Pred tekmo: Gorica - Triglav

Kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije - prva tekma

GORICA - TRIGLAV

26. julij 2020, ob 18.00

Neposredni prenos: NZS.si

Stadion: Športni park Nova Gorica, kapaciteta 3.100 sedežev

Cena vstopnic:
- omejeno število gledalcev - razprodano

GORICA

Prepoved nastopa: /

Goričani bodo še drugo sezono zapored zaigrali v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije. Letos so Primorci v vlogi izzivalca, saj v kvalifikacijski spopad s Kranjčani vstopajo kot drugouvrščena ekipa 2. SNL. Goriške "vrtnice" so na 20 tekmah nabrale 41 točk, tri manj od vodilnega Kopra, ki si je s prvim mestom zagotovil vrnitev v družbo najboljših slovenskih klubov. Sinje-modri bodo vrnitev med prvoligaše lovili na dveh tekmah s Triglavom. Četa Borivoja Lučića je imela v zadnjih tednih veliko časa za pripravo na zrelostni izpit, saj za razliko od Kranjčanov niso imeli tekmovalnih obveznosti. Bo to prednost ali ovira letošnjega izzivalca?

Kdo je vroč?

Goričani so v letošnji sezoni dosegli 40 zadetkov, na severu Primorske pa so se lahko pohvalili s petim napadom lige. V uvodu sezone je s sedmimi goli izstopal Etien Velikonja, ki pa se je konec poletja preselil na Nizozemsko. Po njegovem odhodu so breme v napadu prevzeli Bede Amarachi Osuji, Luka Volarič in Lamin Colley, ki pa si je v zimskih pripravah poškodoval koleno in še ni nared za vrnitev na zelenice. Borivoje Lučić je ob tem izgubil tudi Pabla Pallaresa, ki je zaradi zdravstvenih težav v družini kmalu po sklenitvi sodelovanja vrnil v domovino.

Ali ste vedeli?

Poletni poraz s Taborom in posledična selitev med drugoligaše je terjala svoj davek. Poleti je ekipo zapustilo nekaj nosilcev igre, pozimi se je od vrtnic poslovil tudi Žiga Lipušček. Kljub temu Lučić še vedno računa na nekaj nogometašev, ki imajo bogate prvoligaške izkušnje. Izstopa predvsem omenjena Volarič in Osuji, v prvoligaški konkurenci pa so nekaj sezon nastopali tudi Matija Kavčič, Jaka Kolenc, Rok Grudina, Tine Kavčič in še kdo. Čeprav so si pristaši Gorice želeli tudi okrepitev, je pravilnik jasen in morebitni novinci v kvalifikacijah ne bi imeli pravice nastopa.

 

TRIGLAV KRANJ

Prepoved nastopa: /

V gorenjski prestolnici bodo po letu 2018 spet trepetali za prvoligaški obstanek. Orli so dodatne kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije nazadnje igrali pred dvema letoma, ko so bili na dveh tekmah boljši od ptujske Drave. Ptujčani so povedli tako na prvi kot na drugi tekmi, ko so bili z goloma Jake Bizjaka že na pragu popolnega preobrata, a so Kranjčani tehnico nagnili v svojo korist. Na Gorenjskem tudi letos upajo na srečen razplet zgodbe, ki se lani ni izšla po željah Goričanov. Slednji v zadnjih mesecih pogrešajo tekmovalni ritem, ki so ga junija in julija dodobra okusili Kranjčani. Za Triglavom je peklenski zaključek državnega prvenstva, a je strokovni štab po tem, ko je že bilo jasno, da bo klub zasedel deveto mesto, na zadnjih tekmah spočil večino nosilcev igre.

Vlado Šmit: "Zagotovo nas ne čaka enostavna naloga. Gorica bo verjetno igrala na svežino, saj tekmovalnega obračuna niso igrali že zelo dolgo. Igrali so nekaj pripravljalnih tekem, dve sem si ogledal tudi sam. Informacije pravijo, da imajo dobre posameznike, verjetno nas bodo skušali presenetiti s protinapadi."

