Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

17. september 2016, ob 18.15: KALCER RADOMLJE - RUDAR VELENJE

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev (povprečen obisk: 633 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: Marko Nunić

Radomljani imajo v sobotnem večeru še zadnjo možnost, da uvodno četrtino letošnjega prvenstva zaključijo z zmago. Po dveh tekmah z Mariborom se bo aktualni zmagovalec 2. SNL udaril z velenjskim Rudarjem. Radomeljski strateg Jani Žilnik je med tednom, ko je njegova zasedba odigrala pokalno srečanje z vijolicami, z mislijo na zahteven ligaški ritem v drugi polovici septembra nekoliko premešal začetno enajsterico in morda našel tudi nekaj novih orožij. Žilnikovi varovanci so se pokalnemu prvaku dobro upirali vse do sredine drugega polčasa, ko so Mariborčani povedli z golom Dareta Vršiča, radomeljska mreža pa se je še drugič zatresla tik pred koncem srečanja. Zdaj se lahko v taboru povratnika v prvoligaško konkurenco povsem osredotočijo na ligaške bitke, prva bo že proti Rudarju, ki beži za zajetnih sedem točk.

Jani Žilnik, trener Radomelj: »V soboto proti Rudarju prihaja za nas prava preizkušnja, potrebno bo oceniti, katerih enajst fantov bo pravih in koga potem poslati v igro še v drugem polčasu. To srečanje enostavno moramo dobiti.«

Kdo je vroč?

Čeprav je Aljaž Ivačič v dveh tekmah z Mariborom klonil kar šestkrat, lahko nekdanjega vratarja ljubljanske Olimpije mirne vesti označimo za enega najboljših posameznikov radomeljskega moštva. Vratar, ki radomeljsko mrežo čuva že drugo sezono, se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazal v Ljudskem vrtu, kakor tudi v domžalskem Športnem parku, kjer je živce paral predvsem Luki Zahoviću, ki ni našel načina, kako ugnati 22-letnika med domačima vratnicama.

Ali ste vedeli?

Radomljani imajo v soboto še zadnjo možnost, da izboljšajo dosežek iz krstne prvoligaške sezone. Možje v rumeni športni opravi so v sezoni 2014/15 potrebovali deset krogov, da so vknjižili krstno prvoligaško zmago, na prvo slavje pa neuspešno čakajo tudi v letošnji sezoni. V osmih krogih Prve lige Telekom Slovenije so s tremi neodločenimi rezultati vknjižili tri točke.

 

RUDAR:

Prepoved nastopa: John Mary in Stjepan Babić

Velenjčani so imeli v primerjavi z Radomljami več časa za pripravo na srečanje devetega kroga Prve lige Telekom Slovenije, saj so s pokalnimi obveznostmi opravili že v minulem tednu. Varovanci trenerja Slobodana Krčmarevića so v Dekanih ugnali domačega tretjeligaša, a nato izgubili savinjsko-šaleški derbi s Celjem, ki je po preobratu vknjižilo vse tri točke. Ob porazu v sosedskem spopadu je velenjski strateg ostal še brez kapetana, saj je Stjepan Babić, ki je kapetanski trak nasledil od poškodovanega Davida Kašnika, vknjižil četrti rumeni karton, drugo od treh tekem prepovedi igranja pa mora po izključitvi v Dekanih odslužiti tudi John Mary. Kamerunec nigerijskega porekla je bil v uvodu sezone močno orožje velenjskega napada, saj je dosegel štiri od skupno desetih zadetkov Rudarja.

Anže Pišek, vezist Rudarja: »Po nizu porazov na domačem terenu odhajamo v boj proti Radomljam. Z ekipo moramo prikazati dobro igro in si zagotoviti tri točke, da se približamo zgornjemu delu lestvice.«

Kdo je vroč?

Med močnejša orožja velenjskega napada spada tudi Dominik Glavina. Mlajši brat Denisa Glavine, ki je bil lansko jesen nekaj mesecev član završkega prvoligaša, je na slovenskih zelenicah dosegel tri zadetke, kar hrvaškega napadalca uvršča na peto mesto ligaške lestvice strelcev, tik za soigralca Johna Maryja. 23-letni Medjimurec je nazadnje v polno meril prav v sosedskem spopadu s Celjem, a gol, po katerem so knapi prešli v vodstvo, na koncu ni bil dovolj za nove točke Rudarja.

Ali ste vedeli?

Če bo velenjski strateg Krčmarević priložnost za igro namenil tudi Damjanu Trifkoviću, se bo izkušeni vezist po gostovanju pri Radomljanih lahko pohvalil, da je na vrhu klubske lestvice ujel Željska Spasojevića. Žal že pokojni nogometaši je v dresu Rudarja odigral 199 prvoligaških tekem, Trifkoviću pa do izenačitve manjka le še en nastop in vpisal se bo v zgodovino velenjskega prvoligaša. Trifković je v prvoligaški konkurenci debitiral pred več kot desetletjem. V 17. krogu sezone 2005/06 je tedaj 18-letni nogometaš odigral celotno srečanje proti črnomaljski Beli krajini, ki se je končalo brez zadetkov.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 17.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Radomljami in Rudarjem
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in velenjskega Rudarja so se v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:0).

DELI NA