20.10.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Olimpija

Prva liga Telemach, 14. krog

GORICA - OLIMPIJA LJUBLJANA

23. oktober 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 8 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Tako Gorica kot Olimpija sta v prejšnjem krogu odigrala derbi. Ljubljančani so v Stožicah premagali Maribor, Goričani pa so v primorskem spopadu na Bonifiki remizirali s Koprom. To je bila za modro-bele prva preizkušnja pod vodstvom novega predsednika Uroša Blažice, ki je v torek že sklical sejo klubskega upravnega odbora v novi zasedbi. Za podpredsednika je bil imenovan Aleš Kocjančič, ki bo začasno opravljal poslovne zadolžitve direktorja, znižalo pa se je tudi cene vstopnic. Prav v nedeljo, ko bodo v Novi Gorici gostovali vodilni Ljubljančani, gre pričakovati tudi povišan obisk, podobno kot na tekmi z Mariborom, ki jo je spremljalo 1.100 gledalcev. Zmaji so dobili sedem zaporednih prvoligaških dvobojev, kdo se bo veselil v nedeljo?

Kdo je vroč?

Ekipa trenerja Mirana Srebrniča je imela v prvem polčasu primorskega derbija s Koprčani dovolj priložnosti, da bi ob odmoru vodila za več kot zadetek. Minimalno vodstvo je Gorici zagotovil Etien Velikonja, ki je s štirimi goli najboljši strelec kluba. Zadetek na Bonifiki je bil za Velikonjo skupno 75. v vseh tekmovanjih v dresu Gorice. Šempetrčan se je v tem času podpisal tudi pod 47 goriških zadetkov v prvoligaški konkurenci, na večni prvoligaški lestvici kluba pa zaostaja zgolj za Miranom Burgićem, Enesom Demirovićem in Milanom Ostercom.

Ali ste vedeli?

Goričani so med tednom razkrili zdravstveni karton svoje ekipe. Leon Marinič je bil na tekmi s Koprom zamenjan zaradi slabosti, Matija Širok pa bo po lažjem zvinu gležnja verjetno stisnil zobe za nastop na nedeljski tekmi. Slabša je diagnoza Jana Andrejašiča, saj ima branilec po poškodbi, ki jo je staknil na treningu, rahlo počeno medenico. Tudi zato so se v Novi Gorici odločili za sklenitev sodelovanja z Denisom Klinarjem, ki se po podpisu pogodbe do konca sezone vrača na slovenske zelenice. Nekdanji nogometaš Rudarja in Olimpije je v Prvi ligi Telemach nazadnje branil barve Maribora.

 

OLIMPIJA LJUBLJANA

Prepoved nastopa: /

Olimpiji je pripadel tudi drugi veliki derbi letošnje sezone, ki ga je v izdihljajih tekme s strelom z bele točke odločil Mario Kvesić. Ljubljančani so bili po tem, ko je bil tik pred odmorom izključen mariborski branilec Sven Šoštarič Karič, konkretnejši tekmec, med drugim so zatresli tudi okvir gola. Zeleno-beli so tako uspešno zacelili rane po visokem porazu v mestnem obračunu z Bravom, z osmimi točkami naskoka pred drugim Koprom pa ostajajo trdno na vrhu ligaške razpredelnice. Rival iz štajerske prestolnice po 13 krogih zaostaja za velikih 16 točk. Kakšna pa bo razlika po tem koncu tedna? Zmaji bodo na severu Primorske napadali novo zmago, poletni obračun z Goričani je z dvema goloma odločil Mustafa Nukić.

Albert Riera, trener NK Olimpija: "Gorica ni ekipa, ki le 'parkira avtobus' pred svoj gol in čaka. Potrebujejo točke in šli bodo na zmago. Čakali bodo na naše napake, da pustimo malo več prostora in skušali to izkoristiti. Prav tako bomo mi napadali, ko bodo oni pustili več prostora. Pri nogometu ne gre le za kontroliranje igre in posest žoge. Ko ukrademo žogo in se nam pokaže priložnost, moramo hitreje napadati."

Mario Kvesić, vezist NK Olimpija: "Imamo mentorja, ki pravi, da ne smemo imeti dveh nesreč v nizu. Če izgubimo eno tekmo, moramo naslednjo zmagati. Zaenkrat nam to uspeva in verjamem, da nam bo tudi v nadaljnje. Tudi kader ni več isti, mogoče imamo malo več karakterja. Pomembno je, da vsak igralec najprej izhaja iz sebe in da je osredotočen na svoje delo."

Kdo je vroč?

Mustafa Nukić je bil dvakrat uspešen tudi med tednom, ko je Olimpija v drugem krogu Pokala Pivovarna Union premagala Ivančno Gorico. Nekdanji prvoligaš, ki zdaj nastopa v četrtem rangu slovenskega nogometa, a ima po sedmih krogih na svojem računu tri točke, je štirikrat klonil v prvem polčasu, mrežo bivšega kluba pa je načel prav Nukić. Izkušeni napadalec je v letošnjem prvenstvu dosegel šest zadetkov, zadnjega v desetem krogu, ko je Olimpija po preobratu premagala Muro.

Ali ste vedeli?

V senci zmage na derbiju je marsikdo spregledal dejstvo, da je Matevž Vidovšek ob povratku v gol Olimpije znova zaklenil svoja vrata. Korošec je zacelil poškodbo roke, ki jo je staknil na tekmi s Koprom, tudi v osmem prvoligaškem nastopu pa je ostal nepremagan. Njegov niz zdaj traja že 720, do slovenskega rekorda nekdanjega soigralca Nejca Vidmarja, ki je bil v času mejnika član Domžal, pa ga loči še 282 minut.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.10.2022 | Prva liga Telemach
    Ničla med Gorico in Olimpijo
    Nogometaši Gorice in Olimpije so se v 14. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

DELI NA