Pred tekmo: Koper - Krka

Prva liga Telekom Slovenije, druga tekma kvalifikacij

KOPER - KRKA

2. junij 2021, ob 20.00

Neposredni prenos: Sportklub 2

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 5 evrov (PCT režim)
- več informacij

KOPER

Prepoved nastopa: /

Kdo bo v sezoni 2021/22 del prvoligaške druščine, bodo to Koprčani ali Novomeščani? Pred povratno tekmo na Bonifiki so v boljšem položaju Koprčani, ki so si na nedeljskem obračunu v Novem mestu priigrali dva zadetka prednosti. Dolenjci niso bili brez možnosti, tehtnica pa se je na stran kanarčkov nagnila sredi drugega polčasa, ko so varovanci Nedžada Okčića dvakrat zadeli v razmaku treh minut. V 65. minuti je najstrožjo kazen izkoristil Nardin Mulahusejnović, kmalu zatem je lepo akcijo rumeno-modrih zaključil Stefan Stevanović. Lahko Krka na Primorskem nadoknadi dva zadetka zaostanka?

Ivica Guberac, kapetan in vezist Kopra: "V drugem delu prvenstva smo imeli niz negativnih rezultatov, enostavno nam ni šlo. Zadnjo tekmo sezone bomo igrali doma, na Bonifiki, kjer lahko skupaj z navijači potrdimo obstanek v ligi. Oni so naš dvanajsti igralec. V imenu ekipe in vseh v klubu jih vabim na Bonifiko, z zmago se jim želimo zahvaliti za podporo. Vem, da smo jih v zaključku sezone kdaj razočarali, se igrali z njihovimi živci, zato se jim v imenu ekipe opravičujem. Skupaj smo močnejši."

Kdo je vroč?

Nogometaši Kopra so na Portovalu prekinili skromno serijo rezultatov. Primorci so se veselili prve zmage po enomesečnem postu, pred katerim so nazadnje dobili pokalni obračun z Dravo. Tudi na Ptuju je mrežo gostiteljev zatresel Nardin Mulahusejnović, ki je v nedeljo strl odpor Krke. Bosansko-hercegovski napadalec je izkoristil strel z bele točke, v letošnji sezoni pa se je razveselil 18 zadetkov.

Ali ste vedeli?

V prejšnjih dveh sezonah so kvalifikacije za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije več veselja prinesle drugoligašem. Lani so se vrnitve med prvoligaše veselili Novogoričani, ki so na dveh tekmah presenetili kranjski Triglav, sezono prej pa se je prav Gorica opekla z drugouvrščeno ekipo 2. SNL. “Vrtnice” so morale priznati premoč sežanskega Tabora. Se bo drugoligaški niz prekinil v sredinem večeru?

 

KRKA

Prepoved nastopa: /

Četo trenerja Zorana Zeljkovića na povratni tekmi kvalifikacij čaka zahtevna naloga. “Farmacevti” bodo v Kopru iskali recept za dva zadetka zaostanka, ki so si ga pridelali v drugem polčasu prve tekme. Novomeščani se po prvem zadetku, ki so ga prejeli z bele točke, niso uspeli pobrati, kar so izkušenejši Primorci znali izkoristiti in so kmalu zatem povečali svojo prednost. Koprčani so bili sploh prvi, ki so v sezoni 2020/21 osvojili novomeško zelenico, Krka je v 2. SNL dobila osem od 13 domačih tekem. Dolenjska zasedba je bila nekoliko skromnejša na gostovanjih, z devetih tekem je prinesla 16 točk.

Kdo je vroč?

Novomeščani so izgubili prvo tekmo kvalifikacij, a do prvega zadetka Kopra niso bili brez priložnosti. Domača ekipa si je predvsem v prvem polčasu pripravila nekaj situacij, najnevarnejši je bil Kaheem Parris. Jamajški napadalec je bil vsaj dvakrat prehiter za koprsko obrambo, a je bil v zaključku akcije vselej premalo zbran. Bo s 16 goli najboljši strelec drugoligaške sezone uspešnejše na koprskem igrišču?

Ali ste vedeli?

Na Dolenjskem si po petih letih drugoligaškega nogometa želijo vrnitve med najboljše klube v državi. Krka je bila del nogometne elite v dveh obdobjih, kmalu po osamosvojitvi, v sezonah 1992/93 in 1993/94, ter nato še med leti 2013 in 2016. Novomeščani so v prvoligaški konkurenci odigrali 172 tekem, ob 44 remijih pa so vknjižili še 42 zmag. Z 12 goli si naziv najboljšega prvoligaškega strelca kluba delita Josip Fuček in Žiga Kastrevec, ki bo tudi v sredo eden od adutov Zorana Zeljkovića.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.06.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koper po drami zadržal prvoligaški status
    Prvoligaški nogomet se bo tudi v sezoni 2021/22 igral na Bonifiki. Povratni obračun kvalifikacij je postregel s pravo dramo, Krka je vodila že s tremi goli prednosti in bila na robu povratka med prvoligaše, a sta Koper iz drugoligaškega brezna rešila Victor Juffo in Ivan Borna Jelić Balta.
  • 29.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Krka - Koper
    Znanih je devet klubov, ki bodo v sezoni 2021/22 del elitne druščine. Nogometaši Krke in Kopra bodo na dveh tekmah odločili o tem, če se bo prvoligaški nogomet v prihodnjih mesecih igral na Bonifiki ali Portovalu?

DELI NA