17.03.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Aluminij

Prva liga Telemach, 28. krog 

KOPER - ALUMINIJ

20. marec 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: Lamin Colley in Ivan Borna Jelić Balta

Na zelenici koprske Bonifike bo odigrana zadnja tekma Prve lige Telemach pred reprezentančnim premorom. Koper bo novo zmago napadal v obračunu z Aluminijem, ki pod taktirko Roberta Pevnika postaja vse nevarnejši. Koprčani so to, da so lahko Kidričani sila neugoden nasprotnik, v letošnji sezoni že dodobra spoznali na lastni koži. Z obeh ligaških gostovanj na Štajerskem so vrnili s točko, doma pa so šokantno ostali brez njih. Rdeči so na Bonifiki rajali po zaslugi udarnega vstopa v drugi polčas, potem ko so z izenačenjem zaključili prvega. Bo zadnji medsebojni dvoboj letošnje sezone - nedeljska tekmeca sta se merila tudi v Pokalu Pivovarna Union - znova razveselil tudi kanarčke? Naloga tudi zaradi dolgega seznam odsotnih nogometašev ne bo najlažja.

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Aluminj je dobil nov zagon z novim trenerjem. Mislim, da so kakovostni in njihov trenutni položaj na lestvici ni realen. Verjamem pa, da je kvaliteta na naši strani. Upam, da smo se na zadnji tekmi znova nekaj naučili. Da ne bomo toliko grešili v teh zadnjih podajah in da bomo bolj konkretni v napadu."

Kdo je vroč?

V Kopru so že pozimi opozarjali, da so zaradi jesenskih težav s poškodbami in posledično ožjim kadrom v nadaljevanje sezone vstopili s širšo igralsko zasedbo. Tako lahko tudi na koprski klopi vidimo nekaj prekaljenih mačkov, mesto med rezervisti pa je nekaj časa zasedal tudi Aleksander Rajčević. Izkušeni branilec je s soigralci pred dnevi uspešno razorožil ljubljanski Bravo, dolgoletni član Maribora pa se je s 362 nastopi v Prvi ligi Telemach že prebil v večno deseterico slovenske lige po številu odigranih minut. Pred njim zgolj osem nogometašev, Koprčan z več kot 31 tisoč prvoligaškimi minutami pa zdaj zasleduje Danijela Breziča.

Ali ste vedeli?

Ne le Lamin Colley in Ivan Borna Jelić Balta, tekmo s Kidričani bo izpustil tudi Maks Barišić. Najboljši strelec Prve lige Telemach je, žal, že odigral zadnjo tekmo letošnje sezone. Avtor 13 ligaških zadetkov se je poškodoval na tekmi z Bravom, za nameček pa se mu je to zgodilo tik pred dolgo pričakovanim vpoklicem v izbrano vrsto. O tem je pred dnevi spregovoril tudi selektor Matjaž Kek, Barišić pa je le še podaljšal seznam poškodovanih koprskih nogometašev. Zoran Zeljković pogreša tudi Žana Žužka, pa Mateja Palčiča, Stjepana Oštreka, Maja Mittendorferja, Luko Kambiča in Renata Simića.

 

ALUMINIJ

Prepoved nastopa: Jaka Bizjak, Nik Marinšek in Mario Musa

Kidričani se še drugič zapored odpravljajo na Primorsko, po Sežani bodo gostovali v Kopru. Lahko Štajerci nadaljujejo niz, ki ga je pričel Robert Pevnik? Rdeči so pod njegovim vodstvom vknjižili dva remija, a so bili na pragu šestih točk. Mariborčane je v uvodni minuti sodniškega dodatka odrešil Marcos Tavares, Tabor pa je zaostanek ulovil še globlje v podaljšku. Tekla je že 96. minuta dvoboja, ko je z razdalje sprožil Vid Koderman, zadel Emirja Azemovića in prevaral Luko Janžekoviča. Čeprav je bila zmaga vnovič na dosegu roke, je bil Pevnik po tekmi zadovoljen s podobo svojega moštva. Strateg Aluminija verjame, da lahko klub obdrži v prvoligaški konkurenci, za izpolnitev tega cilja pa bodo Kidričani potrebovali tudi zmage.

Robert Pevnik, trener NK Aluminij: "Celoten teden brez tekmovalnih obveznosti je dobro vplival na vse v klubu. Sedaj smo se še boljše spoznali, igralci so dobili še dodatno videnje v to, kaj pričakujem od njih med tekmo, še več smo lahko naredili v taktičnem smislu. Glavni cilj pred tekmo s Koprom je bil, da smo skušali odpraviti predvsem igro pod pritiskom v zadnjih minutah. Igralci imajo ogromno željo in dobro trenirajo, odločeni smo, da gremo v Koper popraviti zadnje minute in ponoviti učinkovitost. Moramo biti še bolj igralni, si upati še več, a po drugi strani moramo biti tudi preudarni in zaključek tekme odigrati bolje kot v zadnjih dveh tekmah."

Kdo je vroč?

V Kopru bodo sezono zaključili brez Maksa Barišića, Kidričani pa so v pomlad zakorakali brez Armina Đerleka. Posojeni nogometaš turškega Sivassporja si je ravnotako poškodoval koleno, Štajerci pa zanj niso našli pravega nadomestila. Pevnik v tem pogledu prav gotovo veliko pričakuje od Roka Prše, ki se je prvenca v Prvi ligi Telemach veselil prav na jesenskem gostovanju v Kopru. Hrvat je tedaj tik pred odmorom izenačil rezultat, Gašper Pečnik in že omenjeni Đerlek pa sta gostitelje v uvodnih minutah drugega polčasa šokirala še z dvema zadetkoma.

Ali ste vedeli?

Tudi Robert Pevnik se bo moral pred nedeljskim spopadom spopasti z razmišljanjem, kako nadomestiti trojico kaznovanih nogometašev. Gostovanje v slovenski Istri bodo zaradi prepovedi igranja izpustili Jaka Bizjak, Mario Musa in Nik Marinšek. Slednji je spomladi izpustil že dve tekmi svojega kluba, v Sežani pa je vknjižil že deseti rumeni karton letošnje sezone, kar je največ med vsemi nogometaši. To v praksi pomeni, da Konjičan počiva po vsakem rumenem opozorilu, kljub temu pa na ligaški lestvici največkrat kartoniranih nogometašev najdemo člana Kopra. Ivan Borna Jelić Balta je ob osmih rumenih prejel še dva rdeča kartona.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2022 | Prva liga Telemach
    Koprčani doma do nove zmage
    Nogometaši Kopra so v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Aluminij z 2:0 (1:0).

DELI NA