13.04.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Gorica

Prva liga Telemach, 31. krog

KOPER - GORICA

14. april 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci 8–15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Enaintrideseti kroga Prve lige Telemach bo zaključen z velikim derbijem v Stožicah, s primorskim derbijem pa ga bodo odprli nogometaši Kopra in Gorice. Komu bo pripadel prestižni spopad, ki prinaša pomembne točke? Koprčani lovijo zmago v bitki za evropsko vozovnico, Goričani pa točke potrebujejo za prvoligaški obstanek. V letošnji sezoni so z zmago in dvema remijema uspešnejši kanarčki, ki pa se spopadajo s precejšnjim številom poškodb. Zdravstvene težave so koprsko zasedbo pošteno zdesetkale že pred gostovanjem v Ljudskem vrtu, kjer rumeni ob razigranih Mariborčanih niso imeli pravih možnosti, da obogatijo svoj točkovni konto. Bo drugače v petkovem večeru, ko bodo Koprčani odigrali 900. prvoligaško tekmo?

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Na derbijih ni nikoli lahko, pričakujemo, da bo podobno tudi tokrat, čaka nas čvrst nasprotnik. Dobro se bomo pripravili, verjamemo, da smo sposobni vsakogar premagati. Igramo pred svojimi navijači in naredili bomo vse, da zmaga ostane doma."

Kdo je vroč?

Pri aktualnih pokalnih prvakih bodo skušali čimprej pozabiti velikončni teden. Ne le poraz v Mariboru, Koprčani so Štajersko v nekaj dneh zapuščali z dvema porazoma, saj so v Kidričevem izgubili pokalni obračun z Aluminijem. Ob velikem številu poškodovanih nosilcev igre je v Ljudskem vrtu v vlogi kapetana zaigral Ivan Novoselec, ki je pred dnevi odločil domačo tekmo z Bravom. Nekdanji branilec Zavrča se v tej vlogi ni znašel prvič, saj je bil v preteklosti že kapetan čakovskega Međimurja. Lahko prav on Koper popelje v mirnejše vode?

Ali ste vedeli?

Koprska zasedba se je z gostovanja v Mariboru vrnila brez točk, za nameček pa so v Murski Soboti slavili tudi Celjani, ki zdaj ekipi Zorana Zeljkovića na tretjem mestu bežijo za pet točk. Na koprsko srečo so v minulem krogu brez zmage ostali tudi Domžalčani in Sobočani, na Bonifiki pa upajo, da bodo čimprej dočakali povratek nogometašev, ki so na bolniški listi. Tekmo v Ljudskem vrtu so izpustili Andrej Kotnik, Maks Barišić, Bede Osuji, Matej Palčič, Anis Jašaragić, Timothe Nkada, Matthias Fanimo, William Milovanović, Klemen Hvalič in Franjo Prce.

 

GORICA

Prepoved nastopa: /

Koprčani so v prejšnjem tednu doživeli dva poraza, tudi Goričanom pa v zadnjem obdobju ne cvetijo vrtnice. Po zmagi v Celju, domačem remiju z Muro in slavju v Sežani so sledili trije porazi, še posebej boleč je bil tisti v Šiški. Bravo se je s preobratom oddaljil od dna lestvice, podobno pa je v prejšnjem krogu uspelo še Radomljanom, ki so Gorici pobegnili na osem točk prednosti. Tolikšna je tudi zaloga Ljubljančanov, trenutna realnost zasedbe trenerja Edyja Reje pa je v prvi vrsti povezana s tem, da se izognejo zdrsu na deseto mesto lestvice. Tabor namreč zaostaja vsega točko, štirikratne državne prvake pa do medsebojnega obračuna v zadnjem krogu prvnestva čaka serija zahtevnih preizkušenj z Olimpijo, Domžalami, Celjemi in Muro, še najprej pa s Koprom.

Matija Širok, branilec ND Gorica: "Ne glede na položaj na lestvici, to so primorski derbiji, na katerih smo vedno igrali dobro. Na zadnji tekmi v Novi Gorici smo bili boljši nasprotnik, žal smo uspeli izvleči le neodločen rezultat. Verjamem, da bomo najmanj konkurenčni Kopru in bomo dosegli pozitiven izid."

Kdo je vroč?

Nogometaši Gorice so v Športnem parku Domžale izgubili še eno pomembno preizkušnjo, po Bravu so, kot že zapisano, obračun začelja lestvice dobile še Radomlje. Primorsko mrežo je dvakrat zatresel Sandi Nuhanović, Goričani pa na drugi strani niso uspeli uresničiti svojega načrta. Etien Velikonja kljub precejšnjemu številu odsotnih nogometašev ni dobil priložnosti za igro, lahko izkušeni napadalec matičnemu klubu pomaga na Bonifiki?

Ali ste vedeli?

Tudi za Gorico velja, da je tekmo ob Kamniški Bistrici odigrala v oslabljeni zasedbi. Denis Cerovec, ki je že zaključil sezono, se je na seznamu poškodovanih pridružil Vahidu Selimoviću, Alessandru Ahmetaju in Urošu Likarju, bolezen pa je nastop preprečila še Dariu Kolobariću, Luki Stankovskemu in Leonu Mariniču. Za nameček v Domžalah zaradi bolezni ni bilo niti Edyja Reje, ki ga je nadomestil Sergio Porrini. Se je zdravstveni karton izboljšal pred primorskim derbijem?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2023 | Prva liga Telemach
    Primorski derbi dobili Koprčani
    Nogometaši Kopra so v 31. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 1:0 (0:0).

DELI NA