Pred tekmo: Koper - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 36. krog

27. maj 2017, ob 16.55: KOPER - GORICA

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 797 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- ženske, dijaki in študenti: 5 evrov
- upokojenci: 3 evre
- mladoletniki do 18. leta in lastniki abonmajev za sezono 15/16: brezplačno

 

KOPER:

Prepoved nastopa: Toni Datković in Šime Gregov

Nogometaši Kopra so se tudi z neugodnega gostovanja v Krškem vrnili neporaženi, s točko pa so serijo podaljšali na devet srečanj. Kljub temu remi zasedbi trenerja Igorja Pamića ni prinesel pretiranega veselja, saj so kozlički zapravili priložnost, da skočijo pred Celje, ob ugodnem razpletu ostalih srečanj pa bi ostali tudi v lovu na evropsko vozovnico. Le-ta je splavalo v jadransko morje, v zadnjem krogu sezone pa se Koprčani borijo le še za to, če bodo sezono sklenili v zgornjem ali spodnjem domu lestvice. Odgovor na to vprašanje bo znan po primorskem derbiju in tekmi na Ptuju, kjer bodo Domžale gostile Celjane. Ob lastni zmagi, ki pa je letošnji primorski derbiji še niso ponudili, bi se Koprčani na peto mesto zavihteli tudi v primeru delitve točk v najstarejšem slovenskem mestu.

Senijad Ibričić: »Ostala je še zadnja tekma sezone, potrebno jo je maksimalno in pošteno oddelati. Od naše publike in sezone se bomo skušali posloviti z zmago. Nadejamo se, da bo v sledeči sezoni precej bolje.«

Kdo je vroč?

Igor Pamić pred zadnjimi 90 minutami letošnje sezone vnovič i povsem brez skrbi. Visokorasli Istran se bo moral pošteno znajti pri sestavi obrambne vrste, saj je po tekmi v posavski prestolnici ostal brez obeh najpomembnejših osrednjih branilcev. Toni Datković in Šime Gregov sta zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov že sklenila sezono, zato bo moral Pamić iskati začasne rešitve. Ob zimskem novincu Franu Ikiću, ki še čaka na krstne minute v Prvi ligi Telekom Slovenije, bi lahko obrambni par tvoril tudi Haris Dedić. Sicer bočni branilec se je v vlogi osrednjega branilca nekajkrat znašel že jeseni, ko pa se je v paru z Gregorjem Sikoškom nekajkrat izkazal kot dostojna zamenjava.

Ali ste vedeli?

Na Bonifiki bomo v sobotnem popoldnevu spremljali spopad lokalnih rivalov, ki pa se lahko v tem trenutku pohvalita z najdaljšo serijo neporaženosti. Tako Koprčani kot tudi Goričani so spomladi zgolj enkrat okusili grenkobo poraza. Za Gorico, ki je nanizala že 12 tekem brez poraza, je bil v drugem krogu po zimskem premoru usoden Maribor, Koprčanom pa so nekoliko presenetljiv poraz v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije zadali Krčani. Čeprav so Koprčani izgubili zgolj devetkrat, manj porazov sta doživela zgolj Maribor in Gorica, pa so četo trenerja Igorja Pamića tepli predvsem številni remiji, zbrali so jih kar 14, enega manj od Krškega, ki se lahko pohvali z največ neodločenimi izidi.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Zasedba trenerja Mirana Srebrniča je z novim skalpom Olimpije, ki jo je spomladi presenetila že v Stožicah, izpolnila osnovni cilj letošnje sezone. Iz domačih fantov sestavljena ekipa si je v močni konkurenci, v kateri se tudi Celjani in Koprčani kljub točkovnemu zaostanku s kakovostnima moštvoma niso predali, krog pred koncem sezone zagotovila vsaj dve evropski preizkušnji. Še pred razmišljanjem o evropskih bojih in žrebu tekmeca v kvalifikacijah UEFA Evropske lige čaka Goričane še zadnja ligaška preizkušnja, ki lahko sinje-modrim prinese še nekaj veselja. Ne le, da bi goriška ekipa z novo zmago poslovila od uspešne pomladi, s kompletom treh točk bi si Gorica zagotovila tudi drugo mesto in bi sezono sklenila zgolj za Mariborom. Bo Gorica uspešna v svoji nameri?

Grega Sorčan, vratar Gorice: »V igri je končno drugo mesto. Tudi v primorski derbi gremo z enakim ciljem – zmagati. Od sezone se želimo posloviti nepremagani na zadnjih 13 tekmah. To je zelo dolga serija.«

Kdo je vroč?

Jasno je, da je Miran Srebrnič pred tekmo s Koprom izgubil še enega izkušenega nogometaša. Matija Škarabot je tekmo z Olimpijo zaključil že v zgodnji fazi srečanja, a so soigralci bočnega nogometaša vseeno uspeli nadomestiti. Ob vratarju Gregi Sorčanu, ki je zaustavil tudi strel z bele točke, je v zadnji domači preizkušnji sezoni izstopal tudi Dejan Žigon. Nizkorasli nogometaš je še posebej v zadnjih desetih tekmah spomnil na strelsko rapsodijo, ko je kot za stavo polnil mreže nasprotnih moštev. V zadnjih desetih nastopih je štirim podajam dodal še štiri od skupno šestih doseženih zadetkov.

Ali ste vedeli?

Goričani so se po uspešni pomladanski seriji, ko so sedmim slavjem dodali še pet remijev dokopali do položaja, ko sami odločajo o svoji usodi v lovu na drugo mesto. Z 12 tekmami neporaženosti so se sinje-modri močno približali najboljšemu tovrstnemu dosežku letošnje sezone, saj se je Maribor med sedmim in 20. krogom kar 14-krat zapored izognil porazu. Ne glede na razplet zadnjega srečanja sezone, pa je že sedaj jasno, da bo Gorica na odmor odšla kot najboljša ekipa pomladi. Srebrničevi varovanci so spomladi v uspešno točkovno bero  dodali 29 točk, s čimer je že presežen izkupiček lanske sezone.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Z zmago je Gorica podprvak
    V 36. krogu 1. nogometne lige Telekom Slovenija so nogometaši Kopra na Bonifiki izgubili primorski derbi proti Gorici z 0:1 (0:0)

DELI NA