01.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Mura

Prva liga Telemach, 8. krog

GORICA - MURA

2. september 2022, ob 16.30

Neposredni prenos: Sportklub 3

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 6 evrov

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Goričani so bili v Celju zelo blizu novi točki, drugemu pozitivnemu izidu v nizu. Vendar pa so varovanci Mirana Srebrniča, ko je glavni delivec pravice Božo Kondić zadnjič pihnil v svojo piščalko, spet sklonili glave. V sodnikovem dodatku je Matija Širok, eden najizkušenejših nogometašev v primorskih vrstah, z nespametno potezo gostiteljem podaril enajstmetrovko. Sinje modri so tako vpisali nov poraz – resda neprepričljiv, a to ob koncu sezone ne bo zanimalo nikogar. Če želijo vrtnice svoj prvoligaški mandat podaljšati še za eno leto, morajo začeti zbirati točke. Priložnost se jim ponuja v petek, ko na obisk prihajajo razočarani Sobočani.

Kdo je vroč?

Vrtnice že skoraj mesec dni ne najdejo poti do nasprotnikovega gola. Nazadnje je bil uspešen Nejc Mevlja, ki je na začetku avgusta zatresel mrežo Kopra. Steber sinje modre obrambe ni preprečil poraza svoje ekipe, zato pa je znatno (kar za 50 odstotkov) izboljšal svojo statistiko: to je bil šele njegov tretji zadetek na 99. tekmi v slovenski prvi ligi. Odgovornost za prekinitev strelske suše mora torej prevzeti nekdo drug …

Ali ste vedeli?

V Novi Gorici smo bili priča nekoliko manj razgibanemu dogajanju v primerjavi z ostalimi prvoligaši. Zadnja pridobitev poletne tržnice je Miroslav Iličić, ki se je sinje modrim pridužil pred dvema tednoma. Proti Domžalam napadalca še ni bilo v goriškem kadru, zato pa je prvi nastop za novi klub vpisal prav proti nekdanjemu delodajalcu. Na gostovanju pri Celju je v igro vstopil slabe pol ure pred koncem.

MURA

Prepoved nastopa: /

Prekmursko-štajerski derbi je bil dvoboj ekip, ki sta v letošnji sezoni razočarali. Ali pa vsaj nista izpolnili pričakovanj. Mura in Maribor, pred začetkom sezone favorita za končno slavje, sta pred sedmim krogom Prve lige Telemach zasedala četrto oziroma predzadnje mesto. Kljub vsemu temu smo v prekmurskem hramu nogometa videli atraktiven obračun, ki je na koncu pripadel vijoličastim. Sicer boljši, a neučinkoviti črno-beli pa so namesto maščevanja za lansko srečanje, ko je Maribor sredi Fazanerije slavil državni naslov, nanizali še en domači poraz proti štajerskim rivalom. Popravni izpit bodo pisali v Novi Gorici, bodo tokrat bolj zadovoljni?

Amar Beganović, branilec NŠ Mura: "Dobro smo analizirali Gorico, če hočemo na Primorskem zmagati, moramo dati več kot sto odstotkov. Pričakujemo težko tekmo, ne vemo, v kakšnem stranju je igrišče, pripravljeni smo na vse. Goričani so kompaktni, dobro se branijo, a imajo tudi slabosti, ki jih bomo skušali izkoristiti. Če ponovimo pristop iz prvega polčasa proti Mariboru, ne bi smelo biti težav."

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Gorica si želi igrati, to je pokazala že večkrat. Tvegajo, predvsem na domačem igrišču. Pričakujem, da bo tako tudi v petek. Lestvica ne kaže realnega stanja, imajo kar nekaj smole. Oboji imamo točkovni pritisk. Gorica rabi točke, ker je zadnja, mi pa moramo znižati zaostanek za vodilnimi ekipami. Bistvenih sprememb ne bo, le popraviti moramo realizacijo, da izkoristimo številne priložnosti, ki se nam ponujajo."

Kdo je vroč?

Prekmurci so imeli pretekli konec tedna več kot dovolj priložnosti, da bi konec derbija pričakali z zelo udobnim vodstvom. V večini primerov jim je načrte prekrižal tokrat vrhunski vratar Bergsen, nekajkrat pa bi morali bolje zaključiti črno-beli nogometaši. Med dolžniki na začetku nove sezone je tudi Luka Bobičanec, ki je doslej zbral en zadetek in dve podaji. Bo Medžimurec svojo statistiko izboljšal v petek?

Ali ste vedeli?

Črno-bele vrste do konca jesenskega dela zapušča Samsondin Ouro, ki se v novi sezoni zaradi kvote tujih nogometašev ni naigral. Damir Čontala mu je naklonil nekaj evropskih minut, na prvenstvenih tekmah pa ga ni niti enkrat uvrstil v kader. Reprezentant Konga bo kot posojen nogometaš nastope zbiral za radomeljskega prvoligaša, proti matičnemu klubu pa ne bo smel zaigrati, so še sporočili iz Murske Sobote.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.09.2022 | Prva liga Telemach
    Gorica in Mura brez zadetkov
    Nogometaši Gorice in Mure so se v 8. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA