27.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Radomlje

Prva liga Telemach, 3. krog

GORICA - KALCER RADOMLJE

29. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 10 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 6 evrov
- sezonske vstopnice

GORICA

Prepoved nastopa: /

»Za nekatere je bila to prva večja tekma,« je po porazu v Ljudskem vrtu dejal Miran Srebrnič. Strateg, ki je prejšnji konec tedna vpisal svojo stoto trenersko zmago na prvoligaškem odru, je stopil v bran svojim varovancem. Ti tokrat niso odigrali tako dobre tekme kot v prvem krogu, končni rezultat je bil varljiv — domačini v vijoličastem bi lahko slavili precej bolj suvereno zmago, če bi bili v zaključkih akcij manj sebični. Kakorkoli, Goričanov poraz proti aktualnemu prvaku najbrž ne bo preveč bolel, zato pa bodo nekaj več pritiska čutili v petek zvečer, ko v goste prihajajo mlinarji. Kako se bodo sinje modri odrezali proti rumeno-črnim konkurentom?

Kdo je vroč?

Pod edini goriški zadetek (drugega so si Mariborčani zabili sami) se je v soboto podpisal Etien Velikonja. Veteran v vrstah Gorice, ki pri Primorcih nosi tudi kapetanski trak, je mrežo nekdanjega kluba zatresel v 17. minuti, ko je najvišje skočil po podaji iz kota. To je bil že njegov 68. zadetek med slovensko elito; na sončni strani Alp je zabijal tudi v dresih Maribora in Olimpije. Kakšna bo napadalčeva vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Goričani so se v zadnjih dneh večkrat poklonili gasilcem, ki se na Krasu borijo z ognjenimi zublji. Že prejšnji teden so se jim zahvalili z zapisom na družabnih omrežjih, tik pred tekmo z Mariborom so z listki izpisali besedo hvala. Zdaj so najzvestejše navijače tako svojega kot tudi radomeljskega kluba pozvali, naj na petkovem obračunu sicer glasno bodrijo svoje ljubljence, a brez uporabe bakel in ostale pirotehnike.

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: /

Radomljani so v novo sezono vstopili sanjsko. Uvodoma so pod Kalvarijo na kolena spravili Mariborčane, nato so v prejšnjem krogu točko odgriznili še drugemu štajerskemu prvoligašu. Četa Nermina Bašića se je v dvoboj s Celjem spustila preudarno, pazljivo, čeprav je z vijoličastim skalpom za pasom gotovo čutila dodaten zagon. Tokrat so bili podjetnejši tekmec Štajerci, ki so terensko premoč unovčili na začetku drugega dela. Nato so zobe pokazali tudi domačini in v izdihljajih srečanja ulovili izenačenje — za veliko veselje in točko, ki bi se lahko na koncu sezone izkazala za še kako pomembno. Bo po petkovem večeru rumeno-črni izkupiček še večji?

Kdo je vroč?

Za delirij ob Kamniški Bistrici je poskrbel Rok Jazbec. V zadnji minuti rednega dela je izkoristil slabo reakcijo celjske obrambe in z neposredne bližine z glavo dosegel prvi zadetek v letošnji izvedbi tekmovanja, ne pa tudi prvega med elito. Do prvenca na prvoligaškem odru je osrednji branilec namreč prišel v sezoni 2016/17, proti velenjskemu Rudarju. Kako kmalu se bo Jazbec dokopal do številke tri?

Ali ste vedeli?

Na slovenske zelenice se vrača Francesco Tahiraj, najnovejša pridobitev mlinarjev. V Torinu rojeni albanski nogometaš, ki se najbolje znajde na krilnih položajih, se nam je pred sedmimi leti predstavil v dresu Zavrča, od koder je v sezoni 2016/17 prestopil h kidričevskemu Aluminiju. Za šumarje je zbral 80 nastopov in 18 zadetkov, nato pa je januarja 2019 okrepil Hajduk; nazadnje je igral za zagrebško Lokomotivo.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2022 | Prva liga Telemach
    Radomljani še do druge gostujoče zmage
    Nogometaši Gorice so v 3. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju Radomljam z 0:1 (0:1).

DELI NA