Pred tekmo: Gorica - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

GORICA - TRIGLAV

3. marec 2019, ob 19.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 705 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 8 evrov
- otroci od 14. leta, dijaki, študenti, upokojenci, ženske: 6 evrov
- otroci od 7. do 14. leta: 4 evre
- na dan tekme: 10, 8 in 5 evrov

 

GORICA:

Prepoved nastopa: Žiga Lipušček in Semir Smajlagić

Enaindvajseti krog Prve lige Telekom Slovenije bo sklenjen z nedeljsko večerno tekmo v Novi Gorici. V tej sezoni edini primorski prvoligaš bo gostil nogometaše Triglava, ki so bili ob otvoritvi pomladi uspešnejši od vrtnic. Nermin Bašić je na goriški klopi debitiral s porazom, ničla v knežjem mestu pa je bila že peta zaporedna, kar je najdaljši tovrstni niz v letošnji sezoni. Goričani na šesto zmago sezone čakajo že vse od gostovanja v Kranju, na zadnjih devetih tekmah pa so na svoj račun dodali zgolj točko. Jasno je, da Primorci krvavo potrebujejo nove točke, v primeru nedeljskega poraza pa bi se lahko sila hitro znašli tudi v nevarnih vodah pri dnu lestvice. Kranjčane po skalpu Aluminija do Gorice ločijo le še tri točke, Gorenjci pa so v lanski sezoni na severu Primorske vknjižili dve zmagi. Se bodo v nedeljo veselili gostitelji?

Etien Velikonja, napadalec Gorice: »Konec tedna nas čaka zelo pomembna domača tekma s Triglavom, saj potrebujemo točke in to je edini cilj, ki ga moramo imeti v glavi v prihodnjih dneh.«

Kdo je vroč?

Nermin Bašić je v Celju v ogenj poslal vse tri novince, Kristijana Šipka, Adela Halilovića in povratnika Etiena Velikonjo. Otrok Gorice je ponovni debi v sinje-modrem dresu kronal z dvema goloma, za prvega je potreboval vsega minuto igre. Učinkovita predstava izkušenega Primorca na koncu vseeno ni bila dovolj za prekinitev skromnega niza Gorice, se je pa najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2008/09 povzpel na klubski lestvici strelcev.

Ali ste vedeli?

Velikonja je v dresu matičnega kluba zabil 34 prvoligaških zadetkov, s tem dosežkom pa se je na sedmem mestu večne lestvice izenačil z legendarnim Miranom Srebrničem. Nekdanji reprezentant Slovenije je sicer že jeseni vadil pod Srebrničevim vodstvom, v Celju pa je odigral prvo uradno tekmo v dresu Gorice po 27. novembru 2010. Tedaj so Goričani na domači zelenici premagali lendavsko Nafto, Velikonja pa je zadnjič zabil tekmo pred tem, ko je Gorica remizirala z velenjskim Rudarjem.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Etien Velikonja je znova zaigral za Gorico, v pomlad pa so s povratnikom v matično sredino zakorakali tudi Kranjčani. Orli so tudi po zaslugi Aleša Mertlja premagali ekipo Aluminija ter s tremi zadetki v štajerski mreži prekinili serijo šestih porazov v dvobojih s Kidričani. Gorenjci so se s peto zmago povzpeli na osmo mesto lestvice, pred velenjski Rudar in se močno približali tudi sedmi Gorici. Bordo-beli bi z novo zmago ujeli goriško zasedbo, ki je zadnjo zmago vknjižila prav na gostovanju v Kranju. Srečanje v Kranju je postreglo s kar šestimi zadetki, zmage z 2:4 pa so se veselili Goričani. V korist nedeljskih gostiteljev se nagiba tudi statistika medsebojnih tekem, saj so Primorci dobili 12, Kranjčani pa osem tekem, zgolj dve v Novi Gorici, a obe v minuli sezoni. Lahko četa Dejana Dončića slavi tudi v nedeljo?

Luka Majcen, kapetan in napadalec Triglava: »Ostati moramo skromni, nikakor se ne bomo prepustili evforiji ali čemu podobnemu. Ponovil bi nekaj, kar sem govoril že pred tekmo. Vsi skupaj moramo verjeti v proces, v katerega ogromno vlagamo. Prepričan sem, da je pred nami uspešen drugi del sezone.«

Kristjan Arh Česen, branilec Triglava: »Močno verjamemo v pozitiven razplet tekme v Novi Gorici. Tako kot pred slehernim obračunom, se bomo tudi tokrat dobro pripravili na tekmeca, ki je med premorom premešal zasedbo in ima tudi novega trenerja. Seveda bomo napadli zmago, menim, da smo več kot sposobni ugnati tekmeca. Na koncu pa ne bomo spreminjali naše igre, pač pa jo le prilagodili na način, da pridemo do treh točk.«

Kdo je vroč?

Luka Majcen je bil osrednji junak kranjske zmage v obračunu z Aluminijem. Hitri Ljubljančan se je podpisal pod drugi in tretji zadetek Triglava, v letošnjem prvenstvu pa je zabil že sedemkrat. Izkušeni napadalec je ob tem v svojo statistiko dodal še štiri podaje, kar nekdanjega člana Interblocka, Rudarja, Kopra, Gorice in Krke uvršča med najbolj koristne napadalce lige. Otroku ježiškega Factorja na tekmah z Gorico zaradi načina slovesa ne manjka dodatnega motiva, zato lahko tudi na Primorskem pričakujemo aktivnega kapetana orlov.

Ali ste vedeli?

Aleš Mertelj bi se težko zaželel lepšega prvoligaškega debija v kranjskem dresu. Bivši član izbrane vrste je Triglav pomagal do pomembne zmage, ob zadetku za vodstvo z 1:0 pa je izsilil tudi prekršek za najstrožjo kazen. Dolgoletni vezist Maribora je bil vzgojen prav pri Triglavu, barve katerega je nazadnje branil v sezoni 2007/08. Tedaj so Gorenjci igrali še v drugoligaški druščini, Mertelj pa je v 2. SNL zbral 50 nastopov. Vsestranski nogometaš se je nato preselil na koprsko Bonifiko, že leto kasneje pa v Ljudski vrt, kjer je ostal kar devet sezon.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav po preobratu do še druge zmage
    Nogometaši Gorice so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (1:1).

DELI NA