29.07.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Maribor

Prva liga Telemach, 3. krog

KOPER - MARIBOR

31. julij 2022, ob 20.15

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci 8-15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: /

Koper in Maribor sta se v minuli sezoni do zadnjega borila za naslov državnega prvaka, ki je na koncu pripadel Štajercem. Kanarčki so se morali zadovoljiti z drugim mestom in pokalno lovoriko, s katero se je klub po sedmih letih znova predstavil na mednarodnem odru. Primorci so obstali ob prvi oviri, Koprčane je izločil lihtenštajnski Vaduz, ki nastopa v drugi švicarski ligi. Varovanci Zorana Zeljkovića so bili na prvi tekmi kaznovani za neizkoriščene priložnosti, po golu Andreja Kotnika v Vaduzu pa se je povratni obračun zavlekel v podaljške. Pokalni prvaki niso preživeli do enajstmetrovk, saj so gostitelji že pred tem dosegli zadetek, ki jih je popeljal v nadaljevanje kvalifikacij. Časa za objokovanje ni, nogometaše Kopra že v nedeljo čaka nova zahtevna preizkušnja.

Kdo je vroč?

Andrej Kotnik je na prvih tekmah nove sezone potrdil, da bo v letošnji sezoni izjemno pomemben adut Kopra. Primorec je zadel tudi v povratnem obračunu z Vaduzom, v nedeljo pa mu proti bivšemu delodajalcu ne bi smelo manjkati motivacije. Nogometaš navdiha, ki lahko z eno potezo odloči dvoboj, je Ljudski vrt zapustil pozimi, se vrnil v matično sredino in po nekajmesečnem prilagajanju na zahteve Zorana Zeljkovića poleti prevzel vidnejšo vlogo.

Ali ste vedeli?

Kdo bo uspešnejši v prvem obračunu sezone 2022/23, bodo to Koprčani in Mariborčani? Primorci in Štajerci so spomladi uprizorili eno najtesnejših bitk za vrh lestvice, v končnici prvenstva pa ni manjkalo menjav na prvem mestu. Koper je vodil večji del jeseni, Maribor pa se je na prvo mesto prvič zavihtel po 20. krogu Prve lige Telemach. Vijoličasti so vrh razpredelnice držali med 22. in 33. krogom, v 34. krogu pa so po porazu v Šiški vodstvo prepustili Kopru. Kanarčki so se na vrhu lestvice zadržali zgolj dober teden, saj so v predzadnjem krogu sezone izgubili z Radomljami, Maribor pa je prvak postal z zmagama na tekmah z Aluminijem in Muro.

 

MARIBOR

Prepoved nastopa: /

Minuli teden slovenskim predstavnikom v evropskih tekmovanjih ni prinesel razlogov za radost. Koper, Olimpija in Mura so izpadli iz kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige, Mariborčani pa so se v Kišinjevu poslovili od UEFA Lige prvakov. Državni prvaki bodo z mednarodnimi nastopi nadaljevali v UEFA Evropski ligi, že v četrtek jih čaka obračun s HJK Helsinki. Še prej se bo moštvo Radovana Karanovića odpravilo na slovensko Obalo, h Kopru, s katerim so se vijoličasti spomladi vse do zadnjega kroga borili za vrh lestvice. Mariborska ekipa, ki je priigrala 16. naslov državnega prvaka, je od maja pa do danes doživela precejšnje spremembe, zgolj v tem tednu je klub iz Ljudskega vrta predstavil kar tri novince.

Radovan Karanović, trener NK Maribor: "Moramo se prilagoditi, poiskali bomo nove rešitve. Do nedelje bomo pripravili predviden načrt. Časa za počitek ni, popolna osredotočenost je le na naslednji tekmi. Koper ima posamično kakovost, sposobni so reševati situacije ena na ena in jim ne smemo puščati preveč prostora. Fantje so med tekmo v Kišinjevu pokazali drugačen obraz, tudi z veliko mero bojevitosti in na teh temeljih moramo nadaljevati. Gremo odločno v novih 90 minut, po točke, potem pa z dodatno pozitivno energijo v priprave na dvoboj s Helsinki."

Kdo je vroč?

Mariborčani v moldavski prestolnici niso uspeli prebiti čvrste obrambe Šerifa, ki si je z golom v izdihljajih tekme zagotovil tretji krog kvalifikacij UEFA Lige prvakov. Karanović je moral zaradi težav s poškodbami iskati zasilne rešitve, tako je po spremembi igralnega sistema ob desni stranski črti zaigral kar Ivan Brnić. Dalmatinec se je minuli vikend veselil prvenca v vijoličastem dresu, Maribor pa je tudi po njegovi zaslugi po preobratu premagal Goričane.

Ali ste vedeli?

Vladan Vidaković, Ishaq Kayode Rafiu in Andraž Žinič je paket novih imen, ki so jih vijoličasti javnosti predstavili v tem tednu. Vidaković in Žinič bosta v nedeljo že v kadru vijoličastih, prvi pa bi lahko v zvezni vrsti zapolnil luknjo, ki je nastala po odhodu Makoumbouja. Žiniča spremljevalci Prve lige Telemach že dobro poznate, saj se je dosedanji nogometaš Domžal že dodobra uveljavil na slovenskih zelenicah. Bo desni bočni branilec uspešno zamenjal Martina Milca? Mariborskega kapetana po poškodbi čaka daljše okrevanje.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.07.2022 | Prva liga Telemach
    Padec Maribora v Kopru
    Nogometaši Kopra so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor z 2:1 (1:1).

DELI NA