19.02.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Domžale

Prva liga Telemach, 22. krog

KOPER - DOMŽALE

20. februar 2022, ob 17.30

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- PCT pogoj

KOPER

Prepoved nastopa: Karlo Bručić

Kanarčki so z zmago nad Celjem napovedali, da bodo tudi v nadaljevanju sezone lačni uspeha. Zasluge za knežji skalp gre v veliki meri pripisati Kaheemu Parrisu: odlični Jamajčan je domačine (ki so sicer imeli svoje priložnosti) pokopal praktično lastnoročno. S tremi točkami so varovanci Zorana Zeljkovića za 24 ur skočili na vrh prvenstvene razpredelnice, ker pa je Maribor na večnem derbiju nato priznal premoč ljubljanskemu tekmecu, bodo tam ostali vsaj še nekaj dni. V nedeljo na obisk prihajajo Domžale, ki so sredi tedna odigrale zaostalo tekmo z Olimpijo. Bodo Primorci izkoristili utrujenost rumene družine in ohranili prednost pred zasledovalci?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Tako kot pred vsako prvenstveno tekmo si želimo treh točk. Čaka nas dober nasprotnik, ogledal sem si jih tudi v živo in zmaga proti Olimpiji potrjuje, da imajo Domžale kvalitetno ekipo. Ta rezultat zame ni presenečenje. Ampak to ne spremeni naših ciljev, igramo doma, dokazali smo, da lahko premagamo vsakogar."

Kdo je vroč?

Kaheem Parris je bil na Štajerskem nesporni junak Koprčanov. Hitronogi Jamajčan je domačo zasedbo pokopal z dvema izrednima zadetkoma. V 26. minuti je z roba kazenskega okroglo usnje poslal v zgornji desni kot knežjih vrat. Nekaj podobnega (prodor z desne strani in odličen strel z levico) smo videli tudi v 85. minuti. Sedmi zadetek v letošnji sezoni, peti v prvoligaškem tekmovanju. Bodo številke znova poskočile v nedeljo?

Ali ste vedeli?

Adam Vošnjak se bo do konca letošnje sezone kot posojen nogometaš udejstvoval v sosednjih Dekanih. Otrok velenjskega Rudarja, ki se najbolje znajde na sredini igrišča, se je Kopru sicer pridružil leta 2020, v tem času pa je za kanarčke zbral 10 ligaških in 2 pokalna nastopa. Med slovensko elito se je veselil enega zadetka. Kakšno zgodbo bo 21-letnik spisal na drugoligaških zelenicah?

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Če s predstavo proti Taboru Domžalčani niso pretirano navdušili domačega občinstva, je bilo sredi tedna povsem drugače. Varovanci Dejana Djuranovića so bili razigrani, poletni, na drugi strani pa neprepoznavna Olimpija ni imela pravih možnosti. Tako kot Maribor na večnem derbiju so Domžalčani v spopadu Ljubljanske kotline nadzirali potek igre, le da so bili nekoliko učinkovitejši od vijoličastih. V ljubljansko mrežo bi zlahka pospravili še kakšno žogo več, za zmajski skalp pa bi bila pravzaprav dovolj že ena – Olimpija si je pripravila bore malo priložnosti. Zdaj ravbarje čaka prvo spomladansko gostovanje. Kako se bodo odrezali na Obali?

Ajdin Mulalić, vratar NK Domžale: "Kako premagati Koper? Tako, da onesposobimo napadalni trojec in izkoristimo ponujeno. Seveda je potrebno paziti tudi na ostale nogometaše, vendar so na prvih dveh tekmah vse gole dosegli tako, ker nismo bili dovolj blizu nasprotnika. Ne smemo jim dovoliti preveč, stati moramo bližje in tako bodo Koprčani težje prišli do zaključnih udarcev. Resda so imeli na voljo za pripravo ves teden, mi pa zgolj dva dneva, a na to se ne oziramo. Pomembna sta vsebina in končni izid. Upajmo, da bo pozitiven."

Kdo je vroč?

Benjamin Markuš je bil v četrtek eden najboljših posameznikov rumene družine. Enaindvajsetletnik je še drugič zapored zaigral od prve minute, le da ga je tokrat Djuranović postavil na krilo. Za dobro igro je bil nagrajen v 36. minuti, ko mu je prvi zadetek med elito podaril kar vratar Olimpije. Ivan Banić je predrzno (in zelo nespretno) preigraval, Markuš pa je zlahka prišel do žoge in jo potisnil čez golovo črto.

Ali ste vedeli?

Zeni Husmani je proti Olimpiji vpisal svoj 198. nastop na prvoligaškem odru. Na klubski večni lestvici je tako ušel Juninhu (četrto mesto s 197 nastopi) in Dobrovoljcu (194 nastopov). Pred 31-letnim nogometašem iz Severne Makedonije sta še vedno njegov trenutni soigralec Slobodan Vuk (210 nastopov) in Luka Elsner, ki je v rumenem zbral rekordnih 227 nastopov.

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.02.2022 | Prva liga Telemach
    Domžalčani slavili tudi v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 22. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:1).

DELI NA