Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Luka Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 15. krog

30. oktober 2016, ob 16.00: KALCER RADOMLJE - LUKA KOPER

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 479 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Liridon Osmanaj

Radomeljski niz brez zmage se je podaljšal tudi po tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Aktualni zmagovalec 2. SNL s štirimi točkami ostaja priklenjen na rep ligaške razpredelnice, z neodločenim izidom v medsebojni tekmi so Kidričani in Krčani prednost pred Radomljani še povečali. Deveto mesto sedem krogov pred zaključkom jesenskega dela sezone Radomljam beži za devet točk. Nazadnje so morali mlinarji čestitati še Celjanom, proti katerim so v uvodu sezone osvojili eno od štirih točk. V mreži zasedbe trenerja Janija Žilnika, ki je v preteklosti že sedel tudi na celjski klopi, so v gosti megli končali trije zadetki, dva po izključitvi Liridona Osmanaja, ki bo moral zaradi dveh prejetih rumenih kartonov izpustiti tokratni dvoboj s Koprom.

Kdo je vroč?

Dvobojev s Koprom, še posebej tistih v krstni prvoligaški sezoni Radomelj, se z veseljem spominja tudi Dušan Stoiljković. Srb, ki radomeljski dres nosi že četrto sezono, se je v sezoni 2014/15 razveselil treh prvoligaških zadetkov, po prvencu v mreži Maribora je dva pospravil tudi v mrežo Kopra in Radomljam pred domačimi gledalci priigral zmago z 2:1. 22-letni nogometaš ima pod taktirko trenerja Žilnika nekoliko drugačno vlogo, saj je bil v zadnjih tekmah precej odmaknjen od nasprotnikovega gola, zaigral je na položaju bočnega branilca.

Ali ste vedeli?

Radomljani po 50 prvoligaških tekmah ostajajo pri štiri zmagah v elitni konkurenci, a prav tokratni nasprotnik je najljubša stranka rumenih, saj so dveh zmag veselili prav po tekmah s Koprom. V spomin se je še posebej vtisnila krstna prvoligaška zmaga na Bonifiki, ki za zdaj ostaja edina na gostujočem igrišču. Koper je padel z rezultatom 1:2, radomeljsko četo je v 29. minuti v vodstvo popeljal Niko Snoj, v sedmi minuti nadaljevanja pa je prednost podvojil Janez Zavrl. Prednost gostov je sicer vsega tri minute kasneje znižal Matej Pučko, a Primorcev kaj več od tega ni uspelo.

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Radomljani na zmago čakajo že vse od prvega kroga letošnje sezone, že nekaj tednov pa slasti zmage niso okusili niti v koprski slačilnici. Primorci so se nazadnje veselili po dvoboju osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko je bil gol kapetana Tonija Datkovića dovolj za komplet točk v dvoboju s Krškim. V naslednjih šestih krogih so se kozlički prebili do vsega treh točk, a jim dela pri lovu na nove točke niso olajšale niti številne poškodbe. Zadnji dve tekmi je ob Datkoviću izpustil tudi Šime Gregov, tako je bil trener Pamić v obrambo prisiljen postaviti bočna branilca, Gregorja Sikoška in Harisa Dedića. Slednja s soigralci nista uspela preprečiti naleta Domžalčanov, ki so se po koprskem vodstvu in golu Courageja Pekusona hitro pobrali ter Bonifiko znova zapuščali z zmago. Se bodo oslabljeni Koprčani za poraz v minulem krogu maščevali drugi ekipi iz domžalske občine?

Igor Pamić, trener Kopra: »Ne glede na vse odsotnosti v Radomlje odhajamo po tri točke. Ni pomembno, kako, vendar moramo zmagati. Koper bo vsak teden, ne bom rekel, da boljši, ampak bolj organiziran in ko bo tako, bomo imeli več možnosti za osvojitev večjega števila točk.«

Kdo je vroč?

Pamić ima pred gostovanjem v domžalskem Športnem parku precej težav s sestavo začetne enajsterice. Ob obeh osrednjih branilcih, Datkoviću in Gregovu, bodo dvoboj izpustili tudi Ruben Belima, Jakov Biljan, Marko Krivičič, Jefthon in tudi Joel Valencia, ki se je poškodoval med tednom. Koprčani bodo tako znova prisiljeni krpati zadnjo vrsto, na srečo pa ima Pamić več izbire na sredini igrišča in v napadu. Znova bo veliko odvisno od Mateja Pučka, ki je v prvi medsebojni tekmi z golom za 3:0 potrdil zmago Kopra.

Ali ste vedeli?

Domžalčani so v dvoboju s Koprom do preobrata prišli že v prvem polčasu. Po golu Dobrovoljca je v polno meril tudi Lucas Horvat, ki pa je Vasjo Simčiča prevaral tudi po zaslugi Sikoškovega dotika žoge. Koprčani so sicer v 774 tekmah zabili vsega osem avtogolov, kar v teoriji pomeni, da avtogol v koprski mreži konča vsako tretjo sezono. 17 avtogolov, največ med deseterico prvoligašev, so si doslej zabili Domžalčani, Goričani in Velenjčani. Domžale so v Prvi ligi Telekom Slovenije odigrale 646 tekem, Gorica 879, Rudar pa 743.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.10.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani prekinili slabo serijo proti Radomljam
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah izgubili proti Luki Koper z 1:3 (0:1).

DELI NA