Pred tekmo: Gorica - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 28. krog

GORICA - OLIMPIJA LJUBLJANA

17. april 2021, ob 17.15

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

GORICA

Prepoved nastopa: /

Goričani v zadnjo četrtino prvenstva vstopajo kot zadnja ekipa lige. Od (ne zares, pa vseeno) rešilnega devetega mesta jih loči celih osem točk, od konca tekmovalne sezone pa, tako kot ostale prvoligaše, le še devet obračunov. Položaj nikakor ni nerešljiv, a bodo morali sinje modri v ciljni ravnini močno pritisniti na plin, če se želijo med elito udejstvovati tudi v naslednji sezoni. Prva ovira na poti k obstanku je vse prej kot nizka: v soboto na Primorsko prihaja ljubljanska Olimpija. Zeleno-beli se nahajajo na nasprotnem koncu razpredelnice, tudi oni pa krvavo potrebujejo točke. Bo Gorica premogla dovolj kvalitete, da zmeša zmajske štrene?

Matic Črnic, napadalec ND Gorica: "Dokler smo matematično še v igri za obstanek, o čem drugem kot o uspehu ne smemo in ne bomo razmišljali. Vsi, od prvega do zadnjega, se zavedamo odgovornosti do kluba."

Kdo je vroč?

Tudi v goriškem taboru so enomesečni premor izkoristili za pripravljalno tekmo. Sinje modri so konec marca slavili visoko zmago nad sežanskim Taborom, po devetdesetih minutah je bilo kar 4:1. Poleg Etiena Velikonje, Abdouja Diakhateja in Luke Volariča se je med strelce vpisal tudi mladi Mihael Mlinarić. Gre za 20-letnega Hrvata, ki se najbolje znajde v konici napada, sicer pa se je Goričanom pridružil v zimskem prestopnem roku.

Ali ste vedeli?

Vrtnice se v obračun z vodilno Olimpijo podajajo brez prvega vratarja. Darko Marjanović je pred kratkim namreč prestal operacijo prsta na levi roki, ki mu je že dlje časa povzročal preglavice. Sedemindvajsetletnega čuvaja mreže čaka 4-tedensko okrevanje, kar pomeni, da je sezona zanj najverjetneje že končana. Njegovo mesto med vratnicama bo najverjetneje zapolnil Grega Sorčan, trenerju pa bo seveda na voljo tudi mladi Uroš Likar.

OLIMPIJA

Prepoved nastopa: Jan Andrejašič, Uroš Korun

Ljubljančanom se je sredi tedna ponudila lepa priložnost. Na zaostali tekmi 27. kroga bi lahko pred zadnjo četrtino prvenstva še dodatno povečali prednost pred drugouvrščenimi Mariborčani. To so sicer storili, a ne v takšnem obsegu, kot bi si želeli. Z mestnega derbija so od treh možnih točk odnesli eno, pa še ta ni bila najbolj suverena. Šiškarji so bili v torek boljši tekmec od svojih zeleno-belih sosedov, ki bodo razočarani predvsem s predstavo v napadu. Pravih idej ni bilo, edina žoga v mreži Brava pa je bila plod individualne kakovosti. Konec tedna Olimpijo čaka spopad z Gorico, ki bo v bitki za obstanek grizla travo. Bodo zmaji na Primorskem bolj navdihnjeni?

Đorđe Ivanović, napadalec NK Olimpija: "Gremo na zmago, tako kot vedno. Naš cilj je, da osvojimo tri točke in ostanemo na prvem mestu. Zavedamo se, da obračun ne bo lahek, a naredili bomo vse, da izpolnimo zastavljen cilj."

Kdo je vroč?

Timi Max Elšnik se je po skoraj dveh mesecih znova vpisal med strelce – in to v slogu. Zadetek ljubljanskega kapetana je bil zadnji na torkovem mestnem derbiju, prišel pa je v 36. minuti. Dvaindvajsetletni vezist je najprej elegantno preigral Luko Žinka, si žogo namestil na močnejšo levico in s kakšnih dvajsetih metrov premagal gostujočega vratarja. Veselil se je tretjič v sezoni, bo v soboto natančen še četrtič?

Ali ste vedeli?

Tokrat se bodo zmaji za okroglim usnjem sicer podili po novogoriški zelenici, a enostavno ne moremo spregledati domače statistike zeleno-belih. To so, kljub ne najboljši beri, na sosedskem derbiju še izboljšali: Olimpija je v letošnji sezoni namreč osvojila kar 78,6% vseh možnih »domačih« točk. Več od vseh prvoligašev, s 64,3% in 59,5% pa ji sledita Maribor oziroma Tabor. Mura se s 59,0% in tekmo manj od vodilne trojice nahaja na četrtem mestu.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.04.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Slavje Olimpije za povišanje prednosti
    Nogometaši Gorice so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:1 (0:0).

DELI NA