Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

26. avgust 2016, ob 19.00: KALCER RADOMLJE - KRŠKO

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 800 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Povratnik med prvoligaše minulo sezono ni uspel podaljšati niza dveh remijev. Radomljani tudi po zamenjavi na trenerskem stolčku še čakajo na prvo zmago po povratku med najboljše klube v državi. Janez Žilnik je na radomeljski klopi debitiral s porazom na koprski Bonifiki, od katere se je aktualni prvak 2. SNL poslovil s porazom 3:0. Radomeljska četa je tako še drugo tekmo zapored sklenila brez doseženega zadetka, čeprav so Žilnikovi varovanci med petim in šestim krogom Prve lige Telekom Slovenije z osmimi zadetki v pokalnem srečanju napolnili mrežo Postojne. Radomeljska zasedba, ki bo znova pogrešala poškodovanega Liridona Osmanaja, bo zadnje točke pred reprezentančnim premorom lovila že v petkovem večeru, ko bo ob Kamniški Bistrici gostovalo Krško.

Kdo je vroč?

Josip Balić je eden od letošnjih novincev v radomeljski zasedbi, a visokorasli Splitčan za ljubitelje slovenskega nogometa ni popolna neznanka. Nekdanji član RNK Splita je v  zaključku sezone 2014/15 vknjižil tri nastope v dresu Zavrča, za Radomlje pa je v uvodu letošnje sezone v celoti odigral zadnji dve tekmi državnega prvenstva. Nogometaš zvezne vrste je bil svetla točka ob porazu v Kopru, saj je z nekaj potezami domačim branilcem povzročil nemalo preglavic.

Ali ste vedeli?

Petkova tekmeca se bosta na prvoligaških zelenicah pomerila prvič, zato pa imata Radomlje in Krško za sabo že nekaj zgodovine s tekem v 2. SNL. Kluba sta se v drugoligaški konkurenci pomerila devetkrat, s štirimi zmagami pa so nekoliko uspešnejši Posavci. Radomlje so vknjižile dve zmagi, obe na domači zelenici. Zadnja medsebojna tekma ni ponudila zadetkov, predzadnji dvoboj pa so s 5:1 dobili Krčani, radomeljsko mrežo sta zatresla tudi najizkušenejša člana trenutne zasedbe, Dejan Urbanč in Miha Drnovšek.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani se lahko tudi po tretji domači tekmi letošnje sezone pohvalijo z dejstvo, da pred svojimi navijači še niso bili poraženi. V treh tekmah so Posavci vknjižili že sedem točk, po neodločenem izidu z Domžalčani in skalpu Gorice so varovanci trenerja Tomaža Petroviča z minimalno razliko ugnali tudi Celje. Zmaga bi lahko bila še višja, saj so si gostitelji v drugem polčasu, ko se je moštvo iz knežjega mesta v želji po izenačenju odprlo, pripravili nekaj izjemno nevarnih protinapadov, a je ostalo pri prednosti enega zadetka, ki pa je Krškemu kljub vsemu prinesel nove točke. V šestih krogih so Krčani osvojili osem točk, kar sedem na domači zelenici, v Domžalah pa bodo naskakovali tudi prvo gostujočo zmago. Z Velenja se je posavska barka vrnila z remijem, nato pa morala priznati poraz v Ljubljani in Kidričevem, kakšen bo razplet bitke ob Kamniški Bistrici?

Kdo je vroč?

Radomeljska obramba bo morala še posebej paziti na dvojec Kramarič – Dangubić, ki sta v tekmi s Celjem izpeljala nekaj nevarnih akcij in sodelovala tudi pri edinem zadetku. Še posebej vroč je v zadnjih dneh Filip Dangubić, saj je v vsega nekaj dneh dosegel kar tri zadetke. Z dvema goloma se je izkazal v pokalnem gostovanju pri Dravogradu, v nedeljo pa je zabil tudi odločilni zadetek v tekmi s Celjem in svojemu moštvu prinesel nove točke.

Ali ste vedeli?

Radomlje so s tremi doseženimi zadetki v šestih krogih najskromnejše moštvo slovenskega prvenstva. Z zadetki doslej niso pretiravali niti Krčani, ki so v šestih tekmah mrežo nasprotnikov zatresli petkrat, a je za Krčane v letošnji sezoni značilno, da na tekmi, v kateri dosežejo zadetek, ponavadi osvojijo vsaj točko. Tako so Posavci z uvodnima zadetkoma sezone iztržili remija proti Rudarju in Domžalam, nato pa še zmagi proti Gorici in nazadnje še Celju. Brez točk je Petrovičeva zasedba ostala zgolj v Stožicah, v katerih je mrežo Olimpije zatresel že omenjeni Martin Kramarič.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Radomljani do točke v zaključku
    Nogometaši Kalcerja Radomelj in Krškega so se v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

DELI NA