Kdo je vroč?

V Novi Gorici ob odigran "prvi polčas" kvalifikacij, a lahko že nedeljski obračun ponudi prve odgovore o končnem zmagovalcu. Goričani bodo skušali izkoristiti luknje v obrambi Triglava, ki je sezono sklenil s 87 prejetimi zadetki. Statistika pravi, da se Kranjčani v obrambi niso proslavili, kljub temu pa imajo v zadnji vrsti posameznika, ki je izjemno nevaren tudi za nasprotnikova vrata. Milan Milanović je v prvenstvu dosegel sedem zadetkov, v kranjskem moštvu pa je bil učinkovitejši le še Luka Majcen.

Ali ste vedeli?

Že omenjeni Majcen je bil z devetimi zadetki najboljši strelec Triglava, a Ljubljančan na nov gol čaka že vse od lanskega oktobra, ko je dvakrat zatresel sežansko mrežo. Kljub strelski suši bo bradati mož v kranjskem napadu tudi v nedeljo pomembno orožje Gorenjcev, saj gre za nogometaša z bogatimi izkušnjami. Majcen je namreč pred dvema letoma že igral v dodatnih kvalifikacijah in na povratni tekmi z Gorico dosegel tretji zadetek Triglava. Ob Majcnu so povratno srečanje z Dravo odigrali tudi Kristjan Arh Česen, Gašper Udovič, Tilen Mlakar, Ožbeju Kuhar in Momir Bojić, ki barve Triglava branijo tudi dve leti kasneje. Dodajmo še, da je v zaključku tekme zaigral tudi Vlado Šmit, ki se je po igralski upokojitvi preselil na klop Triglava.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Petarda Gorice za Prvo ligo
    Nogometaši Gorice so na povratni tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Kranju visoko premagali domači Triglav s 5:0 (2:0) in si s skupnim izidom 6:1 zagotovili napredovanje v prvo ligo.
  • 30.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Nedeljski dvoboj v Novi Gorici se je končal z neodločenim rezultatom, o zmagovalcu kvalifikacij bo odločal spopad v Kranju. Kdo bo del Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2020/21?
  • 26.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    O prvoligašu se bo odločalo v Kranju
    Nogometaši Gorice in kranjskega Triglava so se na današnji prvi tekmi kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije v Novi Gorici razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1). Povratna tekma bo v četrtek, 30. julija v Kranju.
  • 02.05.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do točke v zadnji minuti
    Nogometaši kranjskega Triglava in Gorice so se v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 30.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    V Kranju bo odigran izjemno pomemben obračun v bitki za izognitev devetemu mestu. Triglav gosti nogometaše Gorice, ki so jezo stresli nad Celjani. Orli so v Kidričevem ostali praznih rok, kdo bo boljši na Gorenjskem?
  • 03.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav po preobratu do še druge zmage
    Nogometaši Gorice so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti kranjskemu Triglavu z 1:2 (1:1).
  • 01.03.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav
    Etien Velikonja se je v dres Gorice vrnil z dvema goloma, Aleš Mertelj je odigral pomembno vlogo pri zmagi Triglava. V prvem pomladanskem krogu so bili uspešnejši Gorenjci, kdo se bo veselil na Primorskem?
  • 07.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Na zadnji tekmi kroga slavje Gorice
    Nogometaši Gorice so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Kranju premagali Triglav s 4:2 (1:1).
  • 04.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Gorica
    Kranj bo gostil zaključno tekmo 12. kroga #PLTS, ki bo zadnja pred oktobrskim reprezentančnim premorom. Kranjski orli bodo gostili novogoriške vrtnice. Bodo Primorci tudi na Gorenjskem ostali neporaženi?

DELI NA