Pred tekmo: Koper - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

KOPER - CELJE

14. marec 2021, ob 19.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

KOPER

Prepoved nastopa: Timotej Dodlek, Ivan Borna Jelić Balta, Žan Žužek

Čeprav so pred tedni z dvema zaporednima zmagama svojim navijačem vlili nekaj upanja, je jasno, da je spomladanski Koper precej slabši od jesenskega. Po omenjeni miniseriji so kanarčki na domačem igrišču najprej priznali premoč Domžalčanom, sredi tedna pa si točk niso zaslužili niti v Ljudskem vrtu. Prvi polčas je resda pripadel gostom, ki so, to je treba priznati, dokaj suvereno parirali takrat še nerazpoloženim Mariborčanom. Ti so se v nadaljevanju prebudili in raztresene varovance Rodolfa Vanolija odslovili s 4:2. Tokrat bodo v vlogi neizrazitega favorita Primorci, ki v nedeljo pričakujejo spomladi še nekoliko manj razpoložene Celjane. Kako se bo razpletlo na Bonifiki?

Kdo je vroč?

Pod Pohorjem se je znova potrdil zakon bivšega. Nardin Mulahusejnović je v 15. minuti zatresel mrežo nekdanjih delodajalcev, tokrat je bil visokorasli napadalec uspešen z bele točke. Za nogometaša iz Bosne in Hercegovine je bil to sicer enajsti zadetek v sezoni, s katerim je kljub novim strelskim podvigom Đorđa Ivanovića ubranil naziv prvega strelca lige. Bo statistiko ta konec tedna še izboljšal?

Ali ste vedeli?

Koprska mreža se je v Mariboru zatresla štirikrat. Trikrat so bili natančni domačini, enkrat pa je žogo za hrbet Ivana Vargića pospravil Žan Žužek. Branilec, ki je jeseni sicer kar pet zadetkov dosegel tudi na pravi strani igrišča (z Daretom Vršičem je drugi strelec kluba), se lahko doslej tako »pohvali« s kar tremi avtogoli. Poleg omenjenega je enega zabil avgusta v Sežani, drugega pa septembra v Novi Gorici.

CELJE

Prepoved nastopa: /

Tekma z Goričani je bila za aktualne prvake v vseh pogledih prelomna. Dan poprej je deveti Aluminij presenetil Bravo, iz prestolnice odnesel vse tri točke ter se približal Celjanom. Ti so za povrh igrali proti neposrednim tekmecem za obstanek – skratka, zmaga je bila malodane nujna, o porazu pa v knežjem mestu sploh niso hoteli razmišljati. Toda Primorci so bili sredi tedna boljši. Precej boljši, vsaj v prvem polčasu, ko bi lahko poleg vodilnega zadetka dosegli vsaj še kakšnega. Izid se do konca srečanja ni spremenil in štajerska serija spomladanskih porazov se je podaljšala še za enega. Zdaj že prepotrebne točke bodo varovanci Jirija Jarošika v nedeljo iskali na Obali. Uspešno?

Mićo Kuzmanović, napadalec NK Celje: "Vsaka naslednja tekma je za nas najpomembnejša. Na Bonifiki nas čaka izjemno zahteven dvoboj. Zavedamo se položaja, v katerega smo pripeljali klub, in tega, da ga lahko iz njega izvlečemo le igralci. Ljudem v klubu in našim navijačem želimo dati tisto, kar si zaslužijo, in naredili bomo vse, da jim delček tega damo že v nedeljo."

Kdo je vroč?

Grofi še tretjič zapored niso znali prebiti nasprotnikove obrambe. Jiri Jarošik je nekaj svežine v igro svojih varovancev skušal vnesti z Anelom Hajrićem, ki je na igrišče pritekel v 81. minuti. Petindvajsetletnik srečanja ni mogel obrniti v korist svoje ekipe, ga bo pa kljub porazu ohranil v lepem spominu. Četrtkov nastop je bil za napadalca namreč debitantski. Bo v Kopru dobil novo priložnost za dokazovanje?

Ali ste vedeli?

Celje se je sredi tedna z Gorico v okviru prvoligaškega tekmovanja udarilo že stotič. Tridesetkrat je slavilo, 31-krat se je zadovoljilo z remijem, 39-krat pa so bili boljši Primorci, nazadnje prav v četrtek. Vrtnice so dosegle tudi več zadetkov: skupno 145, medtem ko so Štajerci sinje modro mrežo zatresli 115-krat. Tako eni kot drugi se kakopak bolje znajdejo na svoji zelenici (Celje 20, Gorica pa 24 domačih zmag).

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani ob koncu do točke
    Nogometaši Kopra in Celja so se v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA