Pred tekmo: Koper - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

11. marec 2017, ob 18.00: KOPER - KALCER RADOMLJE

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.010 sedežev (povprečen obisk: 786 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- ženske, dijaki in študenti: 5 evrov
- upokojenci: 3 evre
- mladoletniki do 18. leta in lastniki abonmajev za sezono 15/16: brezplačno

 

KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani so se po receptu, ki je spominjal na uvodno pomladansko preizkušnjo s Celjem, razveselili novih točk. Če je bil avtogolov Celjanov pred malce manj kot dvema tednoma dovolj za remi in točko, je Miha Blažič, sicer otrok koprskega prvoligaša, v dvoboju z Domžalami nekdanjemu klubu z nesrečno potezo priigral vse tri točke. Z osmo zmago sezone so Koprčani vnovič ujeli četrto mesto, a v troboju točkovno izenačenih moštev zaradi najslabše razlike v doseženih in prejetih zadetkih še naprej zasedajo šesto pozicijo. Morda se bodo kozlički višje po lestvici pomaknili že po tekmi 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko bodo na Bonifiki gostovali Radomljani. Primorci so se v jesenskih obračunih z zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva razveselili vseh šestih točk, obakrat so v radomeljsko mrežo pospravili po tri zadetke.

Kdo je vroč?

Jan Andrejašič spada v skupino koprskih nogometašev, ki jim obračuni z Radomljami očitno najbolj ležijo. 21-letni bočni branilec se je v letošnji sezoni razveselil dveh zadetkov, pod oba pa se je podpisal v tekmah z Radomljami. V obračunu šestega kroga je Aljaža Ivačiča matiral že v tretji minuti in gostitelje povedel do hitrega vodstva, v oktobrskem spopadu pa je po podaji Danijela Pranjića podvojil koprsko prednost in pristavil pomemben delež k zmagi z 1:3. V domžalskem Športnem parku je sicer blestel tudi Pranjić, saj je nekdanji zvezdnik Bayerna podal za prva zadetka na tekmi, deset minut pred koncem srečanja pa izsilil še najstrožjo kazen, ki jo je v gol pretvoril Senijad Ibričić.

Ali ste vedeli?

Na zelenici koprske Bonifike se bosta v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije udarili ekipi, nogometaši katerih v nadaljevanju sezone kot edini še niso dosegli zadetka. Radomljanih v porazih z Aluminijem in Celjem kljub priložnostim niso našli poti do nasprotne mreže, Koprčani pa so imeli malce več sreče, saj so tudi s pomočjo dveh avtogolov prišli že do štirih točk. V letošnjem prvenstvu smo sicer videli osem avtogolov, vse od krstne sezone državnega prvenstva pa se je v 5.191 tekmah napačna mreža zatresla 179-krat, največ avtogolov so gledalci videli v sezoni 2007/08 - kar 16.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Radomljani tudi v drugem pomladanskem poskusu niso prišli do točk. Če so varovanci trenerja Adnana Zildžovića, ki je dober teden pred nadaljevanjem Prve lige Telekom Slovenije nasledil Roberta Pevnika, v dvoboju z Aluminijem prevladovali v prvem polčasu in tedaj zapravili nekaj izrednih priložnosti, so se v knežjem mestu prebudili v končnici srečanja. Celjski vratar Kotnik je odlično posredoval po nevarnih poskusih Tina Karamatića, Lea Ejupa in Josipa Balića, radomeljska zasedba pa se je domov vrnila z minimalnim porazom. Po zaslugi remija Aluminija in Krškega zaostanek za devetim mestom znaša že zajetnih 13 točk, zato bi bile tudi točke s prihajajočih gostovanj izjemno dobrodošle. Srečanja s Koprčani so Radomljam že prinesle nekaj veselja, saj so se mlinarji krstne prvoligaške zmage pred dvema sezonama razveselili prav proti Primorcem.

Kdo je vroč?

Zildžovićeva zasedba je v izdihljajih sobotnega dvoboja s Celjem pretila predvsem preko standardnih situacij. V vlogi izvajalca prostih strelov in kotov se je izkazal Robi Jakovljević, ki je pred gol Matica Kotnika usmeril nekaj natančnih predložkov, po katerih so bili z glavo nevarni Tin Karamatić, Leo Ejup in Marko Nunić, ki je s petimi zadetki prvi strelec moštva. Jakovljević, sicer nekdanji član Gorice, ki prihaja z Zasavja, je član Radomelj že tretjo sezono, pred dvema letoma je v prvoligaški konkurenci vknjižil 19 nastopov, v letošnji pa je zaigral na osmih tekmah.

Ali ste vedeli?

Minuli krog je ponudil kar dve srečanji s po šestimi zadetki. Če bodo napadalci v soboto podobno razpoloženi tudi na koprski Bonifiki, bi lahko videli že 300. zadetek v letošnji sezoni. V 115 tekmah je padlo 295 golov, natančneje 2,57 na tekmo. Po štirih zadetkih v goriški mreži je primat najučinkovitejše ekipe prvenstva prevzel Maribor, ki je pot do gola nasprotnikov našel že 47-krat, z najskromnejšim napadom pa po 23 tekmah razpolagajo prav Radomljani - doslej so dosegli 16 zadetkov. Domača moštva sicer v povprečju dosežejo 1,34 gola na tekmo, gostje pa 1,23.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper do visoke zmage
    Nogometaši Kopra so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 4:1 (2:1).

DELI NA