08.04.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Celje

Prva liga Telemach, 30. krog 

KOPER - CELJE

20. marec 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper in Celje se bosta 21. aprila pomerila za nastop v pokalnem finalu, že v nedeljo pa kanarčke in grofe čaka ligaški obračun na Bonifiki. Primorci so po domačem porazu z Mariborom sestavili serijo petih tekem brez poraza, po dvoboju z Aluminijem, ki so ga premagali prvič v letošnjem prvenstvu, pa so z odliko opravili še z zahtevnim gostovanjem v Fazaneriji. Koprčani so aktualnim prvakom preprečili, da bi se z zmago in zgolj tremi točkami zaostanka vključili v boj za najvišja mesta, sami pa so ostali za petami Maribora. Prav od razpleta sobotnega derbija bo odvisno, če se bo moštvu Zorana Zeljkovića ponudila priložnost, da ujamejo prvouvrščene Štajerce. Vodilna kluba ločijo tri točke, kakšna bo razlika po 30. krogu Prve lige Telemach?

Kdo je vroč?

Koprčani so bili v nedeljskem popoldnevu učinkovitejši od soboške zasedbe, ki ni izkoristila nekaj obetavnih priložnosti. Tudi po zaslugi Adnana Golubovića. Poletni povratnik v Slovenijo se je izkazal z nekaj odličnimi posredovanji in potrdil zaupanje trenerja Zeljkovića, čeprav je klonil tik pred koncem srečanja. Nekdanji čuvaj mreže Triglava in Domžal je imel jeseni precej težav z zdravjem, spomladi pa pa status prvega vratarja kluba z Bonifike upravičuje z dobrimi igrami.

Ali ste vedeli?

Da koprska obramba trenutno deluje odlično, dokazuje tudi podatek, da je so rumeno-modri na zadnjih štirih tekmah klonili zgolj enkrat. Ljubljančan v golu Primorcev je svoja vrata zaklenil na tekmah z Radomljami, Bravom in Aluminijem, v Murski Soboti pa je klonil prvič po več kot 360 minutah igre. Bodo Koprčani, ki so na treh tekmah s Celjem osvojili sedem točk, v nedeljo podaljšali niz neporaženosti?

 

CELJE

Prepoved nastopa: Jon Šporn in Tomislav Tomić

Kdo bo uspešnejši v predpokalnem ogrevanju? Celjani bodo v drugi polovici aprila na Bonifiki lovili že 11. pokalni finale, savinjski prvoligaš pa bo še pred tem v Kopru napadal tudi ligaške točke. Zasedba trenerja Simona Rožmana, ki bo ob Tomislavu Tomiću pogrešal še Jona Šporna, bo na peti tekmi v nizu lovila še četrto zmago. Zdi se, da je grofom po zimski kadrovski prenovi le steklo, iz tira pa jih ni vrgel niti poraz na štajerskem derbiju. Celjani so se na domači zelenici z 1:0 ugnali Sežance in z deseto zmago sezone storili nov korak proti mirnejši coni. Z novo zmago bi pri državnih prvakih iz leta 2020 - resda v ekipi ni več prida veliko šampionskega kadra - le še podkrepili svojo samozavest in Koprčanom poslali jasno sporočilo.

Tamar Svetlin, vezist NK Celje: »Kljub temu da se bomo s Koprom znova udarili čez dva tedna v pokalu, preračunljivosti ne bo. Sami imamo jasen cilj in to je nadaljevanje pozitivne serije. Tri zmage na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah, ko so nam nasproti stali zahtevni nasprotniki, so moštvu dale še dodatno samozavest.«

Kdo je vroč?

Kot že zapisano, so v knežjem mestu po zimskem povratku Simona Rožmano pošteno prevetrili podobo slačilnice. Jesenski rezultati so bili pod želenim nivojem, tega ob Savinji niso skrivali, precej bolje pa gre Celjanom v zadnjih tednih. Veliko zaslug za bogatejši točkovni izplen ima tudi Grigorij Morozov, ki se je ekipi pridružil tik pred prvo tekmo nadaljevanja sezone in hitro potrdil, da gre za kakovostno okrepitev. Bočni branilec odlično igra tudi v napadu, s tremi goli pa se je že povzpel na tretje mesto klubske razpredelnice.

Ali ste vedeli?

Več zadetkov kot Morozov sta v letošnjem prvenstvu za celjskega prvoligaša dosegla le poškodovani Žan Medved in Ivan Božić. Slednji je tekmo s Taborom pričel na klopi za rezerviste, Simon Rožman pa ga je v igro poslal dobre pol ure pred koncem obračuna. To je bil za Hrvata jubilejni stoti nastop na uradnih tekmah Celja, s skupno 25 zadetki pa počasi pleza tudi na večni lestvici štajerskega kluba. Do preboja v večno deseterico ga loči še devet ligaških golov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.04.2022 | Prva liga Telemach
    Koper z zmago drži priključek z vrhom
    Nogometaši Kopra so v 30. krogu Prve lige Telemach premagali Celje s 3:1 (1:1).

DELI NA