28.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Tabor

Prva liga Telemach, 18. krog

GORICA - CB24 TABOR SEŽANA

29. november 2022, ob 14.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 8 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

GORICA

Prepoved nastopa: Zvonimir Petrović

Jesenski del Prve lige Telemach bo po novembrskem reprezentančnem premoru ponudil še tri kroge, nadaljeval pa se bo z zadnjim dejanjem druge četrtine prvenstva. S primorskim obračunom bosta 18. krog tekmovanja odprla Gorica in Tabor, ki sta z 11 točkami na dnu lestvice. Gre torej za dvoboj začelja, zato je odveč pisati o tem, da zmaga v tem spopadu šteje dvojno. Tako Goričani kot Sežanci so se v letošnji sezoni veselili dvakrat, torkovim gostiteljem pa je pripadel prvi medsebojni obračun. Dvoboj na Krasu so bolje odprli Sežanci, a so Goričani po golu Denisa Kouaa izid preobrnili še pred polčasom. Izenačil je Etien Velikonja, tik pred odmorom pa je vrtnice v vodstvo popeljal Denis Cerovec. Komplet točk je v izdihljajih tekme potrdil Miroslav Iličić.

Kdo je vroč?

Zmaga v devetem krogu prvenstva je bila za Gorico tudi zadnja v letošnji sezoni, modro-beli pa v drugi četrtini še niso slavili. Zasedba Mirana Srebrniča je pred tekmovalnim premorom nanizala tri poraze, Primorci na zadnjih dveh tekmah niso dosegli zadetka. Štirikratni državni prvaki pogrešajo učinkovitega napadalca, ob sedmih strelcih pa sta zgolj Miroslav Iličić in Etien Velikonja dosegla več kot zadetek. Prav Šempetrčan pa je lahko s svojimi izkušnjami tisti, ki odloča tako pomembne tekme.

Ali ste vedeli?

Čeprav novogoriški nogometaši neuspešno lovijo že osem zaporednih tekem, to ni najdaljši zmagovalni post letošnje sezone. Le-ta je letos v lasti Radomljanov, ki se jim je po uspešnem vstopu v sezono povsem ustavilo glede nabiranja zmag, saj na njo čakajo že vse od tretjega kroga, niz pa se zdaj vleče že 14 tekem. Goričani, ki so zadnjo točko vknjižili z remijem proti Olimpiji, si z Bravom delijo letošnji rekord glede zaporednih porazov, štirikrat v seriji so brez točk ostali med drugim in petim krogom.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: /

Goričani so pred novembrskim reprezentančnim premorom klonili v Murski Soboti, Sežanci pa so morali na domačem igrišču čestitati Mariborčanom. Štajerci so vse dvome o zmagovalcu kot kraška burja odpihnili že v prvem polčasu, v katerem so zadeli kar trikrat. Jan Koprivec je moral prvič po žogo že v uvodni minuti tekme, Dušanu Kosiću pa po koncu tekme ni preostalo drugega, kot da pogled usmeri v zaključek jesenskega dela sezone. Tudi pri Taboru so imeli v minulih dneh dovolj časa, da se pripravijo na zadnje tri preizkušnje v letošnjem letu, prav obračun z Gorico pa bo najpomembnejši med njimi. Decembra bodo trenutno zadnji ekipi lige nasproti stali nogometaši Koper, ki novembra resda niso blesteli, in vodilne Olimpije.

Kdo je vroč?

Tako kot za Goričane, lahko tudi za Sežance zapišemo, da v letošnji sezoni še niso našli razigranega strelca. V poletnem obdobju je kazalo, da bi to lahko postal Jakosla Stanković, a se je nekdanji mladinec Triglava po štirih golih v uvodnih osmih krogih ohladil in od tedaj še ni meril v polno. Zanimovo je, da so tudi Kraševci doslej dosegli 12 zadetkov, ravno tako pa imajo v svojih vrstah sedem različnih strelcev.

Ali ste vedeli?

Ob skorajšnji polovici letošnjega prvenstva se še enkrat ozrimo v poletje, ki je v Sežani poskrbelo za praktično popolno prenovo moštva. Od Krasa se je poslovilo precej nosilcev igre, Dino Stančić in Klemen Nemanić sta ostala soigralca v Csikszeredi. Stančić je doslej kot rezervist zaigral štirikrat, Nemanić pa je z 12 tekmami eden od pomembnejših igralcev šeste ekipe druge romunske lige. V Romuniji igra tudi Kevin Doukoure, ki je za Farul v prvi ligi zbral 17 ligaških nastopov, Rodrigue Bongongui pa se je znova vrnil v Izrael in na 12 tekmah v dresu Ahi Nazaretha zadel enkrat. Marko Krivičić je 11-krat oblekel dres albanskega Erzenija, Til Mavretič pa je odigral devet tekem za estonsko Levadio.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.11.2022 | Prva liga Telemach
    Primorski dvoboj brez zmagovalca
    Nogometaši Gorice in Tabora Sežane so se v tekmi 18. kroga Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA