30.03.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Bravo

Prva liga Telemach, 29. krog

KOPER - BRAVO

1. april 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci 8-15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Sobotni spored 29. kroga Prve lige Telemach bodo sklenili nogometaši Kopra in Brava. Kanarčki lovijo tretje Celjane, ki imajo osem krogov pred koncem prvenstva štiri točke naskoka, v dvoboju z Ljubljančani pa bodo napadali tretjo zaporedno ligaško zmago. Četa Zorana Zeljkovića je prvo zmago v nadaljevanju prvenstva vknjižila v Fazaneriji, pred reprezentančnim premorom pa je na Omar Correia odločil primorski obračun s Taborom. Koprčani tako ostajajo v igri za evropsko vozovnico, ki jo lahko osvojijo tudi v pokalnem tekmovanju, ovira do polfinala je Aluminij. Andrej Kotnik in soigralci se bodo še pred gostovanjem v Kidričevem na domačem igrišču udarili z Bravom, ki so ga to sezono premagali dvakrat, kdo se bo veselili na Bonifiki?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Med premorom ni šlo vse po načrtih, saj imamo ogromno težav z zdravjem in poškodbami, vendar vselej poudarjam, da imamo v ekipi dovolj širine. V letošnjem letu na Bonifiki še nismo slavili, naredili bomo vse, da zmaga ostane doma."

Kdo je vroč?

Omar Correia je bil pred dnevi junak koprske zmage v Sežani. Dvaindvajsetletnik je z golom z razdalje nadaljeval serijo evrogol v nedeljskem sporedu 28. krogu, ki jo je v Šiški pričel Tamar Svetlin, v Fazaneriji pa dokončal Niko Kasalo. Francoski vezist, ki je zrasel v mladinskem pogonu Paris Saint-Germaina, je v krstni sezoni na slovenskih zelenicah dosegel dva gola, oba je zabil na Krasu.

Ali ste vedeli?

Reprezentančni premor za razliko od Prve lige Telemach ni ustavil nižjeligaških tekmovanj, nadaljevala se je tudi Enotna primorska nogometna liga, v kateri je še zadnjič zaigral 50-letni Saša Jakomin. Priljubljeni Tojo je globok pečat pustil prav na Bonifiki, saj je za Koper odigral kar 214 prvoligaških tekem, z 62 zadetki pa je še vedno najboljši strelec kluba. Po njegovih stopinjah je šel tudi sin Rok, ki je del mladinske kariere preživel pri Bravu, po 39 drugoligaških tekmah v dresu Dekano pa je zdaj član Izole.

 

BRAVO

Prepoved nastopa: /

V Šiški so po prvi zmagi v nadaljevanju prvenstva spet lažje zadihali. Bravo je pred reprezentančnim premorom dobil obračun z Gorico in devetouvrščeni ekipi Prve lige Telemach pobegnil na pet točk razlike. Junaka ljubljanskega preobrata sta bila Martin Kramarič in Tamar Svetlin, Šiškarji pa so se razveselili prve zmage po 16. krogu in 6. novembru, ko je v prestolnici klonil Tabor. Ljubljančani se zdaj odpravljajo na novo gostovanje, s katerimi pa v letošnji sezoni nimajo najboljših izkušenj. Bravo je s sedmimi točkami najskromnejša gostujoča ekipa lige, za zdaj edino zmago pa so zabeležili na Primorskem, ne v Kopru, ampak v Sežani. Je čas za novo zmago?

Aleš Arnol, NK Bravo: "Želimo nadaljevati s predstavami, v katerih ne bo manjkalo discipline, agresivnosti in predajanja ekipnim ciljem. Reprezentančni premor smo dobro izkoristili, a vse naše aktivnosti so usmerjene v uspešno tekmovanje, ki je srednjeročno vedno edino glavno merilo za preteklo opravljeno delo. Pred nami je gostovanje, ko lahko na pozitiven rezultat računamo zgolj, če bomo prikazali odlično ekipno predstavo. Zato so vse misli usmerjene zgolj v natančno, fanatično izvajanje naših nalog."

Kdo je vroč?

Martin Kramarič je z 11 ligaškimi zadetki prvo ime Brava, Aleša Arnola pa lahko veseli tudi gol Tamarja Svetlina. Poletni povratnik v Šiško je dočakal še drugi zadetek v dresu Brava, prvega po visoki zmagi v mestnem obračunu z Olimpijo. Bivši vezist Domžal in Celja se je po prekiniti strelskega posta zagotovo znebil nekaj pritiska, kar je lahko pomembno pred zaključkom sezone, v katerem bo Bravo iskal potrditev prvoligaškega obstanka.

Ali ste vedeli?

Nogometaši Brava bodo na Bonifiki napadali 150. klubski zadetek na tekmah Prve lige Telemach, doslej so jih dosegli 149. Strelsko najuspešnejša je bila krstna sezona, v kateri so Ljubljančani dosegli 50 golov, sezono kasneje so jih 39, v lanski pa 33. Trenutna bera Šiškarjev je pri 27 zadetkih, s skupno 20 pa na večni klubski lestvici strelcev vodi Martin Kramarič. Aljoša Matko je v dresu Brava zabil 15 golov, deset sta jih dodala Mustafa Nukić in Milan Tučić, po odhodu Mitje Križana pa med najboljšo deseterico ni zdajšnjih članov ekipe.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.04.2023 | Prva liga Telemach
    Koprčani do pomembne zmage
    Nogometaši Kopra so v 29. krogu Prve lige Telemach premagali Bravo z 1:0 (1:0).

DELI NA