17.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Gorica - Tabor

Prva liga Telemach, 36. krog

GORICA - CB24 TABOR SEŽANA

19. maj 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- dijaki, študenti in upokojenci: 8 evrov
- otroci od 5 do 15 let: 5 evrov

 

 

GORICA

Prepoved nastopa: Nejc Mevlja

Zadnji krog letošnje sezone Prve lige Telemach bo najprej odločil bitko za deveto mesto. Za nastop v dodatnih kvalifikacijah z drugouvrščenim klubom 2. SNL bosta na medsebojni tekmi obračunali ekipi Gorice in Tabora. Čeprav sta ekipi krog pred koncem prvenstva poravnani s 24 točkami, so v rahli prednosti gostitelji, saj bi Goričani deveto mesto zadržali že z neodločenim rezultatom. Modro-beli so si nekaj zaloge priigrali z dvema zmagama v Sežani, medtem ko se je jesenski dvoboj na severu Primorske končal brez zmagovalca. Goriški prvoligaš je sicer imel že nekaj priložnosti, da bi si zagotovil deveto mesto, a ekipa trenerja Agrona Šalje ni uspelo prekiniti zmagovalnega posta. Pa čeprav je v soboški Fazaneriji dvakrat vodila.

Agron Šalja, trener ND Gorica: "Zares je šlo že v Murski Soboti, na vsaki tekmi gre zares. Potrebno je ostati miren, čeprav ni lahko, vendar morajo glave ostati mirne. Na zadnji tekmi je potrebno dati vse od sebe. Stvar je v osredotočenosti, to se ponavalja, tudi na prejšnji tekmi je bilo ponovno. Ohraniti moramo pozitivno miselnost, saj smo v Fazaneriji prikazali veliko dobrega, se pa moramo naučiti iz napak. Nogomet je igra dvobojev, agresivnosti in tisti, ki je v tem boljši, ima določeno prednost. Moramo zadržati osnovo, kot smo jo imeli v prvem polčasu tekme z Muro."

Etien Velikonja, napadalec ND Gorica: "Potrebno je ostati miren, zaupati v ekipo, soigralce in trenerje. Kot ekipa moramo iti skupaj v tekmo zadnjega kroga prvenstva."

Kdo je vroč?

Sobočani na krilih trikratnega strelca Mirlinda Dakuja niso dovolili, da bi na zadnji domači tekmi sezone slavili gostje. Goričani so sicer kar dvakrat povedli, a so se črno-beli dvakrat odzvali z izenačenjem, v drugem polčasu pa so prišli do popolnega preobrata. Primorcem tako ni pomagal niti mojstrsko izveden prosti strel Bernarda Karrice, ki je prvič pričel tekmo pod vodstvom Agrona Šalje. Lahko posojeni član Rijeke odloči dvoboj za deveto mesto?

Ali ste vedeli?

Nogometaši Gorice bodo skušali v zadnjem krogu prvenstva storiti vse, da se izognejo scenariju iz sezone 2020/21. Štirikratni državni prvaki so se tedaj po zgolj eni sezoni poslovili od prvoligaške konkurence, potem ko so se ekspresno hitro vrnili v njo po prvem izpadu v 2. SNL v zgodovini slovenske lige. V Novi Gorici si seveda nikakor ne želijo, da bi postali "yo-yo" klub, kot ekipam, ki se pogosto selijo med ligami, pravijo v Angliji, a smo bili takšnim prizorom v Sloveniji že priča. Radomljani so se v sezonah 2014/15 in 2016/17 dvakrat ekspresno hitro poslovili od prve lige, Koprčanom pa se je takšna selitev iz prvega v drugi razred zgodila kar trikrat zapored, v letih 1995, 1997 in 1999.

 

CB24 TABOR SEŽANA

Prepoved nastopa: Dino Halilović

Sežanci so konec aprila objokavali izgubljeno točko v dvoboju z Radomljani, ki so z golom v 95. minuti prišli do zmage, tokrat pa se je sreča nasmehnila Kraševcem. Dino Halilović je v zadnjih sekundah tekme z Mariborom zadel za izenačenje, vendar tudi točka ni pretirano osrečila Dušana Kosića in Tabora. Rdeče-črni so sicer poskrbeli za dobro popotnico pred zadnjo tekmo prvenstva, a bodo v Novi Gorici morali napadati zmago, če bodo želeli splezati na deveto mesto lestvice. Kot že zapisano, so v primeru enakega števila točk v prednosti Goričani, ki so ob remiju dobili obe medsebojni tekmi v Sežani. Za nameček bo Kosić v primorskem obračunu pogrešal nogometaša, ki je zadel na zadnjih dveh tekmah, Dino Halilović v petkovem večeru nima pravice nastopa.

Dušan Kosić, trener NK CB24 Tabor Sežana: "Ni enostavno, vsi smo nervozni, želimo si več. Kažemo željo in voljo, vsakič po tekmi pa je to težko predelati. Prišli smo do zadnje stopničke, verjamem, da bodo fantje stopili skupaj in so pred nami še tri tekme."

Kdo je vroč?

V petek za sežansko zasedbo šteje zgolj zmaga, sicer se bo Tabor po štirih prvoligaških sezonah vrnil v drugi razred nogometa. Že zdaj je jasno, da bo imela Primorska v prihodnji sezoni dva prvoligaša, z enim več pa se bodo pohvalili Štajerci. S Štajerske sicer prihaja tudi Alen Korošec, ki je bil v dvoboju z Mariborom blizu drugemu zadetku v letošnji sezoni, a mu je veselje preprečila vratnica. Bistričan, sicer brat dvojček reprezentantke Kaje Korošec, je za vratarjem Janom Koprivcem nogometaš z najvišjo minutažo v sežanskem prvoligašu. V letošnji sezoni še ni izpustil srečanja, odigral pa je 2901 minuto.

Ali ste vedeli?

Tako Goričani kot Sežanci se v odločilno tekmo sezone podajajo brez zmage v zadnji četrtini prvenstva. Gorica je zadnjo zmago slavila v 27. krogu Prve lige Telemach, ko je bila prav v Sežani boljša od Tabora, zmagovalni post Kraševcev pa traja že vse od prve tekme v nadaljevanju sezone. Jan Koprivec in soigralci so v 21. krogu, sredi februarja, ob Kamniški Bistrici premagali Domžale. Tako seveda ne čudi, da so Sežanci večji del pomladi na dnu lestvice, na deseto mesto so jih z zmago v 27. krogu izrinili prav Goričani. V letošnji sezoni je zadnje mesto zasedalo pet klubov, tudi Maribor, Bravo in Radomlje, največ krogov, kar 23, pa so na začelju lestvice preživeli Sežanci.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA