Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 10. krog

21. september 2016, ob 18.15: KALCER RADOMLJE - DOMŽALE

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 563 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Marko Nunić

Aktualni zmagovalec 2. SNL je, podobno kot v krstni prvoligaški sezoni, uvodno četrtino prvenstva sklenil brez zmage. Po njej je v sobotnem dvoboju z velenjskim Rudarjem zadišalo dvakrat, po zadetkih Igorja Barukčića in Kristijana Šipka, a so Velenjčani obakrat hitro odgovorili na domače vodstvo ter preko Zeca in Glavine prišli do remija in delitve točkovnega izplena. Radomljani se tako po uvodni četrtini letošnje izdaje Prve lige Telekom Slovenije pohvalijo s štirimi točkami, na prvo zmago sezone pa bodo morali še malce počakati. Naslednja priložnost za njo se ponuja že v sredo, ko se bodo varovanci trenerja Janija Žilnika v občinskem derbiju merili z Domžalčani, ki pa sosedom v petih točkah še ni oddala točke, še več, Radomlje v petih medsebojnih tekmah še niso uspele zatresti nasprotne mreže. Bo šlo v šestem poskusu?

Kristijan Šipek, napadalec Radomelj: »Domžalčani bodo na tekmi pod večjim pritiskom, kot pa mi. Mi gremo v tekmo sproščeno, naš cilj pa je seveda zmaga Seveda je ritem trenutno bolj naporen, zato so tudi treningi prilagojeni temu. Časa za pripravo na naslednjega nasprotnika je manj kot običajno, pozna pa se tudi na telesu, saj smo igralci nekoliko bolj utrujeni.«

Kdo je vroč?

Kristijan Šipek je bil eden od junakov sobotnega remija. Nekdanji član ljubljanske Olimpije je Radomlje sredi drugega polčasa povedel v vodstvo, po prvoligaškem prvencu pa bi lahko zadel še drugič, a so se Velenjčani s skupnimi močmi rešili. Šipek je v nekaj dneh v celoti odigral dva zahtevna obračuna z Mariborom in Rudarjem, zato bo zanimivo videti, če bo trener Žilnik enega hitrejših orožjih svoje ekipe tudi tokrat uvrstil v začetno enajsterico.

Ali ste vedeli?

V dresu Radomelj je v uvodni četrtini letošnjega prvenstva zaigralo 21 različnih nogometašev. V tem pogledu so od Radomljanov skromnejši zgolj Ljubljančani in Goričani. V dresu Olimpije je nastopil 20 nogometašev, medtem ko je Srebrnič priložnost namenil zgolj osemnajsterici. Največ, 25 različnih imen, je v uvodu sezone zaigralo za Koper.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Vrnitev v knežje mesto se ni izšla po željah domžalskega stratega. Simon Rožman je v tretji tekmi na domžalski klopi moral priznati prvi poraz, po zmagah nad Aluminijem in Tolminom so bili od Domžalčanov spretnejši Celjani, ki so z golom Mateja Podlogarja, nekdanjega domžalskega napadalca, v zadnji sekundi srečanja prišli do vseh treh točk. Rožmanova zasedba se bo skušala v zmagovalne tirnice vrniti že med tednom, ko bo na domači zelenici v vlogi gosta skušala ohraniti in podaljšati primat prvega kluba domžalske občine. Domžalčani so dobili vseh pet občinskih derbijev, ob dejstvu, da so domžalska vrata še nedotaknjena, pa so v mrežo Radomljanov pospravili 14 zadetkov, v prvem letošnjem derbiju dva, veselila sta se Slobodan Vuk in trenutno poškodovani Juninho.

Matija Širok, bočni branilec Domžal: »Ni časa za teoretiziranje, saj nas že v sredo čaka tekma, tako da moramo na treningih hitro odpraviti napake. To je bistvenega pomena po takšni tekmi. Pred nami je lokalni derbi, ki je vselej zahteven. Čeprav nismo v dobri seriji izidov, moramo prevzeti vlogo favorita in jo na igrišču tudi upravičiti. Nasprotnik bo obrambno naravnan in discipliniran, zato bo potrebno biti potrpežljiv.«

Gaber Dobrovoljc, branilec Domžal: »Od prve minute moramo tekmecu vsiliti našo igro, jih visoko stisniti in poizkušati čim hitreje zadeti. Tudi Radomlje imajo določene kvalitete, na katere bomo morali biti pozorni, vendar na koncu bo vse odvisno od nas. Naboj bo zelo velik, saj želimo pred domačimi gledalci prikazati dobro igro in seveda ohraniti primat v občini.«

Kdo je vroč?

Slobodan Vuk je odlično odprl letošnjo sezono, saj je v prvem in drugem krogu zadel v tekmah s Krškim in Radomljami. Mrežo občinskega rivala je domžalska desetica doslej zatresla že trikrat, kar robustnega napadalca uvršča na vrh strelcev tega derbija. Dolgoletni član Domžal je z dvema goloma izdatno pripomogel že k zadnji zmagi v sezoni 2014/15, v letošnji sezoni pa poleg zadetkov zbira tudi podaje. Za zdaj je pri dveh, po njegovem predložku pa je v Celju v polno meril tudi Gaber Dobrovoljc, pa čeprav po drugem poizkusu.

Ali ste vedeli?

Zanimiv je pogled strelce v minulih derbijih. Pod 14 zadetkov v radomeljski mreži podpisalo devet različnih nogometašev, v klubu pa najdemo zgolj še trojico. Ob že omenjenima, Slobodanu Vuku in Juninhu, ki tako kot Antonio Mance zaradi poškodbe ne bo zaigral, se je zadetka v občinskem derbiju med sedanjimi nogometaši razveselil le še Benjamin Morel. Dvakrat sta radomeljsko mrežo zatresla Joshua Parker in Sasha Aneff, uspešni pa so bili še Nemanja Maksimović, Matic Črnic, Matej Podlogar in Alen Ožbolt.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale z visoko zmago proti sosedom
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 10. krogu izgubili proti Domžalam z 0:5 (0:3).

DELI NA