19.05.2023 | Prva liga Telemach
Pred tekmo: Koper - Mura

Prva liga Telemach, 36. krog

KOPER - MURA

20. maj 2023, ob 20.15

Neposredni prenos: Sportklub 1

Stadion: ŠRC Bonifika, kapaciteta 4.047 sedežev

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- otroci od 8 do 15 let: 5 evrov

 

KOPER

Prepoved nastopa: Matej Palčič

Kdo si bo kot zadnji med slovenskimi prvoligaši zagotovil evropsko vozovnico? V sobotnem večeru bo odločena še bitka za četrto mesto, ki ga krog pred koncem sezone držijo Domžalčani. Nogometaši Kopra se bodo na Bonifiki pomerili z Muro, za preboj na četrto mesto pa jim bodo morali pomagati še Radomljani. Domžalčani v občinskem derbiju ne smejo osvojiti niti točke, kanarčki pa morajo pred domačimi gledalci premagati črno-bele, sicer se bo evropski nogomet poleti igral ob Kamniški Bistrici. Četa Zorana Zeljkovića sicer ni v najboljšem psihološkem položaju, saj so Primorci izgubili zadnje tri ligaške preizkušnje, po Olimpiji in Domžalah še Celjani. S kakšnim razpletom bo postregel zadnji krog?

Adnan Golubović, vratar FC Koper: "Borili smo se do konca, kar bo, bo. Po tekmi v Celju nimamo kaj jokati, gremo naprej."

Kdo je vroč?

Koprčani so imeli v nadaljevanju sezone precej preglavic s poškodbami, posledično pa so lanskoletni pokalni prvaki zabeležili tudi nekaj skromnejših rezultatov. Težave z zdravjem je imel tudi Andrej Kotnik, ki po poškodbi še ni nared, da bi odigral vseh 90 minut. Tako je tudi tekmo v Celju pričel na klopi, Džengis Čavušević pa ga je ob odsotnosti Zorana Zeljkovića v igro poslal v drugem polčasu, a so grofje tedaj že bili v prednosti. Lahko Kotnik in soigralci v zadnjem krogu še pridejo do preobrata?

Ali ste vedeli?

Za razliko od prejšnjih sezon še nihče od nogometašev ni prejel desetih kartonov, jih je pa že nekaj, ki so bili kartonirani devetkrat. Devetkrat v letošnji sezoni sta rumeni karton videla Vedran Vrhovac iz Radomelj in Amar Beganović, ki bo v soboto stal nasproti Koprčanom, s sedmimi rumenimi in dvema rdečima kartonoma pa na lestvici največkrat kaznovanih nogometašev prednjačita radomeljski Madžid Šošić in koprski Omar Correia. Francoz v vrstah kanarčkov je pordečel na tekmah s Taborom in Radomljami.

 

MURA

Prepoved nastopa: Filippo Tripi

Mura bo v Kopru igra le še za prestiž, saj so Prekmurci kljub zmagi v prejšnjem krogu ostali brez možnosti za nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske konferenčne lige. Prekmurcem so vrata do Evrope zaprli Domžalčani, ki so v prejšnjem krogu premagali Olimpijo. Črno-beli so si možnosti do nastopa na mednarodnem odru otežili že s spodrsljali v preteklih tednih, saj so zgolj aprila v Fazaneriji remizirali z Radomljami, v zadnjih sekundah tekme pa so izgubili z Bravom. Točka v omenjenem obračunu bi bila dovolj, da bi Sobočani vse do zadnjega kroga ostali v igri za preboj v Evropo. Zasedba Dejana Grabića lahko z zmago v obračunu s Koprom spleza le še na peto mesto, uvrstitev v zgornjo polovico lestvice pa bi bila zgolj nekakšna tolažba za črno-belo ekipo.

Dejan Grabić, trener NŠ Mura: "Koper je ekipa, ki ima, ko je popolna, veliko individualne kakovosti, še posebej v napadu, v zadnji tretjini igrišča. Načrt je, da pred svojim golom ne preživimo večjega dela tekma, tekmeca moramo umakniti od tam in potem smo lahko nevarni za gol Kopra. V napadu imamo svoja orožja, ki jih moramo znati izkoriščati, podobno kot v drugem polčasu tekme z Gorico. Če bi bila celotna tekma v takšnem razmerju, bi verjetno bili zelo zadovoljni."

Kdo je vroč?

Mirlind Daku je bil osrednji junak preobrata v spopadu z Goričani, ki so v Fazaneriji dvakrat povedli, po treh zadetkih prvega strelca Mure v drugem polčasu pa so ostali praznih rok. Posojeni napadalec Osijeka se je razveselil prvega "hat-tricka" v črno-beli opravi, zadnji krog prvenstva pa pričakuje z 19 goli na svojem računu. Žan Vipotnik z dvema zadetkoma več na vrhu ligaške lestvice očitno še ni povsem varen.

Ali ste vedeli?

Daku bo imel v Kopru zaradi že omenjenega lova na Žana Vipotnika dodaten motiv, za nameček pa bo to zanj tudi zadnji nastop v črno-beli opravi. Kosovski nogometaš je po zmagi nad Gorico priznal, da se po koncu sezone najverjetneje poslavlja od Fazanerije. Petindvajsetletnik ob tem razkritju ni uspel skriti niti solz, dejal pa je, da je Murska Sobota v letu in pol postala njegov drugi dom. V 52 uradnih nastopih za Muro je dosegel 26 zadetkov.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.05.2023 | Prva liga Telemach
    Preobrat Mure za zmago v Kopru
    Nogometaši Kopra so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 1:2 (1:0).

DELI NA