Pred tekmo: Gorica - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

GORICA - RUDAR VELENJE

26. avgust 2017, ob 20:20

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 800)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Nogometaši Gorice so se po uvodnih krčih, potem ko so precej energije pustili v evropskih preizkušnjah, pobrali in v zadnjih treh krogih na račun dodali sedem točk. Po remiju v Domžalah so varovanci Mirana Srebrniča z golom v izdihljajih dvoboja premagali Aluminij, po preobratu v drugem polčasu pa so se veselili tudi v Kranju. V vlogi osrednjega junaka sinje-modrih je bil Rifet Kapić, ki je bil, tako ali drugače, udeležen v akcijah za vse tri goriške zadetke. V soboto čaka Primorce še zadnja preizkušnja pred dvotedenskim reprezentančnim premorom, v Novi Gorici pa bodo gostovali Velenjčani, ki so s ponedeljkovo zmago nad Celjem prekinili točkovni post. Statistika medsebojnih obračunov je na strani knapov, a so Goričani s tremi zmagami v minuli sezoni poskrbeli, da lahko že v soboto izenačijo izkupiček zmag.

Donatus Edafe, napadalec Gorice: »Naš osrednji cilj je zmaga. Z dobro ekipno igro si na dvoboju z velenjskim Rudarjem želimo zabeležiti nove tri točke. Gre za izjemno pomembno tekmo, v kateri si ne smemo privoščiti kakršnegakoli spodrsljaja. Po številu točk je Rudar trenutno pred nami, kar pomeni, da moramo na igrišču dati vse od sebe, zmagati in se tako pomakniti po lestvici navzgor.«

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič po preobratu in pomembni zmagi v gorenjski prestolnici ni skrival zadovoljstva. Dolgoletnega branilca je razveselila tudi dobra predstava Rifeta Kapića, ki po izpuščeni tekmi ob Kamniški Bistrici lovi staro formo. Vezist ima precej zaslug za skalp Triglava, saj je v uvodu drugega polčasa izničil prednost orlov, vpleten pa je bil tudi v akciji za naslednja zadetka Goričanov. Po njegovem udarcu v 84. minuti je žoga končala v vratnici, odbitek pa je v mrežo Elvisa Džafića pospravil Donatus Edafe. Zgolj dve minuti kasneje se je prvoligaškega prvenca po Kapićevi podaji veselil še Mark Gulić, trojica strelcev pa se je po tretjem golu le še nastavila fotografskim objektivom.

Ali ste vedeli?

Sinje-modri bodo imeli v obračunu z Rudarjem dodaten razlog za motiv. Primorci bodo v 908. prvoligaški preizkušnji lovili 400. zmago. V tem pogledu je od Goričanov uspešnejši zgolj Maribor, ki se lahko ob enakem številu tekem pohvali s 508 zmagami. Zadnja zmaga v Kranju je sicer ponudila še enega slavljenca, saj se je kapetan Alen Jogan prebil na tretje mesto večne prvoligaške lestvice kluba. Dolgoletni branilec vrtnic je za Gorico odigral že 19.735 minut in skočil pred Boruta Mavriča, zdajšnjega trenerja goriških vratarjev. Pred Joganom najdemo le še dve goriški legendi, Florjana Debenjaka in Mirana Srebrniča, ki je z več kot 35 tisočimi minutami verjetno nedosegljiv.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so v primerjavi z Gorico sezono odprli precej bolje, saj so uvodoma premagali Domžale in Ankaran Hrvatine, a nato zapadli v rezultatsko krizo, ki je svoj vrhunec dosegla z izpadom v pokalnem tekmovanju. Poraz v Sežani, pri tamkajšnjem drugoligašu, je bil že četrti v nizu, ki pa so ga varovanci trenerja Marijana Pušnika prekinili v savinjsko-šaleškem derbiju. Velenjčani recepta za velenjski skalp niso našli v zadnjih petih tekmah, tokrat pa sta za veselje knapov poskrbela hitro dosežena zadetka v prvem polčasu. Natančna sta bila Leon Črnčič in Milan Tučić, ki je v uvodni minuti podal tudi za najhitreje doseženi zadetek v letošnji sezoni  Prve lige Telekom Slovenije. Črnčič se je veselil po strelu v 22. sekundi, kar je bil tudi peti najhitrejši zadetek v zgodovini slovenskega prvenstva. Se bodo Velenjčani podobnega scenarija s hitro doseženim zadetkom držali tudi v Novi Gorici?

Edin Junuzović, napadalec Rudarja: »Po treh ligaških porazih in izpadu iz pokalnega tekmovanja smo uspeli priti do močno želene zmage. Najbolj pomembno je, da smo zmagali pred svojimi navijači, zdaj pa se pripravljamo, da v Novi Gorici odigramo, kot najbolje znamo. Odhajamo po tri točke, s katerimi bi lahko v nadaljevanje prvenstva ter dvoboj z Aluminijem zakorakali sproščeno in duhom zmagovalca.«

Kdo je vroč?

Eno od odkritij letošnje sezone Prve lige Telekom Slovenije je tudi Milan Tučić. Ljubljančan je v pretekli sezoni navduševal že v 3. SNL center, z učinkovitimi predstavami pa je blestel predvsem spomladi, ko je Bravo popeljal tudi do naslova tretjeligaškega prvaka. S kar 32 zadetki si je Tučić priigral prestop v prvoligaško sredino in v polno meril že ob debiju v dresu Rudarja. Še drugega prvoligaškega gola se je 21-letni napadalec razveselil v ponedeljkovem dvoboju s Celjem, vrhunec pa je sledil v četrtek, ko je bil prvič povabljen v mlado izbrano vrsto Slovenije. Barve Rudarja bo v dresu z državnim grbom predstavljal tudi Jaka Bijol, ki se je v Velenje prav tako preselil iz Brava.

Ali ste vedeli?

Goričani bodo pred domačimi gledalci lovili 400. prvoligaško zmago, še nekoliko bolj okrogel jubilej pa je pred knapi. Naslednji strelec velenjskega zadetka se bo vpisal v zgodovino Rudarja, saj bodo zeleno-črni na severu Primorske iskali tisoči zadetek na tekmah Prve lige Telekom Slovenije. Morda se bo med strelce vpisal Leon Črnčič, ki pa bi z nastopom poskrbel za osebni mejnik. Strelec najhitreje doseženega zadetka letošnje sezone PLTS bi se s 153. prvoligaškim nastopom prebil med najboljšo deseterico v zgodovini šaleškega kluba. Lenartčan bi se izenačil z Zoranom Pavlovićem in nekdanjim trenerjem Jernejem Javornikom.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica v zadnji minuti do nove zmage
    Nogometaši Gorice so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 1:0 (0:0).

DELI NA