Pred tekmo: Gorica - Tabor

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

GORICA - CB24 TABOR SEŽANA

15. marec 2021, ob 15.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

GORICA

Prepoved nastopa: /

Tisočo tekmo med elito bodo na severnem Primorskem ohranili v lepem spominu. Potem ko jo je Gorica prejšnji konec tedna zagodla Mariborčanom, je v četrtek z odlično predstavo postregla še v knežjem mestu. V prvem delu so bili sinje modri z naskokom boljši tekmec, ob večji zbranosti bi srečanje zagotovo lahko odločili še pred nadaljevanjem. To je bilo nekoliko slabše, a so na koncu, kar je najpomembnejše, tri točke kljub vsemu romale v Novo Gorico. Četa Florijana Debenjaka je tako zadržala korak s Kidričani, hkrati pa je Celjane dokončno potegnila v boj za obstanek. Slednji bo novo poglavje dobil v ponedeljek, ko se bodo vrtnice udarile s češnjami. Kdo bo prevladal?

Matija Kavčič, branilec ND Gorica: "Pred tekmo s Sežano so obeti popolnoma enako kot pred vsako drugo tekmo. Zavedamo se položaja, v katerem smo, zato prostora za napake in popuščanje ni. Dali bomo vse od sebe, da pridemo do zmage. Zaradi rezultatov ostalih ekip pritiska ne bo. Edini pritisk si zaradi odgovornosti in dolžnosti do grba na dresu, ki ga nosimo, nalagamo sami."

Kdo je vroč?

V Celju je zablestel Matija Kavčič. Triindvajsetletni branilec se je v 22. minuti po sijajni podaji Nejca Mevlje sam znašel pred domačim vratarjem in zaključil v slogu najboljših napadalcev. Za otroka Gorice je to sicer prvi prvoligaški zadetek v tej sezoni, skupno med elito že tretji. Le nekaj trenutkov zatem bi vodstvo zlahka podvojil Lamin Colley, a je bil Gambijec premalo zbran. Kdo bo pri strelu tokrat?

Ali ste vedeli?

Gorica se je v »Klubu 1000« pridružila Mariboru in Celju. V trojici klubov z največ prvoligaškimi tekmami je zasedla drugo mesto – na tisočih obračunih je vpisala 1527 točk. Prvouvrščeni vijoličasti so na 1036 srečanjih osvojili 2008 točk, tretji Celjani pa na prav toliko tekmah 1455 točk. Kakopak gre za »ustanovne člane« slovenske lige, po lanski sezoni pa drži tudi dejstvo, da so vsi trije vsaj enkrat slavili tudi naslov prvaka.

TABOR

Prepoved nastopa: /

Sežansko trdnjavo je februarja brez težav zavzel Maribor, sredi tedna pa je na zelenici Stadiona Rajko Štolfa zavladala še Olimpija. Končnih 0:3 sicer ne odraža pravega razmerja moči na igrišču (tako podrejen Tabor vendarle ni bil), a so si Ljubljančani pošteno zaslužili tri točke. Prav te bodo v nadaljevanju sezone skrbele Kraševce, ki počasi, a zagotovo tonejo proti dnu prvenstvene razpredelnice. Domžalčani so jim že zdavnaj ušli, v soseščini se mudita le še Bravo in Koper. Od osmih Celjanov rdeče-črne ločijo le še štiri točke, cona izpada pa tudi ni več prav daleč. V njej je večino sezone preživela Gorica, naslednji tekmec čete Igorja Božiča ...

Kdo je vroč?

Jan Koprivec je pred tednom dni sežansko mrežo ohranil nedotaknjeno, tokrat pa se, še posebej pri prvem ljubljanskem zadetku, ni izkazal. Ob golih Ivanovića in Vombergarja je bil nemočen, čeprav v obeh primerih ni bil daleč od obrambe. Sicer pa izkušeni čuvaj mreže poleg omenjenih situacij pravih priložnosti za dokazovanje ni imel – maloštevilni poskusi zmajev so bili preslabi. Bodo Koprivca ogreli goriški napadalci?

Ali ste vedeli?

Z največjim številom rumenih kartonov v ligi se lahko »pohvali« Kevin Grobry. Nogometaš iz Slonokoščene obale je bil v dosedanjem delu sezone opozorjen kar devetkrat, še nikoli pa, zanimivo, ni videl rdeče. Svojo kazen je odsedel ravno na tekmi z Olimpijo, v Novi Gorici pa bo tako znova v kadru češenj. Vezistu med drugimi konkurirata tudi dva soigralca: Klemen Nemanič s sedmimi in Dominik Mihaljević s šestimi rumenimi kartoni.

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor v drugem delu porazil Goričane
    Nogometaši Gorice so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:3 (0:0).

DELI NA