02.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Domžale

Prva liga Telemach, 34. krog

KOPER - DOMŽALE

4. maj 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Poraz v Stožicah ni stopil prednosti Kopra, ki na četrtem mestu zasledovalcem še vedno beži za štiri točke. Ekipa trenerja Zorana Zeljkovića je morala v Stožicah še četrtič to sezono čestitati zeleno-belim, ki so do zmage prišli tudi po zaslugi dobrega odprtja obeh polčasov, še posebej prvega. Ljubljančani so po manj kot 15 minutah igre vodili z dvema goloma prednosti, Koprčanom pa po znižanju Brighta Odemwonyija in Andreja Kotnika niso izkoristili priložnosti za izenačenje. Kot že zapisano, je Koper ohranil štiri točke naskoka pred Sobočani in Domžalčani, ki bodo tokratni gostje Bonifike. Lahko v četrtkovem večeru borba za Evropo dobi dodaten zaplet?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Dobro vemo, za kakšna igralca gre, zagotovo bosta Kotnik in Barišić dodana vrednost. Kotnik je v Stožicah po dveh treningih dokazal, da ima veliko kakovosti. Ne bo lahko, je pa naš cilj Evropa in verjamem, da bomo to izborili. Vsa srečanja do konca prvenstva bodo tekme sezone, igramo doma in pred svojimi navijači, na zadnjih treh tekmah pa moramo narediti vse, da pridemo do cilja."

Kdo je vroč?

Zoran Zeljković je imel v Ljubljani kljub porazu nekaj razlogovo za zadovoljstvo, saj sta se na igrišče vrnila dva pomembna aduta. Ob Maksu Barišiću, ki je imel priložnost za izenačenje na 3:3, je prvič po poškodbi zaigral tudi Andrej Kotnik in z 11. ligaškim golom sezone hitro potrdil, da gre za močno orožje kanarčkov. To so letos na lastni koži spoznali tudi Domžalčani, saj jih je prav Kotnik v začetku marca z dvema goloma izločil iz pokalnega tekmovanja, v sedmem krogu pa je zadel tudi za koprsko slavje ob Kamniški Bistrici.

Ali ste vedeli?

Matej Palčič je v nedeljo pričel tudi tekmo z Olimpijo, s 176. prvoligaškim nastopom v dresu Kopra pa se je na osmem mestu večne klubske lestvice izenačil z Manuelom Peršičem. Bočni branilec je to pomlad že prehitel Aleksandra Rajčevića, v prihodnji sezoni pa lahko ulovi Enesa Handanagića (186) in Damirja Hadžića (191). Z več kot 200 ligaškimi nastopi za Koper se lahko pohvalijo Saša Jakomin, Ivica Guberac, Edmond Gunjač in Andrej Poljšak, na vrhu lestvice pa je s 321 tekmami praktično neulovljiv Ermin Hasić.

 

DOMŽALE

Prepoved nastopa: /

Domžalčani so bili znova blizu, a je spet nekaj zmanjkalo, niz brez zmage pa zdaj šteje sedem tekem. Rumeni po odmevnem slavju v Stožicah, ko so Olimpiji zabili kar štiri zadetke, še niso našli recepta za zmago, konec tedna so na svoj račun dodali še četrti remi na zadnjih petih tekmah. Pomlajena ekipa je dvoboj z Gorico odprla z zadetkom Luke Topalovića, a so gostje uspeli izničiti zaostanek. Mrežo bivšega kluba je z natančnim udarcem z razdalje zatresel Dario Kolobarić, Domžalčani pa so tako še enkrat zapravili priložnost, da bi se povsem približali Kopru. Lanskoletni pokalni prvaki so namreč v zadnjih štirih krogih osvojili štiri točke, zato so ravbarjem že prej "ponudili" roko, da zapletejo borbo za evropsko vozovnico. Kot že zapisano, razlika med tekmecema znaša štiri točke, kakšna bo v petek?

Kdo je vroč?

Luka Topalović se je na petkovi tekmi z Gorico veselil prvega zadetka v članskih tekmovanjih. Korošec, ki šteje šele 17 let, je močno sprožil po kotu in izbiti žogi, s prvoligaškim prvencem pa je dokazal, da številke v kadetski ligi niso naključje. Nekdanji up Korotana, ki je krajši čas igral tudi za Bistrico, je z 18 goli še vedno najboljši strelec prvenstva za nogometaše do 17 let, čeprav je za kadetsko selekcijo nazadnje igral v 19. krogu, konec marca.

Ali ste vedeli?

Topalović bo konec maja zagotovo eden od adutov kadetske izbrane vrste, ki bo na Madžarskem zaigrala na evropskem prvenstvu. Zasedba selektorja Miša Brečka se bo v močni skupini B udarila s Srbijo, Španijo in Italijo, mladi napadalec Domžal pa je s prvoligaškim prvencem že poskrbel za dobro popotnico. Mladenič je postal prvi nogometaš generacije 2006 z zadetkom v Prvi ligi Telemach. V letošnji sezoni sta se med strelce že vpisala igralca rojena leta 2005, Niko Kasalo in Lucas Mačak, Topaloviću je ta dosežek uspel že kot kadetu.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.05.2023 | Prva liga Telemach
    Slavje Domžal v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 34. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Domžalam z 2:3 (1:2).

DELI NA