10.02.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Radomlje

Prva liga Telemach, 21. krog

GORICA - KALCER RADOMLJE

12. februar 2023, ob 13.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 8 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Trojica ekip na dnu lestvice se v nadaljevanje Prve lige Telemach podaja z enakim ciljem, zagotoviti si prvoligaški obstanek. Prva razmerja moči bodo znana že konec tedna, ko bosta nedeljski spored tekem odprla Gorica in Radomlje. Gre za spopad moštev, ki sta jeseni zbrali 13 točk, eno več od zadnjih Kraševcev. Na severu Primorske še naprej zaupajo legendarnemu Miranu Srebrniču, ki je med tekmovalnim premorom dočakal tudi nekaj igralskih okrepitev. Goričani so tudi zaradi tega odigrali večje število tekem, v prvenstvo pa se podajajo s popotnico šestih zaporednih zmag, obenem pa na teh tekmah niso prejeli gola. Kljub vsemu velja opozorilo, da je šlo za večinoma drugoligaške nasprotnike, so si pa Primorci s serijo dobrih rezultatov prav gotovo okrepili samozavest.

Miran Srebrnič, trener ND Gorica: "V prvi ligi so vse tekme težkem do vsake točke je zelo zahtevno priti. Pomlad moramo začeti z velikim nabojem in željo. Upam, da bodo to začutili tudi gledalci in nam pomagali, ker moramo več kot jeseni izkoristiti domače igrišče. Gledalci so pri tej zgodbi zelo pomemben faktor. Računam na skupno pozitivno energijo, ki bo prinesla željeni rezultat."

Kdo je vroč?

Ne le mariborski, v pripravah na nadaljevanje sezone je dobre predstave pokazal tudi goriški Iličić. Miroslav Iličić je v prvem delu priprav zatresel mrežo Dekanov, Radničkega in Kolubare. Dobro formo je potrdil tudi Zvonimir Petrović, ki je pozimi postal polnopravni član Gorice, Primorci pa v napadu precej pričakujejo še od dveh novincev, Stevena Juncaja in Bernarda Karrica. Dodatno rešitev v zadnji vrsti predstavlja Vahid Selimović, reprezentant Luksemburga z izkušnjami iz francoske in grške lige.

Ali ste vedeli?

Tudi v Novi Gorici so to zimo izpeljali prestop, ki je odmeval. Jošt Urbančič je po tem, ko je Goričanom v prejšnji sezoni pomagal do povratka med najboljše klube v državi, jeseni odlično izkoristil prvoligaško priložnost. Bočni branilec je bil jeseni pogosto najbolj viden nogometaš Gorice, z nevarnimi prodori ob črti pa je skrbel tudi za nemir v nasprotnikovih vrstah. Nagrada za uspešne predstave je prišla že to zimo, saj se je nekdanji up Olimpije in Domžal v norveškem Vikingu pridružil reprezentantu Davidu Brekalu. Zanimivo, nogometaš z istim priimkom je ob Tilnu Mlakarju eden od dveh novincev, ki bodo skušali na levi strani zamenjati Urbančiča, gre za Filipa Brekala.

 

KALCER RADOMLJE

Prepoved nastopa: Mario Čuić in Anže Kolar

Jesenski obračun Radomelj in Gorice ob Kamniški Bistrici ni ponudil zmagovalca, v Novi Gorici pa so zadnjo ligaško zmago te sezone slavili Radomljani, ki so med zimo dobili novega trenerja. Nermina Bašića, ki se je poslovil že po visokem porazu v Mariboru, je nasledil Oliver Bogatinov. Trener je vsaj za zdaj edina potrjena novost v smeri prihodov, čeprav je z Radomljami celotne priprave opravil Janko Ivetić, dosedanji član Triglava. V Radomljah bo kot posojeni član Mure tudi spomladi igral Samsindin Ouro, ob Nedimu Hadžiću, ki že nekaj časa ni bil v načrtih prejšnjega stratega, pa je rumeno-črno opravo slekel še Luka Guček. Osrednji branilec je nazadnje zaigral v desetem krogu, večji del druge polovice jeseni pa je izpustil zaradi poškodbe.

Kdo je vroč?

Radomljani so se na zadnji tekmi pred nadaljevanjem sezone brez zadetkov razšli z Radničkim, pred tem pa so premagali Dob in remizirali z Rudešem. Na tekmah z drugoligašema sta v polno merila Sandi Nuhanović in Ester Sokler. Nekdanji napadalec Krškega, Brežic in Celja je z enim ligaškim zadetkom dolžnik jesenskega dela prvenstva, že sredi januarja pa je zadel tudi na pripravljalni tekmi z Goričani, ki so jih Radomljani v Dekanih, na turnirju v spomin na Milana Šćulca premagali s 4:2.

Ali ste vedeli?

Mlinarji za zdaj še niso predstavili novih obrazov, čeprav so med zimo preizkušali nekaj nogometašev. Se pa rumeno-črni v pomlad podajajo z novim trenerjem, že omenjenim Oliverjem Bogatinovim. Nekdanji napadalec se po nekajletnem premoru vrača v vlogo stratega, saj je po trenerski epizodi na klopi Kidričanov, ki jih je popeljal v pokalni finale, deloval kot športni direktor. Najprej je kadroval v Ljudskem vrtu, s koncem minulega leta pa se je kot športni direktor poslovil še od koprske Bonifike. Kakšen bo povratek v trenerske vode?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.02.2023 | Prva liga Telemach
    Točka Radomelj pri Gorici
    Nogometaši Gorice in Radomelj so se v 21. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA