Pred tekmo: Gorica - Mura

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog

GORICA - MURA

30. april 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

V Novi Gorici še vedno upajo. Čeprav z remijem na koprski Bonifiki niso popolnoma izkoristili novega poraza Celja, so zaostanek za devetim mestom zmanjšali na pet točk. Aktualni državni prvak je medtem zamenjal trenerja, Gorico pa v končnici sezone čaka nekaj spopadov s tekmeci iz zgornjega doma Prve lige Telekom Slovenije. Primorci se bodo merili z Domžalami in Mariborom, že v petek pa igralniško prestolnico Slovenije prihaja Mura. Sobočani na treh medsebojnih tekmah letošnje sezone še niso oddali točke, še več, Goričani so dosegli zgolj zadetek. Tudi petkova naloga bo izjemno zahtevna, saj so Prekmurci samozavest okrepili s skalpom Olimpije. Možje v modro-beli opravi so se iz Kopra vrnili s točko, a napadi proti domačemu golu niso obrodili sadov. Bo v petek drugače?

Tine Kavčič, branilec Gorice: "Proti Muri zaradi takšnih ali drugačnih razlogov v letošnji sezoni nismo uspeli vknjižiti želenega točkovnega izkupička. Smo pa na prav vseh obračunih bili blizu, zato se na petkov obračun pripravljamo z optimizmom. Res je, da si tako kakovostna ekipa, kot je Mura, zasluži spoštovanje, a to ne pomeni, da v tekmo odhajamo z belo zastavo. Mislim, da smo predvsem v spomladanskem delu, pokazali, da lestvica ni pravi odraz naše kakovosti in bomo, tudi zaradi nuje po točkovnem izkupičku, zelo trd oreh za vsakega nasprotnika."

Kdo je vroč?

Gorica je na Bonifiki vse od 64. minute igrala z možem več. "Vrtnice" niso izkoristile številčne premoči, čeprav so takoj po izključitvi Timoteja Dodleka zadeli okvir gola. Strokovni štab je lahko zadovoljen, da je mreža ostala nedotaknjena. To je gotovo dobra popotnica za samozavest Uroša Likarja, ki je vknjižil nekaj pomembnih posredovanj. Mladi up Gorice je na zadnjih preizkušnjah med vratnicama zamenjal Darka Marjanovića, lahko svoja vrata zaklene tudi na tekmi z Muro?

Ali ste vedeli?

V Kopru je prvi nastop v goriškem dresu vknjižil hrvaški napadalec Mihael Mlinarič, ki se je modro-belim pridružil pozimi. S precej daljšo zgodovino v novogoriškem klubu se lahko pohvali Tine Kavčič. Branilec je v primorskem derbiju odigral že 150. prvoligaško tekmo, v letošnji sezoni je zaigral 24-krat. Sedemindvajsetletnik je že celotno kariero zvest Gorici, za člansko ekipo pa je prvič zaigral v sezoni 2012/13, ko je še kot mladinec debitiral prav na derbiju s Koprčani.

 

MURA

Prepoved nastopa: Staniša Mandić

Mura je minulo nedeljo premagala Olimpijo in znova zapletla boj za vrh Prve lige Telekom Slovenije. Sobočani so na tekmi z vodilno ekipo prvenstva navdušili, za hrbet Žige Freliha so spravili tri žoge. Prekmurce zdaj do vrha loči osem točk, kar je hkrati veliko, a tudi malo, če si bodo Ljubljančani v prihodnjih dneh privoščili še kakšen spodrsljaj. Še bližje Muri je Maribor, ki ima na drugem mestu štiri točke naskoka, a morajo Sobočani paziti tudi na vroče Domžale. Črno-beli imajo pred rumenimi le dve točki prednosti, tudi iz tega vidika pa bo zmaga v Novi Gorici nujna. Četa Anteja Šimundža se lahko pohvali z ugodno serijo tekem proti Gorici, ki so jo premagali sedemkrat zapored, jeseni resda z minimalno razliko. Kakšen razplet bo ponudila četrta tekma Gorice in Mure?

Ante Šimundža, trener Mure: "Čaka nas zahtevna preizkušnja z nasprotnikom, ki se bori za izognitev izpadu. Vemo, da ima tekmec dodatno energijo, ko še ima možnosti za obstanek. Vse tekme z Gorico so bile zelo zahtevne, tudi jutrišnja bo ena takšnih."

Kdo je vroč?

Ante Šimundža je po nedeljski zmagi pohvalil Samsindina Oura, vidno vlogo pri zmagi pa so prispevali tudi ostali. Luka Bobičanec je v uvodu drugega polčasa načel ljubljansko mrežo, pri ofenzivnih zadolžitvah pa se je odlično znašel tudi Žiga Kous. Tokratni kapetan Mure je najprej povečal prednost gostiteljev, zatem pa z asistenco zaposlil še Jana Gorenca, ki je potrdil domačo zmago. Krilni igralec je že nekaj let eden od zaščitnih znakov Mure, v Fazanerijo pa se je vrnil v sezoni 2017/18. Kous sicer le še trije nastopi ločijo od 200. nastopa v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ali ste vedeli?

Soboška enajsterica je z nedeljskim uspehom prekinila zmagovalni post, ki je trajal štiri tekme. Prekmurci so pred porazom v Sežani iztržili še tri remije, po zmagi v spopadu z Olimpijo pa se lahko Matko Obradović vnovič pohvali, da poveljuje najtrdnejši obrambi lige. Mura je prejela 21 zadetkov, enega manj od zmajev, soboška obramba pa je še posebej trdna na domačih tekmah. Prekmuri so v Fazaneriji klonili šestkrat, zgolj dvakrat v drugem polčasu domačih preizkušenj.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Mura po preobratu nadigrala Gorico
    Nogometaši Mure so v Novi Gorici dobili uvodno tekmo 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Prekmurci so po preobratu napolnili mrežo Gorice in se z novo zmago povsem približali drugemu Mariboru, ki pred jutrišnjim štajerskim derbijem beži le za točko.

DELI NA