28.11.2022 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Mura

Prva liga Telemach, 18. krog

KOPER - MURA

30. november 2022, ob 18.00

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: Žan Benedičič in Nikola Krajinović

Roko na srce, Koper je v zadnjem času nekoliko popustil. O tem priča serija petih zaporednih tekem brez zmage, ki je zadnje poglavje dobila pred reprezentančnim premorom. Kanarčki in grofje so se v knežjem mestu razšli brez zmagovalca, kar ni ustrezalo ne enim le drugim. Z izidom štajersko-primorskega spopada so bili še najbolj zadovoljni konkurenti iz Murske Sobote: črno-beli so preskočili zdaj četrti Koper, od prvih zasledovalcev iz Celja pa jih loči le še točka. Varovancem Zorana Zeljkovića se v sredo zvečer ponuja priložnost, da poravnajo račune in se vrnejo na tretje – morda celo drugo – mesto: na Obalo prihaja prav soboška Mura.

Zoran Zeljković, trener FC Koper: "Pričakujem zelo težko tekmo. Mura ima ogromno kvalitete, toda imamo jo tudi mi. Igramo doma in kot vedno želimo zmagati."

Kdo je vroč?

Primorci so imeli v mestu ob Savinji na voljo dve enajstmetrovki, končni izid pa nam pove, da so izkoristili največ eno. Pred koncem prvega polčasa je hladno kri ohranil Bede Osuji, po slabi uri igre je bil na koprsko žalost manj suveren Andrej Kotnik. Najboljši na zelenici pa ni bil ne prvi ne drugi, temveč Bright Edomwonyi. Nigerijec je namreč tisti, ki je svoji ekipi priigral obe enajstmetrovki. Kakšna bo njegova vloga tokrat?

Ali ste vedeli?

Prejšnjo sredo je žreb parov osmine finala Pokala Pivovarna Union določil, da bomo tudi na tej stopnji tekmovanja priča prvoligaškemu spopadu: predvidoma 8. marca bo Koper na Bonifiki pričakal Domžalčane, o potniku v četrtfinale pa bo odločala ena tekma. Rumena tekmeca se bosta, zanimivo, 4. marca pomerila tudi v prvenstvu, zaenkrat pa je zgodovina na strani kanarčkov: avgusta so slavili z 0:2, novembra je bilo 1:1.

MURA

Prepoved nastopa: /

Mura je morala proti Gorici na vsak način priti do zmage. Ne le, da bi zadržala korak z vodilnimi ekipami, temveč tudi zato, ker je pred spopadom z vrtnicami doživela dva boleča poraza. Najprej je v Ljudskem vrtu iz svoje mreže pobrala pet žog, nato se je sredi tedna poslovila od pokalnega tekmovanja – vlogo rablja je prevzelo Celje. In res, tekma, ki ni postregla z vrhunskim nogometom, se je vseeno razpletla po željah črno-bele druščine. Zmaga v nobenem trenutku ni bila zares pod vprašajem, kar lahko prej pripišemo primorski bledosti kot prekmurski odličnosti. Tokrat bodo morali za dober rezultat Sobočani pokazati veliko več. Jim bo uspelo?

Damir Čontala, trener NŠ Mura: "Koper je vedno igriv, bistvene razlike ni, če igrajo v gosteh ali doma – vselej želijo igrati. Imajo tehnično sposobne nogometaše, veliko igralcev ima idejo v igri. Redko odstopajo od svojega načina igre, pričakujemo Koper, ki bo želel imeti posest in igrati in ki bo v napadu iskal potezo več. Imajo pa tudi Koprčani svoje slabosti, to moramo izkoriščati. Biti moramo pazljivi z ofenzivnimi igralci, ki dobro prihajajo v medprostore. Ne smemo dovoliti, da bi se z žogo obračali in imeli preveč časa. V tej fazi moramo biti maksimalno agresivni in to bo glavni ključ do uspeha."7

Nikola Petković, napadalec NŠ Mura: "Pomembno je, da jesenski del sezone zaključimo s pozitivno noto in da osvojimo kar največ točk, s čimer bi poskrbeli za miren zimski premor. V Kopru moramo dati vse od sebe, biti moramo borbeni in srčni ter se držati postavljenih navodil, da osvojimo tri točke."

Kdo je vroč?

Zelo hitro, že v 9. minuti, je sinje modro mrežo načel Luka Bobičanec. Za Medžimurca, ki je ob kaznovanem Žigi Kousu tokrat nosil kapetanski trak, je bil to pomemben trenutek, saj se je med strelce vpisal prvič po 24. juliju. Soboški virtuoz v letošnji sezoni ne niza predstav, kakršnih smo bili od njega vajeni v preteklosti. Z le dvema zadetkoma dolžan ostaja predvsem v strelskem smislu, po številu asistenc pa je na tretjem mestu.

Ali ste vedeli?

Tekma z Gorico bo v lepem spominu ostala tudi Nikoli Petkoviću, ki se je po  štirimesečnem okrevanju vrnil na zelenice. Napadalcu, ki je avgusta staknil poškodbo kolena, je Damir Čontala namenil četrt ure nogometne igre. Že po enem od prvih duelov je Petković obležal na tleh: »K sreči ni bilo nič takega, manjši udarec, ki mi je vzel dan ali dva treninga, nič drugega. Veseli me, da bom ekipi lahko pomagal še na zadnjih treh preizkušnjah v jesenskem delu prvenstva.«

Tekst: VBi
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.11.2022 | Prva liga Telemach
    Koper in Mura brez zadetkov
    Nogometaši Kopra in Mure so v tekmi 18. kroga Prve lige Telemach igrali neodločeno 0:0.

DELI NA