Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

4. december 2016, ob 16.55: KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 461 gledalcev)

Cena vstopnic:
- moški: 8 evrov
- ženske, dijaki, študenti in upokojenci: 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Josip Balić

Radomljani so prvo polovico letošnjega državnega prvenstva sklenili brez zmage, dolgo čakanje pa je bilo poplačano v sredo, ko so se mlinarji v občinskem derbiju z Domžalčani veselili prvega kompleta treh točk po povratku med prvoligaško druščino. Čeprav Domžale v šestih občinskih derbijih niso prejele niti zadetka, radomeljska mreža pa se je zatresla kar 19-krat, so varovanci začasnega trenerja Davida McDonougha prekinili neugodno tradicijo ter v trenutku, ko je tudi Aluminij sredi slabše serije, vknjižili izjemno pomembno zmago. Radomljani so se z zadetkoma Filipa Jankovića, nekdanjega člana sosedov, in Marka Nunića devetouvrščenemu moštvu približali na sedem točk zaostanka, še pred odmorom pa bo skušal drugoligaški prvak presenetiti še dva nasprotnika, ki sta poleti slovenski nogomet zastopala v evropskih tekmovanjih.

Marko Nunić, napadalec Radomelj: »Za preostali dve jesenski tekmi je sredina zmaga predvsem spodbuda, da lahko premagamo tudi ekipe z zgornjega dela razpredelnice. Hkrati nam vliva samozavest, da lahko kljub precejšnjemu zaostanku v spomladanskem delu še ujamemo ostale ekipe pred nami.«

Kdo je vroč?

V zadnji tekmi 20. kroga bo ob Kamniški Bistrici gostovala Olimpija, ki je Radomlje, podobno kot je pred sredinim dvobojem velja tudi za Domžale, v šestih tekmah premagala prav tolikokrat. Lahko zadnjeuvrščena zasedba lige pripravi novo presenečenje? Radomljanom motiva zagotovo ne bo manjkalo, kar velja tudi za Marka Nunića, ki se je nogometa izučil v zmajevem gnezdu, v katerem pa v članski konkurenci ni dočakal prave priložnosti. Ljubljančan je s petimi zadetki daleč najboljši strelec svojega kluba, skupno je v prvoligaški konkurenci dosegel deset zadetkov, a v tekmah z matičnim klubom še ni bil uspešen.

Ali ste vedeli?

Radomljani so se krstne zmage po preboju med prvoligaše veselili v desetem krogu prvenstva, ko so slavili na koprski Bonifiki, zatem pa v statistiko dodali še tri slavja. Še nekoliko daljše je bilo čakanje na zmago po povratku med najboljše klube, Radomljani so morali za prvo zmago sezone potrpeti do 19. kroga, a to kljub vsemu ni najdaljše čakanje. Neslaven rekord pripada Dekančanom, saj so Primorci v sezoni 1994/95 na zmago zaman čakali vse do zadnjega, 30. kroga, Jadran pa je s tremi točkami izpadel iz družbe najboljših klubov. Dekanska četa si lasti tudi najdaljši niz brez zmage, saj je vključno s sezono poprej niso okusili kar 41 tekem v nizu.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Denis Klinar

Ljubljančani so se pred zadnjim jesenskim gostovanjem razveselili nove zmage, 13. v letošnji sezoni, s katero so ohranili upe na jesenski naslov prvaka, saj Maribor aktualnemu prvaku beži še za točko. Še tretjič v zadnjih petih krogih so varovanci trenerja Luke Elsnerja slavili zmago z golom razlike, po Domžalah in Kopru so na podoben način padli še Celjani. Grofje so v drugem polčasu z igralcem več stisnili obroč okrog domačega kazenskega prostora, a so Ljubljančani tudi po zaslugi Roka Vodiška ohranili rezultatsko prednost. Davek je plačal Denis Klinar, ki je po dveh rumenih kartonih srečanje zaključil že v peti minuti drugega polčasa, medtem ko bodo v taboru gostiteljev pogrešali Josipa Balića, ki je izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov. Kdo se bo veselil v predzadnji jesenski tekmi?

Luka Elsner, trener Olimpije: »Vsekakor je sredin poraz Domžal dovolj veliko opozorilo za moje moštvo, saj bo za nov uspeh potrebno vložiti precej več energije in želje, kot si mnogi to mislijo. Vsem nam je kristalno jasno, kako zahtevna naloga nas čaka v nedeljo. Nekajkrat sem že poudaril, da nobena tekma v PLTS ni lahka, nič drugače ne bo na zadnjih dveh tekmah z Radomljami in Krškim.«

Ricardo Alves, vezist Olimpije: »Najpomembneje je, da se dobro pripravimo za nedeljsko tekmo z Radomljami, ki so očitno precej hitreje od pričakovanj s prihodom novega trenerja ujeli pravo formo. Njihova včerajšnja zmaga nad Domžalami je nedvomno veliko presenečenje, toda nekaj podobnega lahko doleti tudi nas, če se tekme ne bomo lotili tako, kot je treba. Agresivno, čvrsto na sredini igrišča, kjer se po navadi ustvarja največja razlika. Prepričan sem, da ne bomo razočarali.«

Kdo je vroč?

Ricardo Alves je bil eden od junakov zadnjih dveh zmag Olimpije. Portugalec je v nedeljskem dvoboju z Aluminijem z golom za 3:0 potrdil zmago zmajev, tri dni zatem pa je v obračunu s Celjani domačemu moštvu po lepi akciji Elekeja zagotovil prednost, ki je grofje niso uspeli izničiti. Nekdanji reprezentant mlade portugalske reprezentance se je veselil prvih zadetkov v letošnji sezoni, z dobrimi igrami pa si je očitno znova povrnil tudi mesto v začetni enajsterici zeleno-belih.

Ali ste vedeli?

Ljubljančani bodo ob Kamniški Bistrici naskakovali poseben dosežek. V primeru, da se bo moštvo trenerja Luke Elsnerja znova izognilo porazu, se bo lahko pohvalilo, da je na gostovanjih neporaženo praktično že eno leto, saj bo gostovanje v Domžalah zadnje do nadaljevanje sezone. Kot zadnji so bili za Ljubljančane lanskega 12. decembra usodni Krčani, ki so v poslednjem jesenskem dejanju zmaje ugnali z izidom 2:1. S 16 gostovanj v letošnjem koledarskem letu se je Olimpija vrnila z 11 zmagami in petimi neodločenimi rezultati.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.12.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija proti Radomljam brez težav
    Nogometaši Olimpije so v tekmi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah premagali Kalcer Radomlje s 4:1 (2:0).

DELI NA