20.08.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Maribor

Prva liga Telemach, 6. krog

KOPER - MARIBOR

21. avgust 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov
- PCT pogoj

KOPER

Prepoved nastopa: /

Neporaženi Koper je navdušil tudi v petem krogu Prve lige Telemach. Primorci so v prvem polčasu obračuna z Olimpijo prikazali bledo predstavo, precej bolje pa so zaigrali v nadaljevanju tekme ter s preobratom in tremi zadetki prišli do odmevne zmage. Obračun do prejšnjega kroga neporaženih klubov sta v korist kanarčkov nagnila Stjepan Oštreh in Maks Barišić, ki je preobrat dokončal z dvema goloma. V sobotnem večeru v Koper prihaja vodilni Maribor, ki tokratnim gostiteljem s tekmo več beži za dve točki. Bo četa trenerja Zorana Zeljkovića, ki je po poletni selitvi na Bonifiko povsem preporodil prenovljeno koprsko zasedbo, s hitrimi prehodi v napad ugnala tudi Štajerce?

Kdo je vroč?

Hitri prehodi iz obrambe v napad, na katere je pred tekmo opozoril tudi mariborski strateg, so kot naročeni za oba krilna napadalca Kopra. Kaheem Parris in Maks Barišić sta blestela tudi v prestolnici. Jamajčan je bil vpleten v oba zadetka Maksa Barišića v mreži Olimpije, oba pa imata na svojem računu že tri gole in asistenco. Barišić, ki je otrok Bonifike, je prav pod vodstvom Zeljkovića zadihal s polnimi pljuči in na prvih tekmah nove sezone nakazal, da prestop v vrste Milana v najstniških letih ni bil slučaj.

Ali ste vedeli?

Štiri tekme, remi in tri zmage ter deset točk. To je trenutni izkupiček Zorana Zeljkovića, ki bo s svojimi varovanci v soboto lovil že četrto zaporedno zmago. Gre za najboljše odprtje prvenstva po sezoni 2009/10, ko so v Kopru slavili naslov državnega prvaka. Kanarčki so tedaj dobili prve štiri preizkušnje, na peti tekmi pa nato remizirali z velenjskim Rudarjem. Ekipa Nedžada Okčića je prvič klonila šele v 15. krogu prvenstva, ko so se na Bonifiki veselili prav Mariborčani.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Komu bo pripadel dvoboj za vrh lestvice Prve lige Telemach? Mariborčani imajo pred večerno sobotno tekmo dve točki prednosti pred kanarčki, ki pa so odigrali tekmo manj. Vijoličasti nimajo več evropskih obveznosti, po izpadu iz kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige pa so imeli dovolj časa, da so napolnili svoje baterije. Štajerci so z izjemo poraza v Stožicah še nezgrešljivi, na petih tekmah so osvojili 12 točk, kar trenutno zadostuje za prvo mesto. Se bodo varovanci Simona Rožmana tam zadržali tudi po gostovanju v Kopru? Če bi zgledali zgolj na zgodovino, bi bil v prednosti Maribor, ki s Koprom ni izgubil zadnjih 11 medsebojnih tekem, Primorci pa so se zadnjič veselili pred šestimi leti.

Simon Rožman, trener NK Maribor: "Ekipa je šla v sezono z novim motivom, igralci, ki so prišli, so lačni dokazovanja. Na igrišču je opazno, kaj želijo početi. Koper ima dobre tranzicije, večjo hitrost v igri kot prej, znajdejo se na odprtem prostoru in to nam daje določena opozorila. Pritisniti moramo na njihove šibke točke in aktivirati svoje pozitivne lastnosti. Nakazali smo smer, v katero želimo iti, s povprečjem 15 udarcev na gol v posamezni tekmi. Pri izgradnji moštva gremo korak po korak, ne zahtevamo preveč v kratkem času, a v okviru zmernih pričakovanj. Pričakujem zanimivo, odprto tekmo, v kateri bo pomembno, da tekmece držimo čim dlje od vrat. So polni samozavesti po dobrem začetku prvenstva, naš namen pa je, da njihov rezultatski vzpon ustavimo."

Ažbe Jug, vratar NK Maribor: "Ekipo Kopra dobro poznamo, vemo, kaj zmorejo. So precej spremenjeni v primerjavi s prejšnjo sezono. Dobili so hitrost v napadu, imajo določene novosti v igri, a se bomo osredotočili predvsem na našo predstavo. Vemo, kaj moramo popraviti na naši novi poti in na to se osredotočamo med vsakim tednom treningov."

Kdo je vroč?

Može v vijoličastem čaka še drugi zaporedni obračun s primorskim prvoligašem. Tabor sta v prejšnjem krogu strla Marko Alvir in Danijel Šturm, ki se je veselil krstnega prvoligaškega zadetka. Krilni napadalec iz Tolmina je nase opozoril že v uvodu sezone, tudi z golom na povratni tekmi z Urartujem. Čeprav se - spomladi še igralec drugoligaša iz Bilj - privaja na vse zakonitosti Prve lige Telemach, je 22-letnik že nakazal, da lahko zadovolji tudi visoka pričakovanja Simona Rožmana. Če jih ne bi, po poletni preizkušnji ne bi niti ostal v Ljudskem vrtu.

Ali ste vedeli?

Slovenski prvoligaši imajo še do konec avgusta čas, da se dogovorijo še zadnje prihodi. To bo sicer možno tudi po koncu prestopnega obdobja, a zgolj za nogometaše, ki so brez klubov. Med takšne spada tudi Bede Amarachi Osuji, ki je v preteklosti že igral na slovenskih zelenicah. Dolgoletni član Gorice se je v tem tednu pridružil treningom Maribora, v Ljudskem vrtu pa so potrdili, da se Nigerijec dokazuje na preizkušnji. Odločitev o nadaljnji usodi bo znana v prihodnjih dneh.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2021 | Prva liga Telemach
    Koper do zmage nad Mariborom
    Nogometaši Kopra so v 6. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 2:0

DELI NA