maroša, se bodo Goričani na domačem igrišču maščevali za poraz?

Matija Širok, branilec Gorice: "Mura je z razlogom ekipa, ki se poteguje za najvišja mesta v Prvi ligi Telekom Slovenije. So moštvo, ki je prava mešanica izkušenj in mladosti, prav tako imajo veliko individualne kvalitete, njihov trener Ante Šimundža pa zna svojo ekipo vedno dobro pripraviti. Čaka nas zahtevnih 90 minut."

Kdo je vroč?

Gordan Petrić je po začetnih rotacijah po prihodu v Novo Gorico našel udarno enajsterico, še vedno pa išče udarnega strelca. Primorci so v uvodni tretjini prvenstva dosegli deset zadetkov, z dvema goloma sta najučinkovitejša Mathias Oyewusi in Semir Smajlagić. Slednji se je po predložku Matica Paljka v soboto veselil na Bonifiki. Bosansko-hercegovski napadalec je v preteklosti že večkrat opozoril nase, zato bodo nanj pozorni tudi soboški branilci.

Ali ste vedeli?

Med strelci Gorice se je letos znašel tudi povratnik Goran Cvijanović. Primorski vezist je pred tedni zadel v spopadu s Taborom, zdaj pa lovi 50. gol na tekmah Prve lige Telekom Slovenije. Jubileju se bliža tudi Etien Velikonja, ki bo, če bo vse po sreči, že konec tedna vknjižil 200. nastop v slovenskem prvenstvu. Napadalec je debi v prvoligaški konkurenci prestal v sezoni 2006/07, ko je Gorica gostovala v Prekmurju, a ne v Murski Soboti, temveč v Lendavi.

 

MURA

Prepoved nastopa: Marko Brkić

Nogometaši Mure so podaljšali niz brez zmage, ki po porazu z Olimpijo traja tri tekme. Čeprav je v obračunu z Ljubljančani blestel Matko Obradović, to ni zadostovalo za vsaj točko. Moštvo trenerja Anteja Šimundže je po tretjem porazu sezone zdrsnilo na četrto mesto. Vodilni Maribor ostaja blizu, saj Muri beži le za tri točke, a so z dvema točkama manj blizu tudi prvi zasledovalci Sežanci. Sobočani bodo vrnitev v zmagovalne tirnece iskali na severu Primorske, ob tem pa velja dodati, da NŠ Mura na petih prvoligaških tekmah z Gorico še ne pozna poraza. Prekmurci so dobili štiri medsebojna srečanja, v Novi Gorici pa so nazadnje gostovali aprila 2019 in po enajstmetrovki Roka Sirka slavili minimalno zmago. Zanimivo, tudi septembrsko srečanje Mure in Gorice je odločil strel z bele točke.

Ante Šimundža, trener Mure: "V vsakem primeru nas čaka težka tekma in zahtevno gostovanje. Verjamem pa, da se bo kateri od manjkajočih igralcev vrnil v kader. Koristna je vsaka informacija o nasprotniku, s katerim smo se v prvenstvu že pomerili. O tem, kaj bomo naredili, se bomo odločali po tem, ko bomo opravili analizo igre tekmeca."

Kdo je vroč?

Matko Obradović je bil najvidnejši posameznik sobotne tekme v Fazaneriji. Dalmatinec v golu Mure se je predvsem v prvem polčasu izkazal z nekaj odličnimi posredovanji in paral živce napadalcem Olimpije. Je pa bil vratar soboškega kluba brez moči ob koncu prvega polčasa, ko ga je premagal Andres Vombergar. Mura se lahko po zgolj sedmih prejetih zadetkih še vedno pohvali z najtrdnejšo obrambo lige, Obradović je svoja vrata zaklenil že sedemkrat. V tem podatku je najboljši vratar letošnje sezone.

Ali ste vedeli?

Sobočani zmage ne poznajo na zadnjih treh preizkušnjah, Šimundžo pa lahko skrbi še en podatek. Prekmurci na treh zaporednih tekmah niso našli poti do mreže nasprotnika, strelski post traja 272 minut. Ob tem velja dodati podatek, da je tekmo z Olimpijo izpustilo nekaj vidnih članov ekipe. Klemen Šturm ni imel pravice nastopa zaradi štirih rumenih kartonov, Alen Kozar po poškodbi še ni bil nared za nastop, z zdravstvenimi težavami pa sta se ubadala Žiga Kous in Luka Bobičanec. Je pa prvič po septembrskem gostovanju v Ljubljani tekmo pričel Matic Maruško.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Slavje Mure pri Gorici
    Nogometaši Gorice so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Muri z 0:1 (0:1).

DELI NA