01.10.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Celje

Prva liga Telemach, 12. krog 

KOPER - CELJE

3. oktober 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- pogoj PCT

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper se je z zmago na zaostali tekmi z Domžalami vrnil na vrh Prve lige Telemach, tam pa bo skušal ostati tudi med reprezentančnim premorom. Ekipa Zorana Zeljkovića se bo na zadnji tekmi 12. kroga Prve lige Telemach pomerila s Celjem in skušala ponoviti učinkovito predstavo z zadnje preizkušnje. Primorci so za hrbet Ajdina Mulalića pospravili štiri žoge, po nekaj skromnejših predstavah pa so znova potrdili, kako izjemno nevarni so s hitrimi prehodi v napad. V to so se konec avgusta prepričali tudi Celjani, ki so na domačem igrišču klonili trikrat, z dvema goloma pa se je tedaj izkazal razigrani Kaheem Parris. Bo hitri Jamajčan uspešen tudi na zadnji tekmi prve tretjine državnega prvenstva?

Kdo je vroč?

Zoran Zeljković je po zadnji zmagi izpostavil tudi napake, saj njegovi varovanci v nekaterih segmentih igre niso bili dovolj natančni. So pa bili za razliko od prejšnjih tekem učinkoviti. Maks Barišić je ob koncu prvega polčasa načel domžalsko mrežo, s šestim zadetkom pa je na vrhu ligaške lestvice strelcev ujel Dina Stančiča in Mustafo Nukića. Primorec je dobro predstavo kronal še z asistenco za gol Kaheema Parrisa, s katerim sta se odlično ujela v koprskem napadu.

Ali ste vedeli?

Koprčani so se po dveh zapravljenih priložnostih veselili 200. prvoligaške zmage na domači Bonifiki. Mitja Viler jo je pospremil s tribune, Aleksander Rajčević pa je bil tudi tokrat poveljnik zadnje vrste. Osrednji branilec je med tednom odigral 150. prvoligaško tekmo v koprskem dresu, s to številko pa lovi prav dolgoletnega soigralca Vilerja, ki s petimi nastopi več zaključuje večno deseterico koprskega kluba. S 168 tekmami je deveti na lestvici Matej Pučko, s 321 tekmami pa je neulovljiv Ermin Hasić. 

 

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjani so po menjavi trenerja osvojili točko. V dvoboju s Taborom je po dveh zadetkih Dina Stančiča že dišalo po novem porazu, a so se grofje po zaslugi rezervistov, predvsem Tjaša Begića in Adam Jakobsena, pobrali in v končnici dvoboja izenačili. Z nekaj sreče bi lahko prišli tudi do treh točk, a morajo biti v knežjem mestu glede na dogajanje tekom celotnega obračuna zadovoljni tudi z eno. Državni prvak iz leta 2021 ima krog pred koncem prve tretjine prvenstva 11 točk, kar je manj kot znaša zaostanek za vodilnimi Koprčani. Tokratni gostitelji celjskega moštva bežijo za 12 točk, zato bo nedeljska zmaga v slovenski Istri praktično nujna v želji po približanju vrhu lestvice. Se bodo Celjani po decembru 2015 znova veselili na Bonifiki?

Adam Jakobsen, napadalec NK Celje: "V Koper potujemo z namenom, da osvojimo tri točke. Vsekakor spoštujemo dejstvo, da gre za ekipo, ki trenutno vodi v PLT, a hkrati nas to ne bo omejevalo pri naši drznosti in želji. Vsak posameznik v ekipi se zaveda pomembnosti te tekme, saj si želimo na dvotedenski odmor oditi s tremi točkami."

Kdo je vroč?

Simon Sešlar je v dvoboju s Sežanci spremenil postavitev nogometašev, kar pa vsaj sprva ni dalo rezultata. Je pa novi celjski strateg v polno zadel z menjavami, med katerimi ni manjkalo zvenečih imen. Kljub temu sta točko z goloma priigrala nogometaša, ki sta tekmo pričela na zelenici. Žan Medved je po podaji Ivana Božića prekinil strelsko sušo, hrvaško napadalec pa se je zatem veselil še svojega zadetka, skupno četrtega. Božić je s tem prvi strelec celjske ekipe.

Ali ste vedeli?

Ob Agronu Šalji je knežje mesto zapustil tudi prvi pomočnik Anton Usnik. Trenerskemu štabu Simona Sešlarja se je tako pridružila še ena legenda celjskega kluba. Desna roka novega stratega grofov je Marko Križnik, ki je v dresu Celja odigral 266 prvoligaških tekem. Nekdanji branilec se je po koncu aktivne kariere posvetil trenerskemu delu, sprva je deloval v Žalcu, konec prejšnjega leta pa se je vrnil v Celje in ob vodenju selekcije do 14 let postal tudi pomočnik Simona Sešlarja.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.10.2021 | Prva liga Telemach
    Remi tudi v Kopru
    Nogometaši Kopra in Celja so se v 12. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:2).

DELI NA