01.09.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Celje

Prva liga Telemach, 8. krog 

KOPER - CELJE

2. september 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koprčani so se na najboljši mogoč način odzvali na poraz proti Olimpiji. Ob Kamniški Bistrici so osvojili poln izkupiček, poleg tega so mero vzeli eni bolj razigranih ekip zadnjega časa. Gostitelje v rumeni opravi (kanarčki so tokrat nosili belo) je "presekala" poškodba Zenija Husmanija na začetku drugega polčasa: brez enega najizkušenejših členov se niso znali spopasti s koprskim vprašanjem. Primorci so stopnjevali pritisk, bili v zadnjih minutah nagrajeni z dvema zadetkoma in tako tudi po sedmem krogu ostajajo prvi zasledovalci vodilnih zmajev. Kakšen bo položaj pod vrhom lestvice po petkovi tekmi s tretjim Celjem, ki ima le točko manj od Kopra?

Kdo je vroč?

Vse kaže, da je Andrej Kotnik na Obali naposled našel pravo formo, morda celo življenjsko. Eden od najboljših posameznikov dosedanjega dela koprske sezone je tekmo tokrat začel pred nasprotnikovim golom, čeprav ga je Zoran Zeljković doslej praviloma postavljal v zvezno vrsto. Primorski strateg je s svojo odločitvijo zadel v polno: prav Kotnik je v 85. minuti s šestim prvenstvenim zadetkom načel domžalsko mrežo.

Ali ste vedeli?

V zadnjih urah poletnega prestopnega roka so Primorci zaostrili konkurenco v zadnji vrsti, ki je po odhodu Žana Žužka oslabljena. Do konca letošnje sezone se je zasedbi Zorana Zeljkovića pridružil Žiga Laci. Poznavalci slovenskega nogometa se bodo mladeniča spomnili iz sezone 2019/20, ko se je proslavil v dresu Mure, nato pa pritegnil pozornost atenskega AEK-ja. Bo na domačih tleh našel staro formo?

CELJE

Prepoved nastopa: /

Celjska rezultatska krivulja se je naposled obrnila navzgor. Tri točke proti Bravu, remi na štajerskem derbiju (s katerim so lahko precej bolj zadovoljni grofje) in nazadnje zmaga nad Goričani. Za sinje modri skalp so se morali varovanci Romana Pilipčuka pošteno namučiti, morda bi bil celo bolj pošten neodločen izid, a v nogometu štejejo goli. In teh so več dosegli Štajerci. No, zabili so enkrat, v izdihljajih srečanja, z bele točke, pa vseeno. Obračun, ki nikakor ni navdušil sladokuscev, se je končal po željah gostiteljev, rumeno-modre pa tokrat čaka za odtenek težji izziv: nasproti jim bo tokrat stal pokalni prvak iz Kopra. Kdo bo boljši v petek?

Jon Šporn, vezist NK Celje: "Z dvema zmagama in enim neodločenim rezultatom se nismo zgolj dvignili na lestvici, temveč smo si tudi povrnili samozavest. Na Bonifiko potujemo z namenom, da s pozitivnim nizom nadaljujemo."

Kdo je vroč?

Ko je Božo Kondić globoko v sodnikovem dodatku pokazal na najstrožjo kazen, je odgovornost prevzel Vasilije Janjičić. In glede na okoliščine odlično izvedel enajstmetrovko: žogo je poslal v eno, vratarja Likarja pa v drugo smer. Vezist se je Celjanom sicer pridružil že februarja, do prvenca pa je prišel v 24. krogu, ko je Mura na Fazaneriji slavila s 3:2. Kakšno vlogo bo imel nekdanji nogometaš Züricha tokrat?

Ali ste vedeli?

V knežjem mestu smo spremljali pester zaključek prestopnega roka. Rumeno-modri dres je po sporazumni prekinitvi pogodbe slekel Maj Rorič, barve brava bo do konca sezone branil Tamar Svetlin. Na sredini igrišča ga bo zamenjal Denis Popović, ki se domov vrača po skoraj desetletni epizodi na tujem. Pohvali se lahko z izkušnjami iz Grčije, Poljske, Rusije, Švice, Kitajske in, nazadnje, Cipra, kjer je igral za Anorthosis.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.09.2022 | Prva liga Telemach
    Slavje Celja v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 8. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:2 (0:2).

DELI NA