22.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Aluminij

Prva liga Telemach, 10. krog 

KOPER - ALUMINIJ

23. september 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- pogoj PCT

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper tudi v deseti krog Prve lige Telemach vstopa kot vodilna ekipa prvenstva, čeprav so Primorci v prejšnjem krogu doživeli prvi poraz sezone. Krila kanarčkov je na Bonifiki skrajšal ljubljanski Bravo, ki je z golom Vanje Drkušića domov odnesel celoten plen. Četa Zorana Zeljkovića je klonila po šestih zaporednih ligaških zmagah, v zmagovalne tirnice pa se bo skušala vrniti v domačem spopadu z Aluminijem. Četrtkova tekmeca sta se v letošnji sezoni srečala že dvakrat, prvi ligaški obračun na Štajerskem ni ponudil zadetkov, v Pokalu Pivovarna Union pa so se pred dnevi veselili Koprčani. Se bo primorska prevlada na tekmah s Kidričani nadaljevala tudi v desetem krogu prvenstva?

Kdo je vroč?

Ljubljančani so na Bonifiki zaustavili najnevarnejše orožje Kopra: hitre prehode v napad. Manj prostora za igro je imel tudi Maks Barišić, ki si s petimi goli deli vrh ligaške lestvice strelcev. Otrok koprskega kluba je pred dnevi blestel tudi v pokalnem obračunu z Aluminijem, ki so ga kanarčki po preobratu ugnali z izidom 1:2. Prav Barišić je podal za oba zadetka gostov, najprej je v polno meril Kaheem Parris, nato pa še Matej Palčič.

Ali ste vedeli?

Koprska zasedba si je z zmago v Kidričevem zagotovila nastop v četrtfinalu Pokala Pivovarna Union, Primorci pa so pred tekmo desetega kroga Prve lige Telemach izvedeli ime naslednje pokalne ovire. Primorci bodo konec oktobra gostovali v Stožicah, pri aktualnem pokalnem prvaku. Mura se bo udarila z Bravom, Radomlje pričakujejo Celje, Domžale pa odhajajo v Maribor.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Nik Marinšek

Kidričani odmevne zmage v sosedskem obračunu z Mariborom niso znali nadgraditi z novim uspešnim rezultatom. Moštvo Oskarja Drobneta je po pokalnem porazu s Koprom klonila tudi v Sežani. Štajerci so na Krasu prejeli kar štiri zadetke, obramba na čelu z Luko Janžekovičem pa ni našla načina, kako zaustaviti razigranega Bongonguija. Rdeči bodo tudi v desetem krogu državnega prvenstva gostovali na Primorskem, pred njimi pa je nova zahtevna preizkušnja. Aluminij je bil do prejšnjega kroga sicer edini, ki ni klonil pred vodilno ekipo lige, Kidričani pa lahko navdih iščejo tudi v igri Brava. Čvrsta igra v obrambi je bila v preteklosti že zaščitni znak Štajercev, bo tako tudi v Kopru?

Oskar Drobne, trener NK Aluminij: "V pokalu smo proti Kopru odigrali dobrih 60 minut, a Koprčani so nas kaznovali ob vsaki manjši napaki. Imajo kakovostno ekipo, posebej individualno kakovost, s katero rešujejo situacije. Pravzaprav igrajo na individualno kakovost napadalnih igralcev, Maksa Barišića in Kaheema Parrisa. Seveda so zelo kompaktna, čvrsta ekipa, a se jih da prebiti, kar smo nenazadnje pokazali v pokalu. Bo pa potrebno biti v fazi branjenja bolj strpen, predvsem ko smo brez žoge, da iz tega po odvzeti žoge naredimo dobro reakcijo. Ne gremo v Koper, da bi se predali, ampak iskati izhod iz situacije, v kateri smo se znašli. Verjamem, da lahko proti Kopru odigramo dobro tekmo."

Kdo je vroč?

Oskar Drobne še vedno išče razigranega napadalca, ki so ga Štajerci pogrešali že v minuli sezoni. V slačilnici rdečih za zdaj še ni junaka, ki bi dosegel več kot zadetek. Enega se je po povratku v "šumo" veselil tudi Armin Đerlek. Srbski vezist je lahko nogometaš, ki bi z idejo in hitrim korakom poživil igro Aluminija, ki pa mora popraviti izkoristek priložnosti.

Ali ste vedeli?

Aluminij je v Sežano pripotoval zgolj s sedemnajsterico nogometašev, Oskar Drobne pa tudi v četrtek ne bo računal na vse adute. Nik Marinšek je izpolnil kvoto štirih rumenih kartonov, na seznamu poškodovanih nogometašev pa najdemo Luko Petka, Timoteja Dodleka in zadnjega prišleka Kofija Nano Babila. Se pa po odsluženi kazni v kader vrača Klemen Bolha.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2021 | Prva liga Telemach
    Aluminij presenetil v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 10. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Aluminiju z 1:3 (1:1).

DELI NA