Pred tekmo: Koper - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

KOPER - GORICA

21. november 2020, ob 20.00

Neposredni prenos: Planet 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- brez gledalcev

KOPER

Prepoved nastopa: /

Skalp Olimpije za Koprčane ni pomenil zgolj treh točk, ampak tudi jasno in glasno sporočilo konkurentom. Primorci so v Stožicah dokončno pokazali, kako resno mislijo z napovedmi, ki so pred in med sezono prihajale z Obale. Zelo resno. Priložnost za takšno manifestacijo se jim je pred slabim mesecem dni sicer že ponudila, a se je pod Pohorjem nato končalo z delitvijo točk. Nekoliko nesrečnemu remiju v štajerski prestolnici je sledila serija štirih zmag in z njo bliskovit vzpon na visoko tretje mesto, drugo in prvo pa sta tako rekoč na dosegu roke. Če bo v tem krogu klonila še Gorica, bi četi Mirana Srebrniča kaj lahko uspel še en skok.

Kdo je vroč?

V prestolnici si je zadetka najbolj želel Stefan Stevanović. Nekdanji nogometaš sežanskega Tabora je nekajkrat zapretil že v prvem polčasu, okroglo usnje je vselej zletelo za las mimo domačih vrat, nagrada pa je prišla v 75. minuti. Po sijajni ekipni akciji je Srb prišel do drugega gola v sezoni, prvič pa se je med strelce vpisal prav proti Gorici. Bo 29-letnik za sinje modro mrežo nevaren tudi tokrat?

Ali ste vedeli?

Nardin Mulahusejnović je bil med tednom na delu v reprezentančnem dresu. Z mlado izbrano vrsto Bosne in Hercegovine je slavil zmago nad belgijskimi mladinci. Visokorasli napadalec je v igro vstopil v začetku drugega polčasa in svoji ekipi pomagal do končnega rezultata 3:2, tudi vse tri točke pa niso bile  dovolj za uvrstitev na Evropsko prvenstvo za nogometaše do 21 let, ki ga bo prihodnje leto gostila Slovenija.

GORICA

Prepoved nastopa: /

Tekma z Bravom se je končala z najmanj priljubljenim nogometnim izidom. Priložnosti so v mestu vrtnic sicer kar deževale, a so prav vse ostale neizkoriščene. Goričani se osvojene točke kakopak ne bodo branili, v boju za obstanek bo štela prav vsaka, jih pa zaenkrat nabirajo prepočasi. Sinje modri so v spodnjem koncu lestvice vedno bolj osamljeni: Domžalčani so med reprezentančnim premorom ujeli priključek z glavnino, bežijo tudi Celjani, podobno slabo gre tako le še Aluminiju. V sobotnem večeru varovance Gordana Petrića čaka primorski derbi z nekdanjim so(drugo)ligašem iz Kopra. Bo sosedska tekmovalnost dovoljšna motivacija za izboljšanje bere?

Matteo Tomiček, branilec ND Gorica: "Pričakujem trdo tekmo, saj je Koper zelo izkušena ekipa. Imajo veliko individualne kvalitete, poleg tega pa so trenutno v dobri formi. Kljub temu cilj ostaja tak kot vedno. Na vsaki tekmi gremo na zmago. Naša pozornost mora biti primarno usmerjena v lastno igro. Dokler bomo mi odigrali tako, kot znamo, bo vse v redu." 

Kdo je vroč?

Minute med elito v zadnjem času znova nabira Tjaš Begić. Sedemnajstletni vezist je zaigral že ob porazu z Olimpijo, tik pred reprezentančnim premorom pa je nastop vpisal še proti Bravu. Mladenič je v 74. minuti zamenjal Mathiasa Oyewusija, a tehtnice v naslednje četrt ure ni uspel prevesiti na primorsko stran. Produkt Gorice je nase sicer opozoril v julijskih dodatnih kvalifikacijah, ko je svoji ekipi z golom pomagal do visoke zmage nad Triglavom.

Ali ste vedeli?

Gorica je 19. novembra 2011 na gostovanju pri Triglavu slavila z 0:2, kranjsko barko je z dvema zadetkoma potopil Goran Galešić. Zanimivo, takrat je bilo v prvi enajsterici sinje modrih moč najti tudi dva trenutna člana primorskega kluba. V gorenjski prestolnici sta pred devetimi leti od prve minute namreč zaigrala Matija Širok in Nejc Mevlja. Kakšna bo njuna vloga v Kopru?

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi na primorskem derbiju
    Nogometaši Kopra in Gorice so se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

DELI NA