28.09.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Domžale

Prva liga Telemach, 4. krog 

KOPER - DOMŽALE

29. september 2021, ob 17.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- pogoj PCT

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper in Domžale bosta z zaostalo tekmo četrtega kroga sklenila septembrsko dogajanje v Prvi ligi Telemach. Primorci bodo na domači Bonifiki iskali vrnitev na vrh ligaške razpredelnice, ki so ga izgubili z nedeljskim remijem v soboški Fazaneriji. Moštvo Zorana Zeljkovića je v dvoboju z državnim prvakom še tretjič zapored ostalo brez zmage, potem ko je prej dobilo šest zaporednih preizkušenj. Koprski strateg je bil po zadnjem sodniškem žvižgu zadovoljen tudi s točko, kakšne pa bodo želje v domačem spopadu z Domžalami? Sredina nasprotnika sta doslej v prvoligaški konkurenci odigrala 67 tekem, s tremi zmagami več pa so uspešnejši Domžalčani, ki so slavili 27-krat.

Kdo je vroč?

Nedeljski obračun v Murski Soboti ni ponudil zadetkov. Večji del obračuna smo spremljali taktično predstavo, priložnosti ni bilo veliko, v končnici srečanja pa so se razživeli Prekmurci. David Adam je zbral nekaj odličnih obramb, v šestem nastopu pa je še drugič zaklenil svoja vrata. Sedemindvajsetletnik je v golu dobro zamenjal Adnan Golubovića, ki po poškodbi še ni nared za nastope.

Ali ste vedeli?

Kanarčki niso izkoristili dveh možnosti, da bi se na Bonifiki veselili 200. domače zmage. Točke so iz Kopra odnesli nogometaši Brava in Aluminija, bodo Primorci uspešnejši v tretjem poskusu in na 844. prvoligaški preizkušnji? Koprčani so se prve zmage veselili že v prvem krogu krstne sezone državnega prvenstva, ko so pred domačimi gledalci z 1:0 premagali Ljubljano. Zadetek za prvi točki - tedaj sta se za zmago delili dve - je dosegel Mladen Rudonja.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžale so se v dvoboju 11. kroga Prve lige Telemach vrnile iz praktično izgubljenega položaja. Maribor je ob Kamniški Bistrici dvakrat povedel z dvema goloma prednosti, a so se rumeni uspeli vrniti. Najprej je štajersko prednost na spektakularen način znižal Enes Alić, po mariborskem vodstvu z 1:3 pa sta z goloma v 79. in 87. minuti izenačila Senijad Ibričić in Zeni Husmani. Ibričić je tako na najlepši način obeležil 36. rojstni dan, Domžalčani pa niso imeli veliko časa za proslavljanje. Že v sredo jih čaka zaostalo srečanje v Kopru, kjer bodo nadaljevanje iskanje poti v zgornji dom državnega prvenstva. Dvakratni državni prvak se z 11 točkami nahaja na sedmem mestu lestvice, peta Mura pa mu beži za pet točk.

Dejan Djuranović, trener NK Domžale: "Proti Kopru bomo morali še bolje vršiti pritisk neposredno na nasprotnikova vrata. Več žog kot pošlješ v kazenski prostor nasprotnika, več možnosti imaš za pravi zaključek, zato je s tem potrebno vztrajati. Mislim in upam, da smo blizu končne podobe ekipe. V napadu je potrebno biti bolj odločen in ko bomo tukaj uspešnejši bo tudi končni rezultat boljši."

Kdo je vroč?

Enes Alić je tudi na tekmi z Mariborom potrdil, da so v Domžalah z njegovim prihodom zadeli v polno. Bosansko-hercegovski nogometaš je nase opozoril že v poletnih kvalifikacijah za UEFA Evropsko konferenčno ligo, na nedeljskem srečanju pa se je veselil še prvenca v Prvi ligi Telemach. Bočni branilec je žogo poslal z leve strani igrišča, okroglo usnje je preletelo Ažbeta Juga in končalo za njegovim hrbtom.

Ali ste vedeli?

Obračun z Mariborčani bo v posebnem spominu ohranil tudi Slobodan Vuk. Dolgoletni napadalec rumenih je v nedeljo odigral 200. tekmo v Prvi ligi Telemach. Robustni napadalec se s to številko uvršča na drugo mesto večne klubske lestvice, več ligaških nastopov je zbral zgolj Luka Elsner. Okrogli številki se približujeta še dva člana Domžal, Zeni Husmani in Gaber Dobrovoljc sta v državnem prvenstvu zaigrala na 188 srečanjih, vse seveda v domžalskem dresu.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2021 | Prva liga Telemach
    Koprčani z zmago na zaostali tekmi znova na vrh
    Zaostala tekma četrtega kroga Prve lige Telemach je ponudila kar šest zadetkov, točke pa so ostale na Bonifiki. Koprčani so v mrežo Domžal pospravili štiri žoge in znova zavzeli vrh ligaške razpredelnice.

DELI NA