23.07.2021 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Mura

Prva liga Telemach, 2. krog

KOPER - MURA

24. julij 2021, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- 10 evrov

KOPER

Prepoved nastopa: /

Kdor visoko leta, nizko pade. Da slovenski pregovor še kako drži, so Koprčani občutili lani. Za obstanek med elito so se morali na koncu boriti celo v dodatnih kvalifikacijah, čeprav so spočetka glasno napovedovali naskakovanje (vsaj) evropskih mest. Povsem prenovljena primorska zasedba je v novo sezono pretekli konec tedna nato krenila v Kidričevem, od koder bi, roko na srce, verjetno lahko odnesla tudi vse tri točke. Polnega izkupička je kanarčke stala predvsem nezbranost pri zaključnih strelih (ob številnih napakah domačinov so imeli priložnosti več kot dovolj). V naslednjem krogu na Obalo prihaja Mura, ki na domačih tleh letos še ni navdušila. Kdo bo boljši?

Kdo je vroč?

Kaheem Parris, lani sicer najboljši strelec drugoligaškega tekmovanja (med strelce se je vpisal 16-krat), je prvo priložnost za dokazovanje dobil že takoj na začetku. V Kidričevem je bil na igrišču vseh 90 minut, a tehtnice ni uspel prevesiti na stran svoje ekipe. V 42. minuti je po zmedi v kazenskem prostoru poskušal s strelom od daleč, ki pa je odletel visoko čez domača vrata. Bo Jamajčan pričakovanja upravičil v soboto?

Ali ste vedeli?

Koprski dres sta oblekla igralca, ki bosta poznavalcem slovenskega nogometa že znana. Stjepan Oštrek se na Obalo seli iz Nafte (za lendavskega drugoligaša je odigral 93 tekem in dosegel 24 zadetkov), najbolje pa se znajde na sredini igrišča. Ivan Novoselec je bil nazadnje član domačega Varaždina, pred leti pa je kot branilec nosil dres Zavrča. Oba bosta za kanarčke igrala kot posojena nogometaša z možnostjo odkupa.

MURA

Prepoved nastopa: /

Če so sredi prejšnjega tedna naravnost odpihnili makedonsko Shkendijo, pa so črno-beli razočarali v soboto. Niso prvi, ki jim ni uspel zahteven preklop z evropskega na domače prizorišče. Podobne zgodbe spremljamo praktično vsako leto, poleg tega pa se Prekmurci v kvalifikacijah za elitno Ligo prvakov udejstvujejo sploh prvič. Navijači jim zato ne bodo zamerili visokega poraza proti sežanskemu Taboru, še toliko hitreje bo vse skupaj v pozabo odšlo v luči odlične predstave na tekmi z Ludogorcem. Vmes bo moral Ante Šimundža nekaj pozornosti vendarle nameniti tudi prvenstvu: Muro čaka pot na Obalo, kjer jo pričakuje koprski prvoligaš. Bodo Sobočani kos napornemu tempu?

Ante Šimundža, trener NŠ Mura: "Prepričan sem, da bomo popravili vtis s prve tekme. Zdržali bomo ta naporen ritem. Kader je dovolj širok, vedno je prostor še za kakšnega dobrega igralca. Tekmo s Koprom bo odločila tekmovalnost."

Kdo je vroč?

Ante Šimundža je v sredo na zelenico poslal enajsterico, ki je teden poprej zablestela proti Makedoncem – in tudi tokrat zadel v polno. Med izbranci ni bilo Marina Karamarka, ki je tekmo pospremil s klopi, je pa visokorasli branilec pred tem priložnost dobil proti Taboru. Za Hrvata je bila to sploh prva uradna tekma po letu dni prisilnega počitka zaradi poškodbe kolena. Bo rekonvalescent na Obali vpisal nove igralne minute?

Ali ste vedeli?

Črno-beli so si pred povratnim srečanjem z Ludogorcem priigrali solidno izhodišče. Če bodo Bolgare presenetili tudi naslednji teden, jih bo v play-offu za Ligo prvakov pričakal zmagovalec dvoboja Olympiacos – Nefči (prva tekma je z 1:0 pripadla Grkom), v nasprotnem primeru pa se bodo v 3. krogu kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo udarili z boljšim iz para Ferencvaroš – Žalgiris (Madžari so v torek slavili z 2:0).

Tekst: VBi

Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).

DELI NA