Pred tekmo: Koper - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

KOPER - DOMŽALE

6. marec 2021, ob 19.30

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- zaprto za javnost

 

KOPER

Prepoved nastopa: Denis Cerovec

Vse kaže, da so na Obali s ponovnim ustoličenjem Rodolfa Vanolija vendarle zadeli v polno. Italijanski strateg je svoje varovance po slabem začetku v Spodnji Šiški pripeljal do minimalnih zmag proti Muri in Aluminiju ter Koprčane vrnil v dirko za evropska mesta. Ta se ob vse boljši formi Domžal in že nekaj časa vročega Brava (ki se je pretekli konec tedna sicer nekoliko ohladil) iz kroga v krog zaostruje, v tem pogledu pa bo še toliko bolj zanimiva sobotna tekma. Na Bonifiki bodo gostovali prav četrtouvrščeni "ravbarji", ki jih od Koprčanov loči le boljša razlika v zadetkih. V poštev torej pride le zmaga, pot do treh točk pa bo vse prej kot lahka.

Kdo je vroč?

Ob nerazpoloženih Đorđu Ivanoviću in Dariu Kolobariću je pretekli konec tedna do vrha prvenstvene lestvice strelcev sam priplezal Nardin Mulahusejnović. Visokorasli napadalec se je v "klub 10" včlanil v Kidričevem: tik pred koncem prvega polčasa ga je po preigravanju s podajo našel Maks Barišić. Dare Vršič, ki je skupaj z nogometašem iz Bosne in Hercegovine jeseni tvoril udarni tandem, je, zanimivo, uspeh soigralcev znova pospremil s klopi.

Ali ste vedeli?

Ob omenjenem ne čudi, da je Mulahusejnović v tej sezoni zaigral na prav vsakem prvoligaškem obračunu. S popolno udeležbo se lahko poleg napadalca pohvalita le še dva nogometaša Kopra. Prvi je čuvaj mreže Ivan Vargić, ki ni izpustil niti ene igralne minute, trojico pa zaključuje Žan Žužek. S 23 nastopi jim je tik za petami Timotej Dodlek, še dva manj sta vpisala Dare Vršič in Stefan Stevanović. Kdo bo minutažo nabiral tokrat?

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Čeprav bi si Domžalčani morda želeli zadnjeuvrščeno Gorico premagati bolj prepričljivo (do minimalne zmage so prišli kar nekoliko na silo), je osnovni cilj dosežen. Varovanci Dejana Djuranovića so vpisali nove tri točke in se z njimi vsaj za nekaj dni zadržali na četrtem mestu. Le-tega bodo tokrat branili na Bonifiki, kjer ga bo naskakoval osveženi Koper. Rumena družina se bo v nasprotju z gostitelji v soboto najverjetneje zadovoljila že z remijem, v vsakem primeru pa se bodo želeli izogniti porazu. Prav na takšne spodrsljaje namreč čakajo le tri točke slabši Šiškarji, na katere v boju za Evropo nikakor ne gre pozabiti. Bodo Domžalčani na Primorskem bolj navdahnjeni kot pred tednom dni?

Damjan Vuklišević, branilec NK Domžale: "Smo v zelo dobri rezultatski formi, toda pred dvobojem z neposrednim tekmecem na razpredelnici to nima nikakršnega pomena. V Kopru nas čaka 90 minut borbe, hkrati bomo morali biti bolj odločni kot na srečanju z Gorico. Prvi medsebojni obračun na Bonifiki je oktobra pripadel domačim, zato se je v soboto treba pravilno odzvati in ciljati na zmago.  Pričakujemo zares napeto tekmo, odločale bodo malenkosti. Koper velja za zelo disciplinirano moštvo, ki je po zaslugi najboljšega strelca Nardina Mulahusejnovića nevarno tudi v napadu."

Kdo je vroč?

Če se je Dario Kolobarić v zadnjem času strelsko nekoliko ohladil, je Arnel Jakupović svoje topove šele dodobra ogrel. Dvaindvajsetletni Avstrijec bosansko-hercegovskih korenin je pred tedni z izjemnim prostim strelom matiral sežanskega čuvaja mreže, v nedeljo pa je žogo pospravil še za hrbet goriškega. Na začetku drugega dela igre se je po odlični podaji Tamarja Svetlina sam znašel pred primorskimi vrati in rutinirano zaključil. Bo nevaren tudi na Obali?

Ali ste vedeli?

Tekma z Gorico je bila za domžalski klub jubilejna 800. med elito. V tem času so se ravbarji veselili 322 zmag, 214-krat se je končalo z remijem, 264-krat pa so igrišče zapustili sklonjenih glav. Osvojili so 1175 točk in bili dvakrat - v sezonah 2006/07 in 2007/08 - okronani za državne prvake. Prav tolikokrat so dvignili slovenski pokal, v sezoni 2010/11 in 2016/17, in superpokal (2006/2007, 2010/2011). Domžale, čestitamo!

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.03.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani meljejo naprej
    Nogometaši Kopra so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:2).

DELI NA